RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»

Випускниця математичного факультету ЧНУ Ксю Буено (Оксана Тоненчук) працює тренером з танців та фітнесу близько 15 років.
Дівчина починала з викладання різних видів танцю у невеличкому залі, йдеться у публікації "МБ".



З часом її заняття набули такого попиту, що Ксю винайняла для їх проведення гарний просторий зал. Від охочих займатися не було відбою, ввесь графік був розписаний від ранку до вечора. Проте дівчині, яка звикла завжди самовдосконалюватися, цього з часом стало замало. Поступово визріла ідея організовувати фітнес-тури по світу. Відтоді Ксю Буено рідко можна застати в Україні. Мало не щомісяця вона влаштовувала тури різними куточками планети.

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»


Більше 40 турів у різні куточки

Загалом таких подорожей уже понад 40. Каже, мандрівки кардинально змінили її ставлення до життя і допомогли зрозуміти, що ж таке щастя і в чому воно полягає.

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»


-Колись у мене була студія танців та фітнесу. Проте рік тому я її остаточно закрила і переключилася на подорожі, - розповідає Ксю Буено. – Ідея організовувати фітнес-тури у мене виникла ще 5 років тому, коли ми влаштували тур Карпатами. Ще тоді мені припало до душі те, що у турі я не лише треную людей, але й продовжу з ними час, бачу, як вони харчуються. Тобто можу якось впливати на їхній спосіб життя. Пізніше мені запропонували провести тур Домініканською Республікою. Я повезла туди групу і відтоді загорілася цією ідеєю. Задоволеними залишилися і клієнти, їм сподобався такий вид подорожей, коли можна і мандрувати, і тренуватися, і збалансовано харчуватися під контролем тренера. Тоді я для себе остаточно вирішила, що можу проводити тренування не лише у Чернівцях, а й по всьому світу.

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»


Відтоді повелося: Сейшельські острови, Сингапур, Філіппіни, Гонконг, Куба, Каліфорнія, Гаваї, Мексика, Аргентина, Чілі, острови Балі, Занзібар... Загалом більше 40 мандрівок.

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»


-Навіть цей рік, попри пандемію, видався багатим на подорожі, - зауважує Ксю Буено. – Зокрема, на початку року в січні у мене був тур такими локаціями як Буенос-Айрес- Патагонія-Сантьяго. У Патагонії ми підіймалися на льодовик, це було незабутньо. Коли запровадили карантин і закрили кордони, я провела тур влітку в Одесі. Потім ми з чоловіком злітали до Каліфорнії, а в жовтні у мене був тур з групою Мексикою. І оце лише нещодавно повернулася з Занзібару.

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»


Дівчина зізнається, що колись любила дивитися передачі про подорожі. Проте зараз вони її не так вражають. Адже вона й сама вже може чимало розповісти про побачене в мандрівках – часто навіть більше, ніж ведучі туристичних програм. Підрахувала, що загалом "налітала" майже мільйон кілометрів.

Організація таких турів – доволі складна справа, каже Ксю Буено.

-Я складаю маршрути, роблю цікаву підбірку готелів, захоплюючі екскурсії. Ми там орендуємо автівки, їздимо всюди. Я все організовую сама. Це непросто: потрібно знати чимало нюансів, досконало володіти хоча б однією іноземною мовою. Я добре знаю англійську, і це мені стає в нагоді. Часом влаштовую танцювальні тури або фототурне – залежно від локації. Беру з собою фотографа, хореографа. Такого формату турів практично немає в Україні. Тому вони мають попит серед клієнтів. Щоправда, з Чернівців мало охочих, адже бюджет подорожей доволі високий. В основному зголошуються люди з Києва та інших міст-мільйонників. Потім чимало з них стають моїми друзями і їздять зі мною в тури по 10-15 разів, - розповідає.

"Світ за територією готелю"

З часом фітнес-тури переросли у щось більше, ніж просто тренування у різних куточках планети. Тепер вони набули більш філософського сенсу: пізнавати світ у різних його проявах, вчитися радіти найменшим дрібницям, не ставити на перше місце матеріальне благополуччя.
-Згодом усе це вийшло далеко за рамки фітнес-туру. Зараз це вже більше подорожі, - каже Ксю Буено. – Я їх називаю "мандрами за мрією". Навіть змінила назву своєї компанії: раніше вона називалася "Bueno fitness tour", а зараз "Bueno and fun", тобто "Буено і розваги". Адже це вже давно більше, ніж тільки фітнес та схуднення. Потреби змінюються. Просто їхати на край світу, щоби займатися спортом, – я вже й сама в цьому не бачу змісту. Цим можна займатися й вдома. Спорт – додаткова активність, але не мета подорожі. А коли ти 10 годин кудись летиш, то, звісно, хочеш насолодитися мандрівкою.

А головне під час таких мандрівок – побачити світ, каже дівчина.

"Зазвичай люди спочатку звертають увагу на готель, побутові умови. Наприклад, деякі з моїх клієнтів дуже переймалися тим, де у них стоятиме ліжко, чи велике вікно і чи є у готельному номері шафа. Але потім вони про це забувають. Бо все це стає неважливим. Я вчу тому, що світ – це зовсім інше. І він знаходиться за територією готелю. От на Занзібарі ми щодня їздили в села, заходили в школи, спостерігали, як живуть люди… Побачене дуже вплинуло на нас.

Чим більше подорожуєш, тим чіткіше усвідомлюєш, яким є рівень твого життя та загалом в Україні порівняно з іншими. Цікаво, що у бідних краях, тому ж Занзібарі, люди нічого не мають, але не виглядають такими нещасливими, як наші. Часто українцям здається, що їм гірше всіх. Хоча при цьому мають і здоров’я, і родину, і будинок. Після подорожей змінюється ставлення до всього, все сприймається легше. Усвідомлюєш, що для щастя насправді не потрібно нічого. Щастя – це внутрішній стан, твоє відношення до того, що відбувається довкола, життя у цю мить. І воно точно не в матеріальних цінностях. Часто люди гадають: "куплю машину, збудую хату – і заживу". Але от вони цього всього досягли, а щасливішими не стали. Потрібна внутрішня робота над собою. Особисто мені для щастя треба подорожувати. Можна сказати, що і людей я також навчаю подорожувати".

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»


З початком пандемії попит на тури значно знизився, зізнається Ксю Буено. Проте вона не засмучується, а шукає нові шляхи для самореалізації.

"Якщо раніше на Сейшели чи Балі їхали по 30 людей, то зараз і десятка не набереться. Більшість бояться. Та й зі мною відбулася певна трансформація. Почалася переоцінка цінностей. Багато читаю, втілюю нові ідеї. Запустила сайт, на якому продаю онлайн-курси різних видів тренувань для жінок, порад з інтервального голодування. Вважаю, що завжди потрібно працювати над собою і бути "на позитиві", тоді все вийде".

«Навчаю подорожувати»: буковинка влаштовує «мандри за мрією»


До теми:

Більше дізнатись про подорожі та тренування від Ksy Bueno можна на її сторінці в інстаграм @ksybueno

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Галина Олійник
12-12-2020, 22:52
Коментарів 0 Переглядів 3 707


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!