Розпочався сезон огірків, тож саме час почати консервувати огірки або приготувати швидкі малосольні огірки.
Способів приготування малосольних огірків є чимало: роблять їх у холодній або у гарячій воді, а також ще й на мінералці, пише molbuk.ua.
Малосольні огірочки в банціОгірки свіжі - 1 кг
Сіль - 2 ст. л.
Цукор - 1 ч. л.
Парасольки кропу - 4-6 шт.
Лист хрону - 1-2 шт.
Листя смородини або вишні - за бажанням
Лавровий лист - 2-3 шт.
Чорний перець горошком - 8 шт.
Часник - 3 зубчики (за смаком)
Перець гострий червоний (за бажанням) - невеликий стручок
Вода - 1 літр
Огірочки бажано обирати приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно й однаково просолилися. Замочити огірки в холодній воді приблизно на 4 години. Потім обрізати трохи по обидва боки. Якщо огірки великі, розрізати їх навпіл. Закип'ятити воду. Розчинити сіль і цукор. Охолодити до кімнатної температури.
На дно тазика або емальованої каструлі покласти зелень (частину кропу), додати перець і очищений часник (якщо він молодий, то покласти разом зі стеблом).
Викласти огірки, зверху покласти решту парасольок кропу. Залити охолодженим розсолом. Придавити зверху кришкою або тарілкою й залишити на добу на кухні. Малосольні огірки будуть готові до вживання через добу.
Швидкі малосольні огіркиОгірки - 1,5 кг
Кріп - 2 г
Запашний перець - 5 горошин
М'ята - 8 гілочок
Листя дуба - 5 г
Тархун, естрагон - 2 гілочки
Лимони - 2 шт.
Сіль - 3 ст. л.
Цукор - 1 ч. л.
Злегка потовкти чорний перець горошком з цукром і сіллю. З лимона зняти цедру, потерти її на дрібній тертці та додати в суміш. З очищеного лимона вичавити сік. Дрібно нарізати кріп, м’яту, листя дуба, естрагон.
Обрізати кінчики огірків і скласти у високу миску, великі огірки можна порізати.
Вмочити кінчики огірків у суміші, потім викласти всю суміш на огірки, вилити сік лимона, все перемішати, поставити в холодильник на 30 хвилин. Огірки готові.
Огірки малосольні в пакетіСіль - 2 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Огірки - 1 кг
Часник - 2 зубчики
Кріп - 1 пучок
Помити огірки та повідрізати кінчики. Дрібно нарізати кріп і часник.
Огірки скласти в пакет, і додати туди всі інгредієнти. Зав’язати пакет і потрясти його, покласти в холодильник. Через 10 годин огірки стануть малосольними.
Малосольні огірки на мінералціОгірки - 900 г
Газована вода - 1 л
Сіль - 2 ст. л.
Часник - 3 зубчики
Кріп - 15 г
Перець гострий стручковий - 5 г
Лавровий лист - 3 шт.
Огірочки помити, замочити у воді, обрізати кінчики. На дно дволітрової банки покласти половину зелені й подрібненого часнику, гострий перець, потім викласти огірочки. Наверх додати решту зелені, часник, лаврові листи, посолити.
Обережно заливати в кілька прийомів мінералку. Вода повинна покривати огірки повністю. Прикрити банку кришкою й залишити при кімнатній температурі години на чотири. Потім кришку закрутити й прибирати банку в холодильник на 12 годин.
Наступного ранку можна їсти смачні, хрусткі малосольні огірочки.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-07-2021, 13:32
0
2 633