Відома телеведуча із Буковини розповіла про сімейні традиції святкування Різдва

Новини Чернівців / новини / культура, шоу-бізнес
3 844
0
Відома телеведуча із Буковини розповіла про сімейні традиції святкування Різдва

На фестивалі Winter Romantik Fest в Яремче Руслан Сенічкін, Людмила Барбір, Тоня Матвієнко, Арсеній Мірзоян, Ольга Сумська, Віра Кекеля, Віктор Павлік, Віталій Борисюк, Наталія Бучинська співали пісні, розучували колядки, готували оригінальні рецепти смачної куті та вітали всіх з Різдвом.

Традиційно по приїзду в Яремче Руслан Сенічкін і Людмила Барбір пройшлися стежками Довбуша незважаючи на дощову погоду. Руслан-справжній фанат ялинових лісів.



Ще в новорічну ніч Людмила Барбір приїхала в Карпати, щоб зустріти Новий рік і привітати рідних: маму, сестру Аню і двох племінників. Ведуча пройшлася знайомими карпатськими дорогами, де минулого року були снігові замети, а зараз — дощ і виросли величезні білі гриби під ялинками!

Під час святкових вихідних Руслан чоловічою компанією з Арсеном Мірзояном та Віктором Павликом смажили домашню ковбасу на великому мангалі під відкритим небом. А Людмила Барбір перейнялася духом Карпатського Різдва і приміряла два неймовірні образи з українськими вишивками. Перший лук-біла сорочка довжини міді, підперезана довгим синім корсетом зі спідницею, темно-сині туфлі і сережки у формі кільця з перлами. Наряд доповнив яскравий макіяж. Другий образ-довга сукня-вишиванка винного кольору, ажурні сережки.

Для Руслана і люди це вже справжня традиція на Святвечір і Різдво щороку зустрічатися на Зимовому романтичному фестивалі. Разом із зірками, туристами та місцевими жителями вони вивчають традиції, колядки, приміряють народні костюми, влаштовують свято і гуляння, ведуть музичний концерт і пригощають кутею.

Цього разу Сенічкін і Барбір готували свою версію куті удвох - вони об'єднали традиційні інгредієнти: узвар, в якому просочували зерна пшениці, мед, багато подрібнених горіхів, мелений мак і дрібку солі для повноти смаку. За порадою Людмили телепара додала до кутя трохи халви, а секретним інгредієнтом стали кілька крапель віскі-для посилення смаку і аромату!

"У нашій родині завжди дотримувалися традицій і тримали піст до 6 січня, а першою стравою, яку пробували в цей день була саме кутя. Крім традиційних інгредієнтів, додавали трохи халви і солі. Тоді кутя набуває особливого смаку", - розповіла Людмила Барбір.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
17:59
Ця консерва - найкращий продукт для здоров’я людей похилого віку: зміцнить серце та кістки
17:40
Як правильно рахувати зарплату: скільки реально отримуємо на руки та чи вигідніше працювати через ФОП
17:20
Україна очікує на нові постачання F-16 цього року, - Зеленський
17:00
Хотів купити інструмент: на Буковині аферисти видурили у чоловіка 56 тисяч
16:40
В Міненерго звернулись до українців: що варто зробити кожному
16:20
В Коордштабі розповіли, хто для РФ в пріоритеті на обмін і чому не видають "азовців"
16:15
Діти в гуртку технічного конструювання створюють пристрої для військових
16:00
Ліквідація наслідків атаки на ЧАЕС триває дев’ятий день: яка ситуація
16:00
Названо найкорисніший десерт, який повинні їсти українці
15:40
Чи готовий Зеленський підписати угоду про корисні копалини: джерело Sky News повідомило деталі
15:20
Трамп провів масштабні кадрові зміни в армії США
15:00
У Чернівцях затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики
14:40
На Покровському напрямку важкі бої: ЗСУ про наступ росіян
14:31
ДТП в Чернівцях: у тролейбусі відмовили гальма
14:20
Пенсії в Україні масштабно проіндексують із 1 березня: як перерахують кожну виплату
14:00
Що робити, коли у селі на Буковині немає соцпрацівника
13:40
Великий піст 2025: традиції, календар харчування, правила та заборони
13:20
Чернівчан закликають достойно провести загиблого воїна Артура Кузука
13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм