RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Маршрутки та Вівальді": мережа активно обговорює пропозицію щодо запровадження музики у транспорті Чернівців - відео

Соцмережі бурхливо відреагували на новину про те, що у маршрутках та тролейбусах Чернівців, а також на зупинках громадського транспорту можуть транслювати симфонічні твори українських та зарубіжних композиторів.

У мережі Facebook з'явилося багато дописів із обуренням, а також жартівливих фото та відео на цю тему, пише molbuk.ua



Наприклад, депутат міськради Олексій Каспрук опублікував відео із "нарізок" з різних випусків одного з всеукраїнських телеканалів, де йдеться про надзвичайні події, пов'язані з громадським транспортом у Чернівцях. Фоном до цих новин звучить музика італійського композитора Антоніо Вівальді.



"Маршрутки та Вівальді! Про музику в громадському транспорті. Безпека пасажирів – понад усе. Жоден благий намір не може бути вищим за здоров’я та життя людини. З повагою ставлюся до інструменту місцевої ініціативи. Однак будь-яка місцева ініціатива має відповідати закону та захищати права і свободи людей. Запровадження обов’язкового транслювання музики, навіть лише класичної, у громадському транспорті та зупинках порушує природне право людей на власний приватний простір і тишу та суперечить діючому українському законодавству, Європейській Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Тому надав міській раді заперечення щодо підтримки цієї ініціативи. Переконаний, що більшість депутатського корпусу, чернівчани підтримають мою позицію.
Є набагато важливіші та більш нагальні питання у роботі громадського транспорту. Оновлення рухомого складу, його технічний та санітарний стан, дотримання графіків руху та ПДР, ввічливість водіїв, впровадження е-квитка ... Але поки транспортом опікується Бешлей, марно сподіватись на зміни.
Сподіваюсь нова влада нарешті почне приділяти ЖКГ більше уваги. А Вівальді обожнюю!", - написав Олексій Каспрук.

Висловилася на своїй сторінці у Facebook і колишня радниця міського голови Ірина Карімова.

"Тоді, коли у більшості країн Європи акустичне насильство в громадському транспорті заборонено, а законопроект про впровадження такої заборони в Україні перебуває на розгляді в парламенті, у Чернівцях за місцевою ініціативою мають намір рішенням міської ради його узаконити. Ініціативу активіста Миколи Гунька підтримали своїми підписами 60 чернівчан, серед яких є й відомі у різних сферах люди. Не маю сумніву,що у більшості підписантів були благі наміри і вони мають стійкі музикальні симпатії.

Однак проблема не в якості музики, бо дискусія на тему класика чи шансон може бути ще гострішою. А в ставленні до особистого простору пасажира. У більшості країн Європи не мають сумніву в тому,що кожен пасажир має право їхати в громадському транспорті у тиші, незалежно від бажань інших пасажирів чи транспортного персоналу. У Німеччині у міському муніципальному транспорті будь-які пристрої відтворення звуку дозволено використовувати винятково для оголошення зупинок та інформування пасажирів про дорожній рух. На міжміських маршрутах та в залізничному транспорті пасажири можуть дивитися фільми та слухати музику лише підключившись до бортової розважальної програми за допомогою власних девайсів, використовуючи навушники. Будь-яка аудіо трансляція в салоні пасажирського транспорту , яка не стосується подорожі та безпеки пасажирів розцінюється як акустичне насильство.

А от у Чернівцях "акустичне насильство" в громадському транспорті та на зупинках поспішають узаконити. Привіт усім,хто боровся у Чернівцях з "аудіоатаками" вуличного радіо на зупинках. У Чернівцях права і свободи людини не в моді", - зазначила Ірина Карімова.




У коментарях під дописом Ірини Карімової чимало користувачів погоджуються із цією думкою:

"Не ведідьться, всеодно обмануть. Гучномовці "вуличного радіо" рівно 3 тижні транслювали класичну музику. Потім почалась реклама. Притому дуже настрирна і голосна. Інший кейс- відеоекран на руській. Клас, показує погоду, стан дороги. Думаю невже так можна?- потім: для питань розмвщення реклами телефонуйте ... все ясно. Скоро це лайно буде відволікати від дороги рекламою якогось лайна. Моя рекомендація- не вірте баригами. В наших умовах справді, краще тиша, ніж щоб барига, або навіть, гавернмент включав вам музику. Бо завтра заставлять читати і вчити на память Анну Ахмєтову...". - вважає Taras Rusnak.

"Їдеш а потрощеній маршрутці по потрощеним дорогам , а з дешевого китайського середоьочастотного динаміка хрипить класіка. Половини інструментів не чути. Якість запису в MP3, 20кГц. На подвійному місці іде Микола Гунько і замрійливо дивиться на студентів фізкультурного факультету", - дописує Maksim Kornichuk.




Чернівчанин Юрій Халавка пропонує передавати за проїзд під композиції Людвіга ван Бетховена.



"Класична музика в тролейбусі, то прекрасно) Якби ще сміття прибрали по всьому місті)", - пише користувач Сергій Мрачковський.



Нагадаємо, у Чернівцях міськрада може запровадити трансляцію симфонічних творів українських та зарубіжних композиторів у міському громадському транспорті та на зупинках громадського транспорту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
14-01-2021, 16:19
Коментарів 0 Переглядів 1 873

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.