RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«На агітацію витратив дві тисячі»: як «старим» головам ОТГ вдалося здобути перемогу на виборах на Буковині

У більшості громад Чернівецької області виборці переобрали чинних голів об’єднаних територіальних громад.

Про це йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



"Нові люди перемогли тільки в тих ОТГ, де попередні керівники не балотувалися. Крім того, бачимо, що більшість переможців – це самовисуванці. Це свідчить про те, що люди в селах довірилися не новим обличчям, а тим, хто вже працює у громадах. Це свідчить про успішність реформи децентралізації", – вважає громадський діяч Тарас Халавка.

Як керівники громад здобули перемогу на місцевих виборах і скільки грошей витратили на передвиборчу кампанію?

Був противником реформи, але став головою ОТГ

"Як завдяки чому? Я тут народився, живу, робив, роблю і буду робити, – відповідає на запитання "МБ" новообраний голова Сокирянської ОТГ Василь Козак, який тривалий час керував Сокирянською РДА та райрадою. – Про мене завжди пишуть різні казки, що я гнобитель, "помєщік"… Усе в минулому. Якщо за мене проголосували стільки людей, то, не такий я вже й гнобитель. Я виборчу кампанію взагалі не проводив, ні з ким не зустрічався. Мені просто було цікаво, який відсоток людей мене підтримає. Отже, все, що я до цього часу робив, – робив правильно. І буду й надалі так працювати".

«На агітацію витратив дві тисячі»: як «старим» головам ОТГ вдалося здобути перемогу на виборах на Буковині


На запитання про те, що далі робитиме пан Козак на новій посаді, він відповів:

"Те, що робив, те і буду робити. Змінилася лише назва: була "районна рада", а зараз – ОТГ. Різниці в цьому я не бачу. Хоч я і був противником цієї реформи, бо в результаті цих виборів половина сіл залишилась без депутатів. Хоча, за Конституцією України, всі громади мають бути представлені депутатами".

Чинний мер Заставни Василь Радиш переміг на виборах голови Заставнівської громади. Каже, що займатися довиборчою кампанією не мав часу.
"Переміг завдяки тому, що я робив усі ці п’ять років, – каже він. – Люди не дурні, все оцінюють. У місті багато роботи ще є. Приблизно три-чотири роки я "вичищав" усе за попередником. Тепер буду продовжувати розвивати Заставну".

«На агітацію витратив дві тисячі»: як «старим» головам ОТГ вдалося здобути перемогу на виборах на Буковині


"Я вам скажу відверто: на агітацію витратив менше двох тисяч гривень, – каже пан Василь. – Вирішив, що друкувати листівки – це пусте. За свої гроші я вирішив прогрейдерувати дорогу. Якби всі кандидати по всій державі відмовилися від своїх рекламок, то можна було би врятувати всіх хворих дітей, які потребують допомоги".

"Коли обираєшся мером уп’яте, жодні "трюки" не діють"

Перемогу на виборах голови Вікнянської ОТГ знову здобув Іван Ковалюк.

«На агітацію витратив дві тисячі»: як «старим» головам ОТГ вдалося здобути перемогу на виборах на Буковині


"Ми молода громада – працюємо тільки третій рік, – каже він. – Нас вважали неперспективною громадою. Та за цей період нам вдалося залучити чимало інвестиційних проєктів, здійснити капітальні ремонти доріг, інших соціальних об’єктів. Людей у громаді не доводилось переконувати. Вони самі побачили результат роботи".

За словами посадовця, багато часу на виборчу кампанію в нього не було.

"У нас відбувався виробничий процес: ремонтували дороги, закінчували багато справ щодо соціальних питаннях. Підсумки підбивали у кожному селі. Я за власні кошти на своєму обладнанні надрукував свою програму, де написав, що ми встигли зробити і що у планах", – додав Іван Ковалюк.

Головою Кіцманської ОТГ у найближчі п’ять років буде Сергій Булега, який обирається мером міста уже вп’яте.

«На агітацію витратив дві тисячі»: як «старим» головам ОТГ вдалося здобути перемогу на виборах на Буковині


"На агітацію витратив приблизно свою місячну зарплату, – каже він. – Не друкував листівок, а тільки замовив кілька рекламних статей у районній газеті. На цьому вся моя передвиборча кампанія закінчилась".

Чому кіцманчани вкотре довірились меру Булезі, він пояснює так:

"Коли ти проходиш чотири каденції, тоді не діють жодні рекламні трюки. Тоді працює виключно оцінка громади щодо того, що ти зробив і того, хто ти є. Ввести в оману можна тоді, коли ти ще не був на посаді. Або коли ти був, але не встиг щось зробити. А коли ти вже вчетверте завершуєш свою каденцію і претендуєш бути обраним уп’яте, то не потрібно багато говорити. У мене було дуже мало зустрічей з людьми. Але не тому, що я їх не поважаю. А тому, що я вважаю, що виборці на момент виборів вже мали зробити свої висновки про мене як керівника громади".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
7-11-2020, 10:26
Коментарів 0 Переглядів 2 078

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.