RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

«Роблю, ніби для своїх дітей»: чернівчанка заснувала свою справу на варениках в Італії

На сайті "Українські вареники в Італії", який створила Алла, є чимало схвальних відгуків, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

"Твоє прагнення робити з любов’ю – це круто. Ми це бачимо і відчуваємо, – пише Віталій. – Я готовий підтримати пані Аллу в її файних починаннях. Буду рекомендувати твою продукцію іншим людям, бо вона зроблена не просто для продажу, а для того, щоби смачно поїсти".



"Сама квашу капусту і роблю сир"

Алла Мустеца закінчила ЧНУ, займалася бізнесом та волонтерством. Так сталося, що змушена була поїхати на заробітки. Зараз перебуває в Мілані.

– Під час карантину, коли доводилося сидіти вдома, треба було чимось зайнятися, а не думати постійно про коронавірус. Спочатку я вишивала, садила квіти, випікала смаколики і готувала для себе, – пригадує жінка. – В моїй родині була давня традиція – щонеділі ліпити вареники. Тому саме це заняття я люблю з дитинства. Спочатку готувала для себе, потім – для друзів, а вони вже радили знайомим. Так виникла ідея готувати вареники й для всіх. Перебуваючи тривалий час далеко від України, ми сумуємо за нашими традиційними стравами. Та не завжди є час і можливість приготувати все, що хочеш. Ліплення вареників – це досить клопітна робота. Начинки для них готую справжні, українські. Сама квашу капусту, навіть сир роблю власноруч. Мені це дуже подобається. Я це роблю не для продажу і не для заробітку, а ніби для своїх дітей, щоби всім смакувало. Крім вареників готую також пельмені та голубці. Поки що це на етапі вивчення попиту, враховуючи побажання замовників. Щоби справа стала професійною, потрібно пройти тривалий шлях, дотримуючись усіх вимог цієї країни. Вірю, що мені все вдасться.

«Роблю, ніби для своїх дітей»: чернівчанка заснувала свою справу на варениках в Італії


"Буду ділитися досвідом з італійцями"

Алла навіть створила групу "Українські вареники в Італії", до якої вже приєдналися сотні заробітчан.

– Поки що готую для українців, але планую і для італійців, – розповіла жінка. – В італійській кухні теж є свої вареники – равіолі, з різноманітними начинками. Вони відрізняються від справжніх українських вареників. Одна італійська родина кухарів запросила мене у вересні до себе для обміну досвідом. Мені це дуже цікаво, адже я зможу поєднати смаки, які будуть подобатися і українцям, й італійцям. Багато хто говорив, що італійці не будуть їсти наші вареники, тому що їхня кухня дуже смачна. Я ж пригощала їх і варениками, і борщем, і голубцями – вони смакували із задоволенням.

Спочатку Алла готувала традиційні вареники по-буковинськи, потім вже робила їх різнокольоровими.

"Додаю до тіста шпинат, моркву, червоний буряк, сік баклажана для забарвлення. Італійці так іноді готують свої равіолі. Тож, можна сказати, що я в них запозичила цю ідею. Це і смачно, і гарно, – запевнила жінка. – Вже дуже багато людей хочуть спробувати мої вареники. Телефонують, пишуть, цікавляться, як їх готую і з якими начинками. Надзвичайно приємно отримувати відгуки з подяками. Коли люди кажуть, що мої вареники або голубці дуже смачні, то я аж сяю від щастя. На жаль, досі не вирішена проблему з доставкою. Якщо недалеко, то я везу сама. Іноді клієнти приїжджають і забирають. Тепер до моєї "вареничної" справи (можна назвати її хобі або заняття для душі) приєднався Віталій Карпик. Він в Італії вже давно допомагає українцям у складних ситуаціях. Вдячна, що звернув увагу на мою справу і виявив ініціативу допомагати з доставкою. Зараз ми думаємо над тим, як все реалізувати правильно і з транспортуванням, і з дозвільними документами".

«Роблю, ніби для своїх дітей»: чернівчанка заснувала свою справу на варениках в Італії


Алла мріє відкрити власну гастрономію або невеличке кафе, де можна буде придбати напівфабрикати або ж посмакувати українськими варениками.

– Українці – працелюбна нація. Ми завжди у складних ситуаціях своєю працею долаємо труднощі, – переконана Алла. – Період карантину, коли багато заробітчан втратили робочі місця, змусив замислитися над тим, як подолати цей важкий період. У мене виникла ідея готувати вареники, хтось почав займатися випічкою. Думаю, незабаром українські заробітчани проявлять свої таланти, і європейці, зокрема італійці, більше дізнаються про нашу кухню та традиції. Вдячна друзям, які мене підтримують, і тим, кому подобаються мої вареники. Обіцяю, що вони будуть ще смачнішими.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Надія Будна
30-08-2020, 17:11
Коментарів 0 Переглядів 8 915

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Виставка присвячена бруківці, оскільки назву проєкту "Камінь за оком" митець взяв у поета Пауля Целана


Уроки  демократії  від  британської  монархії. Блог Ярослава Волощука
Найстарша у світі держава парламентаризму, Велика Британія, наочно показала приклад
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.