RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сусідські війни: двоє жителів Чагра не можуть поділити межу

До редакції "МБ" звернувся мешканець села Чагор Глибоцького району Петро Помирляну зі скаргою на сусіда Іван Морара та дільничних інспекторів поліції, які не хочуть з’ясувати конфліктну ситуацію.

"Навіть ворогам не побажаю мати такого сусіда, як мій. Мешкаємо ми з ним на вулиці Садовій. Огорожу між нами Іван ставив разом зі своїм батьком, останній погрожував побити мене молотком, бо я запитав їх, чому вони прихопили зайвий метр землі. Коли ми з сім’єю садили 14 дерев породи туї, зауважте, на своєму подвір’ї, то це не сподобалося Аліні, дружині Івана Морара. Вона накинулася на нас з лайкою, мовляв, дерева затінятимуть вікна в її будинку.



Як наслідок, вижило лише три туї, а решта всохли – невідомо, чи від якоїсь хвороби, чи хтось їм "допоміг". Також Морари донедавна користувалися помийною ямою, яка знаходилася за 15 метрів від мого будинку. Сморід було чути навіть у кімнатах. Я теж користувався вигрібною ямою, але вона знаходилася за 75 метрів від будинку сусіда. Також їм не подобається те, коли іноді мені доводиться спалювати сміття на такій же відстані від їхнього будинку.

Хоча Морари теж палять сміття, але набагато ближче до моєї хати. Вже рік я з сусідом не розмовляю. І ось чому. Ми з моїм другом Павлом забивали на подвір’ї кутник. Іван Морар накинувся на нас з прокльонами, мовляв, нічого не робіть близької моєї огорожі. Коли мене немає вдома, то сусід тихцем кропить невідомими речовинами дерева, виноград та межу на моєму боці, аж до їхнього знищення. Коли я поскаржився на це дільничному поліцейському Валентину Малованюку, то він мені не допоміг. Сказав, що нібито Морар кропить лише на своєму боці. Також сусід встановив на своєму будинку відеокамеру і спрямував її на моє подвір’я та будинок. Я знову звернувся до поліцейського, але реакції від правоохоронця не було. Потім дійшло до того, що сусід побив мене металевим стільчиком. Так, що пошкодив ліву руку, плече та ребра – маю від лікаря відповідну довідку.

Рука й досі не відновилася. Дільничний інспектор Сергій Бойчук сказав мені, що Морар визнав цей факт і нібито готовий письмово переді мною вибачитись. Та невдовзі з райвідділення поліції мені надійшла відповідь, що провину Морара довести не можна через відсутність свідків побиття. Мені треба було після побиття звернутися в лікарню, а вже потім – до суду. Але не зробив цього, бо вважав, що сусід зміниться й стосунки налагодяться. Проте цього не сталося. Єдиний, хто з’ясував цю ситуацію, це наш сільський голова Георгій Коблюк, якого поважають в селі за людяність. Він неодноразово застерігав Івана Морара від незаконних дій. І навіть приїжджав на наше обійстя. На кожне правопорушення сусіда маю відеодокази. Наклепи на нього не зводжу, а пишу правду".

– Сусіда Петра Помирляну мій чоловік не бив, – каже Аліна Морар. – Туї ми теж не чіпали. Помирляну хотів вольєр біля огорожі облаштувати, зробив каналізацію, тому ми й поклали відеокамеру. Ще він палить сміття у бочці, дим йде до хати, а моя донька має алергію. Крім цього, він зробив так, що вода з його подвір’я під час дощу стікає у наш підвал.

– Іван Морар не визнав своєї провини в побитті Помирляну, та й свідків цього не було, – каже Сергій Бойчук, дільничий інспектор поліції. – Зі свого боку Морар скаржився на сусіда, мовляв, той обзиває його.

– Якщо Петро Помирляну отримав травми від Івана Морара, то йому слід було звернутися в лікарню й отримати медичний висновок про ступінь тілесних ушкоджень, а після – звернутися до суду, – вважає Іван Марковський, адвокат.

– Мав розмову з обома сусідами, просив уникати сварок та ворожнечі, – ділиться Георгій Коблюк, сільський голова Чагра. – Наразі відеокамеру Іван Морар не спрямовує на подвір’я Петра Помирляну. Наскільки мені відомо, напруженість між сусідами ущухла. Зрештою, сусідських війн у нас вистачає, намагаємося, щоби все було мирно. Є й комісія, яка розглядає такі справи.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Василь Гринюк
22-10-2020, 10:57
Коментарів 0 Переглядів 5 648

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.