«Роблю, ніби для своїх дітей»: чернівчанка заснувала свою справу на варениках в Італії

Новини Чернівців / Історія успіху
9 302
0
«Роблю, ніби для своїх дітей»: чернівчанка заснувала свою справу на варениках в Італії

На сайті "Українські вареники в Італії", який створила Алла, є чимало схвальних відгуків, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

"Твоє прагнення робити з любов’ю – це круто. Ми це бачимо і відчуваємо, – пише Віталій. – Я готовий підтримати пані Аллу в її файних починаннях. Буду рекомендувати твою продукцію іншим людям, бо вона зроблена не просто для продажу, а для того, щоби смачно поїсти".



"Сама квашу капусту і роблю сир"

Алла Мустеца закінчила ЧНУ, займалася бізнесом та волонтерством. Так сталося, що змушена була поїхати на заробітки. Зараз перебуває в Мілані.

– Під час карантину, коли доводилося сидіти вдома, треба було чимось зайнятися, а не думати постійно про коронавірус. Спочатку я вишивала, садила квіти, випікала смаколики і готувала для себе, – пригадує жінка. – В моїй родині була давня традиція – щонеділі ліпити вареники. Тому саме це заняття я люблю з дитинства. Спочатку готувала для себе, потім – для друзів, а вони вже радили знайомим. Так виникла ідея готувати вареники й для всіх. Перебуваючи тривалий час далеко від України, ми сумуємо за нашими традиційними стравами. Та не завжди є час і можливість приготувати все, що хочеш. Ліплення вареників – це досить клопітна робота. Начинки для них готую справжні, українські. Сама квашу капусту, навіть сир роблю власноруч. Мені це дуже подобається. Я це роблю не для продажу і не для заробітку, а ніби для своїх дітей, щоби всім смакувало. Крім вареників готую також пельмені та голубці. Поки що це на етапі вивчення попиту, враховуючи побажання замовників. Щоби справа стала професійною, потрібно пройти тривалий шлях, дотримуючись усіх вимог цієї країни. Вірю, що мені все вдасться.

«Роблю, ніби для своїх дітей»: чернівчанка заснувала свою справу на варениках в Італії


"Буду ділитися досвідом з італійцями"

Алла навіть створила групу "Українські вареники в Італії", до якої вже приєдналися сотні заробітчан.

– Поки що готую для українців, але планую і для італійців, – розповіла жінка. – В італійській кухні теж є свої вареники – равіолі, з різноманітними начинками. Вони відрізняються від справжніх українських вареників. Одна італійська родина кухарів запросила мене у вересні до себе для обміну досвідом. Мені це дуже цікаво, адже я зможу поєднати смаки, які будуть подобатися і українцям, й італійцям. Багато хто говорив, що італійці не будуть їсти наші вареники, тому що їхня кухня дуже смачна. Я ж пригощала їх і варениками, і борщем, і голубцями – вони смакували із задоволенням.

Спочатку Алла готувала традиційні вареники по-буковинськи, потім вже робила їх різнокольоровими.

"Додаю до тіста шпинат, моркву, червоний буряк, сік баклажана для забарвлення. Італійці так іноді готують свої равіолі. Тож, можна сказати, що я в них запозичила цю ідею. Це і смачно, і гарно, – запевнила жінка. – Вже дуже багато людей хочуть спробувати мої вареники. Телефонують, пишуть, цікавляться, як їх готую і з якими начинками. Надзвичайно приємно отримувати відгуки з подяками. Коли люди кажуть, що мої вареники або голубці дуже смачні, то я аж сяю від щастя. На жаль, досі не вирішена проблему з доставкою. Якщо недалеко, то я везу сама. Іноді клієнти приїжджають і забирають. Тепер до моєї "вареничної" справи (можна назвати її хобі або заняття для душі) приєднався Віталій Карпик. Він в Італії вже давно допомагає українцям у складних ситуаціях. Вдячна, що звернув увагу на мою справу і виявив ініціативу допомагати з доставкою. Зараз ми думаємо над тим, як все реалізувати правильно і з транспортуванням, і з дозвільними документами".

«Роблю, ніби для своїх дітей»: чернівчанка заснувала свою справу на варениках в Італії


Алла мріє відкрити власну гастрономію або невеличке кафе, де можна буде придбати напівфабрикати або ж посмакувати українськими варениками.

– Українці – працелюбна нація. Ми завжди у складних ситуаціях своєю працею долаємо труднощі, – переконана Алла. – Період карантину, коли багато заробітчан втратили робочі місця, змусив замислитися над тим, як подолати цей важкий період. У мене виникла ідея готувати вареники, хтось почав займатися випічкою. Думаю, незабаром українські заробітчани проявлять свої таланти, і європейці, зокрема італійці, більше дізнаються про нашу кухню та традиції. Вдячна друзям, які мене підтримують, і тим, кому подобаються мої вареники. Обіцяю, що вони будуть ще смачнішими.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
17:59
Ця консерва - найкращий продукт для здоров’я людей похилого віку: зміцнить серце та кістки
17:40
Як правильно рахувати зарплату: скільки реально отримуємо на руки та чи вигідніше працювати через ФОП
17:20
Україна очікує на нові постачання F-16 цього року, - Зеленський
17:00
Хотів купити інструмент: на Буковині аферисти видурили у чоловіка 56 тисяч
16:40
В Міненерго звернулись до українців: що варто зробити кожному
16:20
В Коордштабі розповіли, хто для РФ в пріоритеті на обмін і чому не видають "азовців"
16:15
Діти в гуртку технічного конструювання створюють пристрої для військових
16:00
Ліквідація наслідків атаки на ЧАЕС триває дев’ятий день: яка ситуація
16:00
Названо найкорисніший десерт, який повинні їсти українці
15:40
Чи готовий Зеленський підписати угоду про корисні копалини: джерело Sky News повідомило деталі
15:20
Трамп провів масштабні кадрові зміни в армії США
15:00
У Чернівцях затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики
14:40
На Покровському напрямку важкі бої: ЗСУ про наступ росіян
14:31
ДТП в Чернівцях: у тролейбусі відмовили гальма
14:20
Пенсії в Україні масштабно проіндексують із 1 березня: як перерахують кожну виплату
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм