RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Світова змова»: найпоширеніші міфи про COVID-19 на Буковині


Навколо коронавірусу з’являються різні, часом абсурдні міфи: про чіпування, отруєння повітря з літаків та інші нісенітниці.

Від початку пандемії навколо Covid-19 з’являються все нові міфи, здогадки. Часом вони доходять до абсурду. Кореспондентка "МБ" зібрала найбільш поширені міфи про коронавірус на Буковині.



"Почула голос з небес"

Найактуальнішим і абсурдним є міф про літаки, які літають над Буковиною і розпилюють отруту в повітря над будинками людей.

Кореспондентка стала свідком, як деякі буковинці переконували своїх односельчан, що літаки скидають отруту, аби знищити людей.

– Я була в полі, почула гудіння літака. Він лиш пролетів, а мене вже почало боліти горло, паморочитися в голові, і я почула голос, який сказав: "Повітря отруєне". Я ж така сильна була, а тепер вже не така, – переконувала жінка людей, поки стояла в черзі на пошті в одному із сіл. Деякі люди слухали уважно, інші погодилися з цією теорією, треті (меншість) засміялися і сказали, що теж були в молодості здоровими і дужими, але роки беруть своє.

Та насправді цей літак здійснював вакцинацію диких тварин проти сказу. Про це Головне управління Держпродспоживслужби в області повідомляло наприкінці серпня. Також фахівці попереджали про те, що літаки будуть розкидати приманку з вакциною, розміром з сірникову коробку в лісових та сільськогосподарських угіддях. А також наголошували, щоб буковинці не брали приманку в руки та не переносили.

Світова змова

Другим, не менш абсурдним, є міф про всесвітню змову проти людства і знищення його через чіпування. Ця нісенітниця заполонила весь інтернет. Головним "лиходієм" постає Білл Гейтс (засновник компанії Microsoft). Його благодійний фонд фінансує розробку вакцини проти Covid-19. У всьому світі є прихильники ідеї, що хвороба з’явилася і поширилася завдяки йому. Вони вважають, що мільярдер хоче вживити мікрочипи мільярдам людей і в такий спосіб скоротити населення Землі.

Сам Білл Гейтс в інтерв’ю BBC сказав, що вакцинація людей від коронавірусу не передбачає жодних чипів, а нісенітниці про чипування лише дезінформує і збиває з пантелику людей.

Зауважимо, що на сайті Президента України навіть з’явилася петиція, в якій Зеленського просять заборонити чипування в країні на законодавчому рівні. Збір підписів вже завершився, але з необхідниїх 25 тисяч вона набрала лише трохи більше 5500 голосів.

Ще один популярний міф стосується лікарів і премій, які вони нібито отримують за кожного виявленого пацієнта з Covid-19.

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак на запитання про премії розсміялася.

– Держава не передбачає жодних доплат лікарям за пацієнтів з коронавірусом. Фінансування від НСЗУ лікарням, які лікують пацієнтів з Covid-19, не залежить від кількості пацієнтів з коронавірусом, – сказала Наталія Гусак.

Поширеними є міфи про лікування коронавірусу часником, цибулею та самогоном. Та жодних підтверджень ефективності такого "лікування" немає.
Безліч здогадок існує і навколо походження коронавірусу. Адже чимало "експертів" впевнені у тому, що цей вірус був розроблений у китайських лабораторіях як біологічна зброя.

Всесвітня організація охорони здоров’я розвінчує ці міфи, а лікарі закликають довіряти лише офіційним джерелам. Такими є Міністерство охорони здоров’я України, місцева влада, лабораторні центри.
26-09-2020, 17:51
Коментарів 0 Переглядів 2 595

Теги -

Генерал-полковник Руслан Хомчак обіймав посаду головнокомандувача ЗСУ до Валерія Залужного

Оголошено I рівень небезпечності

Аварії сталися неподалік села Петрашівка та у Нових Бросківцях
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.