Під час спекотної пори варто особливо пильнувати за своїм раціоном, радять дієтологи.
Уже тиждень в Україні спостерігають аномальні температурні позначки. В таку погоду людський організм зазвичай змінює свої гастрономічні вподобання, повідомляє ТСН.
На вулицях столиці напрочуд малолюдно, як на літній вечір п’ятниці. Ті, хто не втік від спеки десь під кондиціонери чи на пляжі - намагаються якомога швидше сховатися в тіні і випити чогось холодного - від лимонаду до кави і води.
Працівниця однієї з кав'ярень у центрі Києва ж називає справжнім хітом сезону коктейль з тоніком, еспресо і лимоном.
Щодо їжі, то за такої погоди українці особливо полюбляють холодні супи, зокрема окрошку, рецептів якої, за словами шефкухарки Віталіни, не менше, ніж борщу.
Які саме інгредієнти будуть у страві і чим їх заправляти - насправді не принципово, адже суп будь-якому разі освіжатиме. А от на десерт Віталіна радить солодкий сорбет.
Під час спекотної пори варто особливо пильнувати за своїм раціоном, радять дієтологи. Обов’язково - снідати, а на обід і вечерю їсти білу рибу й овочі. Водночас морозиво, квас чи холодне пиво - не бажані.
"Холодне пиво - це теж не найкращий варіант для втамування спраги, тому що має дуже високий глікемічний і інсуліновий індекс, який буде сприяти набору ваги і посиленню апетиту. Квас теж не бажано, тому що багато містить цукру", - зауважують експерти.
Найголовніше ж - пити кілька літрів простої води, можна з лимоном чи м’ятою. Детальніше дивіться у сюжеті.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram