RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто такий Володимир Токарюк з Буковини, якого суд заочно ув’язнив через шахрайство

У Чернівцях суд заочно засудив за шахрайство директора будівельної фірми, який втік за кордон і набув польського громадянства.

Цим посадовцем виявився відомий у Чернівецькій області забудовник Володимир Токарюк. Хто він такий, і що відомо про цього бізнесмена, читайте у публікації molbuk.ua



Володимир Токарюк народився 18 грудня 1966 року. Згідно з даними із відкритих реєстрів, він є засновником і керівником низки приватних компаній. Зокрема, він володіє фірмою "Володимир-Буд", яка займається купівлею та продажем нерухомого майна.

Окрім того, Токарюк є керівником житлово-будівельного кооперативу "Квітнева 2010" (м. Кіцмань), ТзОВ "Лада-ВВ" (село Стрілецький Кут), ПП "Євродорбуд" (м. Сторожинець) .

Що будували фірми Володимира Токарюка

Понад 50 мешканців Сторожинця з 2008 року не можуть отримати квартири у новобудові. Люди купили квартири, однак заселитися у них не можуть, бо забудовник не може довести будинок до ладу.

Як повідомляла у 2012 році газета "Погляд", збентежені господарі квартир розповіли, що уклали угоди із будівельною фірмою, сплатили всю вартість, а натомість, отримали незавершене будівництво. Багатоповерхівка була готова на 90 відсотків, навіть каналізація була, залишилося лише провести газ, воду, світло і тепло. Але забудовник це робити не збирався.

Тоді ж у коментарі журналістам Володимир Токарюк повідомив, що не може завершити будівництво, бо "заважає міська влада". Мовляв, спочатку з домовлялися, що фірма сплатить місту 4% від вартості будівництва, а потім від нього вимагали цілих 10%.

У міській раді, відповідно, звинувачення підприємця заперечили.

У чому звинуватили Володимира Токарюка

Як зазначає прес-служба суду, починаючи з 2006 року фірма-забудовник, засновником та директором якої був засуджений, здійснювала будівництво житлових будинків у Кіцмані та Сторожинці, а також у Чернівцях у провулку Смотрицького.

"Маючи на меті незаконне заволодіння коштами покупців, власник фірми укладав договори підряду, на підставі яких люди добровільно передавали йому гроші за майбутнє житло. При цьому квартири вже перебували під заставою згідно з укладеними між ним та банком договорами іпотеки, про що покупцям не було відомо", – повідомила прес-служба.

"Попри те, що майнові права були передані іпотекодержателю, тобто, банку, та клієнти фірми не зможуть в подальшому отримати право власності на придбане нерухоме майно, чоловік брав у них готівкові кошти. Дехто одразу сплачував повну вартість свого майбутнього житла. Окрім цього забудовник скористався довірою ще одного покупця, який у 2007 році виявив бажання купити квартиру на вул. Рівненській в обласному центрі. Наперед знаючи, що вводить людину в оману, оскільки жодних дозволів на таке будівництво він не отримував, чоловік запропонував клієнту придбати нерухомість у житловому багатоповерховому будинку, який ніби то ще будується. А щоб не було сумнівів - уклав з покупцем договір підряду й отримав від нього кошти. При цьому угода була підписана засудженим не в якості представника чи директора підприємства, а фізичної особи", – повідомляє прес-служба суду.

"Незаконними діями забудовника була завдана матеріальна шкода також банківській установі. Не маючи більше можливостей укладати кредитні договори, він, як власник будівельної фірми та ще одного товариства, для отримання грошей у банку використав підпорядкованих йому працівників. Для цього, з метою оформлення на них кредитів, у період з грудня 2007 року по лютий 2008 року, організував надання його підлеглими у фінансову установу завідомо неправдивої інформації. Після отримання коштів люди перераховували їх на розрахунковий рахунок підприємства. Засуджений, у свою чергу, ці гроші використовував для власних потреб", – повідомили у Чернівецькому апеляційному суді.

Внаслідок шахрайських дій з фінансовими ресурсами, засуджений спричинив шкоду банківській установі у розмірі 253 тис. доларів США.

Як зловмисник втік за кордон і де він перебуває зараз

У 2016 році чоловік залишив територію України та виїхав до Республіки Польща, де був затриманий в міжнародному аеропорту польською прикордонною службою.

Чернівецький апеляційний суд через Міністерство юстиції України звернувся до компетентних органів іноземної держави з клопотанням про видачу обвинуваченого для притягнення до кримінальної відповідальності. Однак у грудні минулого року суд отримав відмову у його екстрадиції. Це дало підстави для розгляду справи за спеціальною процедурою – in absentia.

У суді адвокат повідомив, що чоловік вже встиг набути громадянство Польщі.

Враховуючи дані обставини, вирок суду для його виконання буде направлений до компетентних органів іноземної держави.

Обчислення строку відбування покарання засудженим розпочнеться з моменту його фактичного затримання.

На сайті МВС прізвище Володимира Токарюка перебуває у переліку осіб, які переховуються від органів влади. Датою його зникнення вказано 13 жовтня 2016 року.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
30-04-2021, 18:42
Коментарів 0 Переглядів 6 275

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!