RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Субсидії отримуватимуть родичі заробітчан: які зміни у призначенні субсидій


Порядок надання субсидій змінили. Тепер допомогу можуть отримати ті категорії населення, яким донедавна було відмовлено.

Хто отримав право на субсидію, пояснила заступниця начальника департаменту праці та соціального захисту Чернівецької міської ради Валентина Гаєвська, йдеться у публікації "МБ".
.
Зміна 1. Через квартиру в спадок субсидію не забиратимуть

Одна із найсуттєвіших змін – надано право на отримання субсидії особам, які набули права власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії. Та лише тоді, коли ви житло успадкували.
Дуже часто проблеми виникали саме з пенсіонерами. Після смерті одного із подружжя чоловік або дружина успадковували квартиру і через це вони позбувалися субсидії на певний період. Часто житлову субсидію все ж призначали, але лише за рішенням комісії. Тепер комісії не потрібно, субсидія буде призначатися, якщо людина за 12 місяців до призначення субсидії отримала у спадок квартиру або машину.

Зміна 2. Чоловік на заробітках – дружина отримає субсидію

Надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення.
Тепер, наприклад, чоловік може працювати у Польщі, бути офіційно оформленим (тобто роботодавець сплачує соціальне страхування) і тоді його родичі мають право на призначення субсидії. Але людина повинна принести офіційні документи про працевлаштування та сплату соціального страхування. Не буде призначена субсидія, якщо чоловік працює за кордоном, а дружина є домогосподаркою. Має бути причина, чому людина не працює, – доглядає за людиною похилого віку, за людиною з інвалідністю або перебуває у декретній відпустці з догляду за дитиною. У такому разі субсидія буде призначена.

Зміна 3. Субсидію отримають боржники із зарплати

Призначать субсидію, якщо у людини немає доходів через заборгованість роботодавцем. Ми враховуємо доходи першого та другого кварталу. Якщо у цей період у людини немає доходів, за нього не сплачено ЄСВ, але є довідка, що йому заборгував роботодавець, тоді субсидія буде призначена.

Зміна 4. Безготівкову надмірну субсидію буде легше забрати

Встановлено порядок повернення надмірно виплачених громадянам житлових субсидій у безготівковій формі. Якщо під час перевірки виявилося, що субсидіант подав недостовірну інформацію, яка вплинула на призначення пенсії, її потрібно повернути. У готівковій формі її легше повернути. А ось із безготівковою формою виникали проблеми, бо "Ощадбанк" перерахував їх безпосередньо надавачам послуг. Тепер якщо ми надаємо інформацію, що у субсидіантів є надлишкова виплата, і на рахунку є залишок коштів із субсидії, то вони будуть передані в органи соцзахисту.

Довідка

Зміни у призначеннях субсидій набули чинності з 1 листопада і документи вже можна подавати. Ті, хто раніше не претендував на субсидію, а тепер можуть її отримати, подають заяву та декларацію про доходи та витрати сім’ї. Відповідно до інформації з органів ДФС, Пенсійного фонду, буде вирішуватися питання щодо призначення субсидій. Також в органах соцзахисту автоматично переглядатимуть справи, де були відмови. Але люди самі можуть уточнити, чи мають право отримати субсидію. Особливо це стосується заробітчан.

Наразі в управліннях соцзахисту немає особистого прийому через карантинні обмеження. Документи надсилати поштою. Крім того, при вході в управління соцзахисту є скринька для подання документів.

Уточнити інформацію за номерами телефонів 53-43-52 (Шевченківське управління соцзахисту), 560-397 (Садгірське управління соцзахисту), 54-39-87 (Першотравневе управління соцзахисту).
3-01-2021, 12:46
Коментарів 0 Переглядів 11 729

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.