RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зараз саме час податися в мандри невідомими місцями України.

Які цікаві туристичні об’єкти в сусідніх регіонах можуть відвідати буковинці у серпні? "МБ" склав список "туристичних магнітів" у межах 200 кілометрів. Туди можна поїхати із сім’єю своїм авто чи за допомогою турагенцій.



Карпатський трамвайчик



Де знаходиться

201 км від Чернівців. Село Вигода Калуського району на Івано-Франківщині.

Чим цікавий об’єкт

У карпатському селі Вигода вже понад століття стартує маршрут однієї з унікальних збережених вузькоколійних залізниць. Створена для перевезення деревини, вузькоколійка пережила дві світові війни та змінила безліч господарів. За цей час вона стала туристичним об’єктом, навколо якого нині активно розвивається інфраструктура.

Карпатський трамвайчик – це мініпотяг, який їде вузькоколійкою шириною лише 70 сантиметрів. Складається із потяга і п’яти відкритих вагончиків. Маршрут Карпатського трамвайчика починається у Вигоді та пролягає в горах уздовж мальовничої річки Мізуньки. Повз пропливають будинки, лісові галявини та береги річок. У цій ідилії, під характерний стукіт коліс, мандрівники насолоджуються красою природи. Під час зупинок спускаються до цілющого джерела, дивляться на водоспади та купаються у гірській ріці.

Для подорожей трамвайчиком є кілька маршрутів. Стандартний маршрут займає приблизно чотири години. Мандрівники долають 13 кілометрів. Маршрут ідеально підходить для сімей із дітьми. Виїзди з Вигоди відбуваються двічі на день – вранці (об 11.00) та після обіду (о 15.00). Під час поїздки є три-чотири зупинки, коли можна придбати у місцевих майстрів сувеніри, поласувати карпатськими стравами від виїзної кухні.

Під час поїздки туристи мають змогу відвідати кілька цікавих об’єктів: пам’ятник паровозу 1948 року випуску, встановлений у місці старту карпатського трамваю; гору Церковище (Монастирська) з хрестом на відкритій місцевості біля одного з мостів; джерела Горянка і Дзюркач.

Яка ціна

Вартість поїздки на трамвайчику – 200 грн (дорослі) та 100 грн (діти).

Вартість туру (через турагентства – приблизно 400 грн/особа).

Українська Атлантида



Де знаходиться

126 км від Чернівців. Село Бакота Кам’янець-Подільського району.

Чим цікавий об’єкт

Екскурсоводи називають це місце "Атлантидою на Хмельниччині". Це затоплене село, в якому колись вирувало життя. Тут знаходиться найдавніший скельний Свято-Михайлівський монастир ХІ століття. За легендою, тут місце сили, яке можна порівняти із силою Тибету.

Нині цей "туристичний магніт" відвідують мандрівники з різних куточків України та світу. Монастир знаходиться на Білій горі, на висоті приблизно 70 метрів над рівнем Дністра та складається із декількох приміщень. Тут збереглися залишки печерного кладовища, а в одній з печер знаходиться церква, у якій до цього часу на великі свята проходять богослужіння.

Джерела монастиря славляться цілющими властивостями, а природа вражає унікальністю завдяки своєму клімату й красі.

Яка ціна

Різні туристичні агентства пропонують комплексні мандрівки до Кам’янця-Подільського та Бакоти. Вартість туру – від 1000 грн з людини.

Найбільше село України



Де знаходиться

109 км від Чернівців. Село Космач Косівського району Івано-Франківщини.

Чим цікавий об’єкт

Прикарпатське село Космач – найбільше за чисельністю та площею поселення в Україні. Тут проживає понад 7 тисяч людей. Село є одним із найдавніших гуцульських поселень. Космач славиться не тільки давньою та багатою культурою, а й видобутком озокериту.

Космач – чи не найулюбленіша місцина, яку оспівують у віршах та піснях, змальовують у картинах художники та описують в легендах. У селі на належному рівні розвинена туристична інфраструктура. Тут мандрівників очікують найталановитіші умільці гуцульських ремесел. Їхні вироби продаються далеко за межами України. Для любителів активного відпочинку в Космачі прокладені пішохідні маршрути околицями. Тут можна знайти рідкісних представників тваринного світу, побачити рослинне різноманіття карпатських лісів. Поруч знаходиться відкритий для всіх Пежеретульський заказник, який допоможе краще пізнати природу Карпат.

Мандрівники мають змогу відвідати хату-музей із приватною колекцією Любові Варцаб’юк. Перша експозиція – історія села від утворення до сьогодення. Тут – рідкісні документи й фото, які допоможуть пізнати Космач.

Також у музеї є експозиція, присвячена життю і діяльності патріарха Володимира (Романюка). Патріарх служив тут у церкві Петра і Павла з 1968 по 1972 роки.

Ще одна експозиція – вироби вишивки і ткацтва, космацький одяг. Також доповненням тут є предмети побуту і колекція писанок місцевих майстринь.

Водоспад із цілющою водою



Де знаходиться

76 км від Чернівців. Село Нирків на Тернопільщині.

16-метровий водоспад із "сходинками" створений штучно, русло річки Джурин змінили сотні років тому. За переказами, русло змінили турки, аби здобути замок у селищі Червоноград, якого давно не існує.

У 19 столітті на водоспаді працював водяний млин, а майже через сто років там запрацювала гідроелектростанція, яка забезпечувала струмом села Нирків, Нагіряни та Солоне. Нині ГЕС немає, а місце популярне серед туристів.

Поблизу об’єкту є невеликий лісовий водоспад "Дівочі сльози" та печера Відлюдника у скелі, де жив самітник. Поблизу водоспаду є місця, щоб розкласти намети й заночувати.

Багато хто вважає, що вода Джуринського водоспаду має цілющі властивості. Мандрівники можуть влаштувати собі сеанс гідромасажу, підставивши спину під струмені води. Купатися тут варто обережно, бо на дні є велике каміння з гострими кутами.

Ще один "туристичний магніт" знаходиться у селі Нирків – довкола нього земля має червоний відтінок. Це пояснюється наявністю певних хімічних елементів у кам’яних скелях, поширених у цій місцевості. Після дощу колір грунту стає ще більш насиченим, а вода у калюжах починає нагадувати червоне вино. Тут також є башта Червоноградського замку та руїни домініканського костелу.

Яка ціна

Туристичні агенції пропонують комплексні поїздки до Ниркова, Заліщиків та інших об’єктів. Вартість туру – приблизно 350 гривень із людини.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
8-08-2021, 18:51
Коментарів 0 Переглядів 19 987

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.