RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Два роки влади Зеленського: що буковинці думають про річницю президентства

20 травня Президент України Володимир Зеленський відзначив другу річницю перебування на посаді

Поки що він продовжує очолювати і рейтинг довіри громадян, і президентський рейтинг, а також вже замислився про другий термін, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



Що вдалося і не вдалося Зеленському зробити за два роки?

Які обіцянки провалив президент

Видання "Слово і Діло" проаналізувало роботу Зеленського на посаді глави держави. Згідно із ним, посадовець за два роки дав 647 обіцянок, з яких виконав 184, а провалив 102. Ще 361 обіцянка перебуває у реалізації.

Одна з головних "провалених" обіцянок – зниження комунальних тарифів. Наприкінці 2019 року президент заявив, що під час опалювального періоду 2020/2021 років тарифи на опалення будуть зменшені "майже наполовину".

Однак цього так і не сталося.

Два роки влади Зеленського: що буковинці думають про річницю президентства


Що вдалося зробити Зеленському

Згідно із даними аналітиків, президент виконав обіцянку щодо зростання до 6000 грн мінімальної зарплати з 2021 року. Також виконана його обіцянка щодо запуску в 2020-му році лікувально-діагностичного комплексу дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

У своїй передвиборчій програмі глава держави також обіцяв запровадити довгострокове недороге кредитування. Цю обіцянку виконано: уряд запустив програму "Доступні кредити 5-7-9" для підтримки проектів малих підприємств.

"Кримінальні злочинці отримали "по заслугах"

Ігор Баб’юк, директор Буковинського центру виборчих технологій:

"Головне, що вдалося зробити президенту за ці два роки, – принаймні завершити адміністративно-територіальну реформу, яка стосується укрупнення територіальних громад та формування районів на новій основі. Те, що було підготовлено за попередніх урядів, при президенті Зеленському збереглося. Зеленський та уряд активно підтримували цю реформу. Тож вважаю, що це великий успіх, бо фактично реформа не зупинилася.

Другим успіхом Зеленського вважаю те, що почалась досить жорстка робота з деолігархізації. Декілька ключових осіб, які фактично розвалювали країну, отримали "по заслугах". Останні рішення РНБО дуже популярні серед населення. Не знаю, чи вони будуть мати якусь завершену форму, але принаймні ми бачимо, що є обмеження діяльності як для людей, які причетні до зловживань, так і щодо кримінальних елементів.

Третій успіх президента – запровадження додатку "Дія", який активно розвивається. Адже якщо більшість послуг ми зможемо отримати за допомогою телефону, це значно спростить наше життя у державі.

Що не вдалося президенту? Не вдалося побудувати прозору й далеку від "схем" владу. Дуже багато речей наслідуються від минулих правлінь. Не вдалося владі відійти від старої практики непублічної діяльності. Окремі важливі для життя країни питання вирішуються у вузьких політичних колах. Хоча Зеленський колись говорив, що в нього все буде прозоро і публічно".

"Не вдалося сформувати ефективну владу"

Євген Магда, директор Інституту світової політики:

"Перше, що вдалося Зеленському за цей період, – зосередити у своїх руках всю повноту влади на центральному рівні. Це викликає найбільший сум. Україна завжди відзначалася тим, що був певний баланс влади. Гадаю, йому вдалося знайти спільну мову з олігархами. Але не вдалось приборкати опозиційну активність. Тобто вона все одно існує – в різних проявах. Той самий рух опору капітуляції існує і щоразу про себе заявляє.

Вдалось ухвалити закон про ринок землі, і банківські закони. Але їх не влалося ухвалити без допомоги опозиції.

Не вдалося Зеленському створити й ефективну партію влади попри існування монобільшості. Не вдалося створити ефективну владу попри те, що існують якісь постійні кадрові перестановки.

Якщо говорити про якісь оцінки діяльності президента, то це оцінка "задовільно".

Як оцінюєте два роки президентства Зеленського?

Юрій, тимчасово не працює:

Два роки влади Зеленського: що буковинці думають про річницю президентства


"Нічого доброго про нього не можу сказати. Він як президент мене взагалі не влаштовує, бо не приймає жодних корисних рішень".

Тетяна Георгіца, перукарка:

Два роки влади Зеленського: що буковинці думають про річницю президентства


"Підняття тарифів на електрику і газ у період війни... Низькі пенсії і зарплати. Ніхто не створює нових робочих місць. У селах пенсіонери ледве виживають! Сусіда під час пандемії звільнили з роботи, сидить без грошей. І це людина з вищою освітою! Багато моїх знайомих шкодують, що голосували за Зеленського".

Тетяна Базик, працівниця медичної сфери:

Два роки влади Зеленського: що буковинці думають про річницю президентства


"Він нічого не виконав зі своєї програми. Обіцяв війну завершити, обіцяв боротися з корупцією. Він обіцяв бюджет наповнювати. Один німецький журналіст, який прожив у нашій державі кілька років, сказав, що корупцію в Україні неможливо викорінити. Бо в цьому ніхто не зацікавлений. Мені хотілося плакати".

Микола Чернятський, працівник комунального підприємства:

Два роки влади Зеленського: що буковинці думають про річницю президентства


"Він мені подобається як комік. Але не як керівник і президент. Не влаштовує його нерішучість. Свої обіцянки він взагалі не виконує. Я на нього дуже сподівався, я голосував за нього. Але він мої надії не виправдав. Тепер я розчарований його діями. Було би найкраще, щоб він сам пішов з цієї посади".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
29-05-2021, 21:16
Коментарів 0 Переглядів 3 551

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.