RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Історія медика з Дніпра, який заразився COVID-19 у Чернівцях


У середині травня п’ятеро медиків з Дніпра, зокрема і Олександр Сивирин, приїхали у Чернівці, щоб допомогти колегам боротися з коронавірусом.

У Чернівцях 32-річний фельдшер з позивним Дженер заразився коронавірусною інфекцією, повідомляє radiosvoboda.org



У Чернівцях 32-річний фельдшер з позивним Дженер заразився коронавірусною інфекцією, але все одно каже: "Як видужаю і якщо буду потрібен – поїду ще".

До Чернівців тоді приїхали вві медсестри, фельдшер і двоє лікарів-інфекціоністів на декілька тижнів розподілилися по опорним лікарням міста з найбільшою в Україні кількістю хворих на COVID-19.

Олександр Сивирин був учасником бойових дій на Донбасі та медиком Майдану.

"Мене, – розповідає фельдшер, – розподілили, за експериментальною програмою обміну, у реанімацію Чернівецької міської лікарні №1. Впродовж двох тижнів на моїх змінах, на жаль, померли двоє пацієнтів. Причому сталося це з інтервалом у п’ять хвилин"

Історія медика з Дніпра, який заразився COVID-19 у Чернівцях


"Раніше я мав досвід у хірургічній реанімації, тому спочатку було незвично працювати з інфекційними хворими. У Чернівцях виявилося, що мій досвід нерелевантний, адже ти ніколи не знаєш, в який саме момент людині стане гірше. Коронавірус агресивний та підступний: інколи буває, що між станом хворого "п’є чай" та "потрібно реанімувати" проходять лічені хвилини", - додає медик.

Найбільше за декілька тижнів роботи фельдшер був вражений місцевими колегами. Каже ті, хто й досі залишаються на роботі, – люди з великої літери, адже частина чернівецьких медиків "терміново пішла у відпустку", або на час пандемії попросилася "за власний рахунок".

Усього за 14 днів у лікарні, де допомагав Сивирин, на COVID-19 захворіли аж четверо працівників. А, повернувшись у Дніпро та пройшовши тестування, фельдшер і сам виявив, що інфікувався.

"Всі премії, про які говорили державники, обов’язково мають бути виплачені. Справа тут, розумієте, не тільки у грошах – просто в такий час дуже важливо відчувати справедливість", - каже медик.

"Тепер, – розповідає, – сиджу на самоізоляції. І вкотре переконуюся, що робота лікарів в опорних лікарнях має бути високо оцінена. Всі премії, про які говорили державники, обов’язково мають бути виплачені. Справа тут, розумієте, не тільки у грошах – просто в такий час дуже важливо відчувати справедливість".

У реанімації чернівецької лікарні Олександр та інші медики по шість годин працювали у "червоній зоні" – ділянці, де перебували хворі на коронавірус. Щоб зайти туди, лікарі на додачу до свого звичного медкостюму одягали прості бахіли, хірургічну шапочку, спеціальний захисний костюм с капюшоном та ще одні, вже високі, бахіли. Плюс три пари рукавичок (перші не знімаються взагалі – вони, як друга шкіра), спеціальні окуляри, звичайну медичну маску та респіратор і, за необхідності, щиток. Все, окрім щитків та окулярів, є одноразовим.

"Після виходу із червоної зони, – підкреслює медик, – необхідно також пройти додаткову дезінфекцію. Це схоже на душ, але замість звичайної води – спеціальні дезінфікуючі засоби. Натискаєш на кнопку й готово.

"Коли я вперше зайшов в червону зону, то відмітив, що папір, на якому надруковані листки призначень (вони лежать біля кожного пацієнта), якийсь дивний. Наче пергаментний. Але дуже швидко зрозумів, чому так. Коли схиляєшся над таким листом у повному захисному обладнанні – на нього капають краплі твого поту. Тут листки призначень у буквальному сенсі слів, просякнуті потом медиків", - зауважує медик.

"У Чернівцях, – розповідає фельдшер, – ми намагалися підключати хворих до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ) тільки у крайньому випадку. Чому? Тому що 8 із 10 пацієнтів, які дихають не самостійно, помирають. При мені була хвора, яка дві доби сиділа, тому що, коли лягаєш, показник насиченості крові киснем падає. Врешті, вдалося уникнути ШВЛ, її стан покращився та стабілізувався. А те, що коронавірус забирає лише людей старшого віку, – великий міф. Лікарі з чернівецької лікарні розповідали мені, що у них були летальні випадки серед пацієнтів до 30 років. Люди просто згорали: градусник їм ставили не під пахву, а просто на тіло. І температура була за 40 градусів".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-06-2020, 14:38
Коментарів 0 Переглядів 1 934


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!