RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

«Виходять за піцою у «скафандрі»: як працює доставка їжі в Чернівцях під час карантину

Щоб не нудьгувати вдома під час карантину, чернівчанин влаштувався на роботу кур’єром.

На початку каратину в Україні пан Василь (прізвища не називає, - авт.) був змушений повернутися з Польщі, куди їздив на заробітки. Пробув два тижні в самоізоляції вдома, а далі, за його словами, "ізоляція затягнулась". Чоловік розповів molbuk.ua про умови роботи під час епідемії і те, чи вдягають люди засоби захисту, коли забирають замовлення.



Чоловік має магазин на одному з ринків міста, та оскільки всі ринки в Чернівцях та області тоді тимчасово не працювали, доходу родина не мала.

– У середині березня, коли почув, що Україна планує закривати кордони, вирішив повертатись додому. До кінця місяця не пропрацював, і роботодавець виплатив нам лише частину заробітку. Тоді в Польщі теж почалися спалахи. Коротше кажучи, мало що заробив, а потім роботи не стало і в Чернівцях, бо все позакривали, – каже чоловік. – За півтора місяця вдома стало нудно, крім того потрібні були гроші, треба годувати сім’ю.

Так пан Василь почав підробляти кур’єром в одному з ресторанів міста. Зі слів колег, в період карантину послуги з доставки їжі стали досить популярні.

– Більшість закладів досі працює лише на доставку або самовивіз, якщо немає можливості приймати гостей на літніх майданчиках. У нашому закладі запрацювала тераса, але доставок не стало менше. Деякі люди досі бояться виходити з дому. Часто замовляють обід з доставкою на роботу, наприклад в салон краси чи стоматологічний кабінет, – каже чоловік.

– Найпопулярніше замовлення – піца. Буває, що замовляють й звичайне картопляне пюре або гречку і салат. Тобто навіть такі страви, які легко приготувати вдома. Ще серед дивних замовлень – пляшка або декілька кока-коли, яка продається на кожному кроці, – додає він.

Як і решта працівників закладів харчування, кур’єри обов’язково працюють у захисних масках і рукавичках. Чоловік ще вдягає окуляри, щоби захистити очі, та завжди "озброєний" антисептиком.

Робочий день триває 11-12 годин, більшість часу чоловік проводить за кермом, доставляючи замовлення в різні частини міста. Каже, це краще, ніж сидіти вдома без роботи.

Василь не зміг втриматися від нарікань на чернівецькі дороги: "Це стрес ще більший, ніж пів дня пробути в масці. Через те, що громадський транспорт працює не для всіх, авто на вулицях дуже багато, часті затори. Ще й потрібно робити велике коло, щоб об’їхати розриті ділянки, як наприклад, на Руській".

Чернівчанин каже, що найцікавіше в роботі – спостерігати за реакцією людей. Вона кардинально різниться: хтось спокійно виходить за замовленням без маски, а хтось вдягається "з голови до п’ят".

– Нещодавно привіз піцу в багатоповерхівку. Жінка по телефону сказала, якщо я в масці та рукавичках, то можу піднятись до дверей квартири. Піднявся – а жінка виходить "у скафандрі": одягнена у щось схоже на білий комбінезон, у масці, рукавичках, окулярах. При повному "параді". Відчинивши двері, ще й наказала стояти за два метри. Швидко розрахувалась і зайшла назад. У такі моменти трохи лячно, – зізнається чоловік. – Також кілька разів возив замовлення за однією адресою, де жінка просить не заходити в коридор, а чекати за дверима. Тобто є люди, які з великою пересторогою ставляться до чужих. А є й такі, що не хвилюються, виходять без маски, голіруч дають гроші.

Кур’єр каже, що у зв’язку з карантином чимало замовників хочуть розплатитися безготівково. Для цього їм видають портативні термінали, або є можливість переказати кошти на картку.

Та все ж більшість розраховується традиційно, готівкою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
15-06-2020, 19:51
Коментарів 0 Переглядів 1 944

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.