RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Скаржилася, що болить ручка: історія маленької буковинки, яка потребує допомоги


Шестирічна Валерія Козачок потребує лікування в Іспанії. На це родині потрібно 179 тисяч євро, тож сім’я потребує доомоги.

Про це molbuk.ua розповіла мама дівчинки Віталіна Козачок.

Валерія найближчим чаом має летіти до Іспанії. Саме тут дівчинці зроблять операцію та проведуть необхідне лікування. У дівчинки саркома Юїнга, ІІ стадія, без метастазів.

За два тижні вдалося зібрати 53 тисячі євро. Цього навіть не вистачає на перший внесок у лікарні. Та все ж рідні Валерії сподіваються, що гроші зберуть і дівчинку вилікують.

"Ми почали лікуватися 5 травня, зробили першу терапію. Хворобу виявили 18 березня. Все почалося з того, що у Валерії був незначний кашель і підвищувалася температура до 37,4 градуси. Потім донечка почала скаржитися, що її болить ручка. Переважно скаржилася на біль вночі. Я спочатку думала, можливо, десь вдарилася на вулиці. Коли це вже було втретє, насторожилася", – розповідає мама Віталіна Козачок.

Щоби Валерії діагностували хворобу, мама Валерії Віталіні доводила лікарям, що дівчинці потрібне обстеження. Через карантин їм не вдалося швидко розпочати лікування.

"Коли зробили рентген, над легенями, між першим і другим ребром, побачили ущільнення. Скерували у Чернівці, а потім – у Київ, в інститут раку. Там нас не прийняли і запевняли, що у доньки звичайна пневмонія, а ми просто "морочимо голову"... Хоча у Чернівцях лікар Михайло Гнатюк нам пояснив, що це не пневмонія. Тоді звернулися у лікарню "Охматид". Там взяли біопсію і побачили, що це злоякісна пухлина. Потім зробили ще одне дослідження, і вже поставили остаточний діагноз саркома Юїнга – рак кісток", - каже Віта.

Хоч хворобу виявили швидко у Валерії, та все ж лікування вдалося розпочати не одразу.

"У Валерії друга стадія хвороби, але без метастазів. Лікар Михайло Гнатюк сказав нам, що я одна мама з мільйона, тому що цю хворобу зазвичай розпізнають на четвертій стадії, коли вже є метастази у кістковому мозку і легенях. До цього часу симптоми хвороби не проявляються. Щоби Валерію вилікувати, нам потрібна протонова терапія, а її в Україні немає. Тому необхідно лікуватися в Іспанії", - продовжує Віталіна.

У сім’ї ніхто не міг подумати про таку жахливу хворобу. До цього дівчинка ніколи не хворіла, була жвавою. Цього року Валерія мала йти у перший клас.

Скаржилася, що болить ручка: історія маленької буковинки, яка потребує допомоги


"Валерія не знає про свою хворобу. Вона знає, що потрібно лікуватися, але важко, коли кладуть катетер, коли погано після хіміотерапії. Тоді плаче, що їй це вже набридло, що вона не хоче лікуватися і хоче додому. У неї є молодший братик Тимур, якому 9 місяців, і вона проситься до нього", – розповідає Віталіна.
Лєра з мамою мала летіти в Іспанію ще у вівторок, 21 липня. Через те, що у дівчинки погіршилися аналізи, перенесли виліт.

Віталіна Козачок і надалі очікує на допомогу небайдужих, бо іншого виходу немає

Скаржилася, що болить ручка: історія маленької буковинки, яка потребує допомоги


"Нам потрібно виплатити всю суму – 179 тисяч євро за пів року.Спочатку платимо перший внесок – 60 тисяч євро, а потім щомісяця – по 10 тисяч євро. Зараз нам для першого внеску не вистачає ще 10 тисяч євро. У нас нічого не залишається, як продовжувати збирати гроші, бо ми маємо вилікувати нашу маленьку донечку", – каже Віталіна.

Для допомоги
Приватбанк
5168 7574 1080 1262 ГРИВНІ
Козачок Віталіна (мама)
5168 7573 6803 8917 ГРИВНІ
5168 7573 9672 7226 ЕВРО
Козачок Александр (тато)

Ощадбанк
4790 7299 0928 4085
Козачок Віталіна (мама)

СБЕРБАНК
2202201125710406
Ксения Сергеевна Б. (волонтёр)

COMMERZBANK
Account Holder: Halyna Dobush
IBAN: DE52 8004 0000 0113 8221 00 (для переводов с ЕС в €)

PayPal
ValeriaKazachok@gmail.com
paypal.me/helpvaleria
Halyna Dobush (волонтёр)

Commerzbank
Account Holder: Halyna Dobush
IBAN: DE52 8004 0000 0113 8221 00 (для переводів з ЕС в €)

Раніше повідомллося, поліцейська з Буковини віддала своє волосся онкохворим дівчаткам. Перуку від неї отримала і Валерія Козачок




23-07-2020, 17:33
Коментарів 0 Переглядів 10 200

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.