RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Граю на цимбалах всюди»: кращий студент ЧНУ розповів про свою співпрацю із гуртом KAZKA

ЧНУ ім. Ю. Федьковича навчають молоді люди найрізноманітніших талантів. Це підтвердив конкурс в університеті "Студент року". Один з переможців - Андрій Стовп’юк навчається на кафедрі музики та викладає у Чернівецькій музичній школі №4.

Про це йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



У конкурсі "Студент року" перемогло двоє студентів – Тетяна Урсакій та Андрій Стовп’юк. Хлопця знає багато чернівчан, адже він часто грав на цимбалах на вулиці Кобилянської. Минулого року його гурт "Zapal band" прославився в інтернеті: хлопці записали відомий "Щедрик" Леонтовича. Композиція на цимбалах, гітарах та на кахоні (ударний інструмент) звучить дуже оригінально.

"Дідусь заохотив мене грати на цимбалах"

Андрій грає на цимбалах із 2-класу. Любов них передалася від дідуся. Каже, що популяризує цей інструмент де тільки можна. Цибали, на яких хлопець грає – родинні, дісталися від дідуся.

«Граю на цимбалах всюди»: кращий студент ЧНУ розповів про свою співпрацю із гуртом KAZKA


– Я родом із Коломийського району, – розповів "МБ" хлопець. – Тут я вчився у музичній школі, з 2 класу вивчав цимбали. Мій дідусь Михайло Стовп’юк – цимбаліст із села Мишин. У цьому селі також народився відомий цимбаліст Іван Кавацюк. Саме дідусь заохотив мене грати на інструменті. Коли вчився у музичній школі, їздив на різні конкурси, перемагав. А коли треба було кудись поступати, ні секунди не вагався, бо хотів пов’язати своє життя тільки із музикою. І поступив у Чернівецький обласний коледж мистецтв імені С. Воробкевича. Після того – відразу на 3 курс Чернівецького університету.

Зараз хлопець вчиться на 4 курсі. Паралельно з навчанням вже третій рік працює у музичній школі №4, де вчить дітей грати на цимбалах.

Перші гроші Андрій із товаришами заробляли, граючи на вулиці. А у 2018 році хлопець підкорив професійну сцену: виступив разом з відомим гуртом KAZKA.

– Із гуртом KAZKA я вперше виступив у Коломиї, грав на цимбалах, – каже молодий музикант. – Це було на фестивалі влітку 2018 року. Я не виступав на розігріві, а грав разом з артистами. Як цимбаліст потрапив на один вечір у їхній колектив, то була така захоплююча історія. Ми з друзями записали кавер на найвідоміший хіт гурту – пісню "Плакала". До цимбалів ще додали кахон і гітару і завантажили відео в соціальну мережу Instagram, де нас і замітили музиканти. Потім вони оголосили конкурс на найкращий кавер на пісню "Плакала".

«Граю на цимбалах всюди»: кращий студент ЧНУ розповів про свою співпрацю із гуртом KAZKA


І в перший же день наше відео стало фаворитом конкурсу. Коли дізнався, що гурт виступатиме в Коломиї на "Drive for life fest", одразу ж вирішив, що треба скористатися моментом і сам написав їм. Мені відписали і сказали зробити на цимбалах треки на їхні твори "Мовчати", "Плакала" і "Танці". Я зробив аранжування і отримав смс із словом "так". Мені повідомили, де будуть репетиції. Вдруге я виступив із гуртом "Kazka" у листопаді минулого року у Чернівцях, коли у них був тур Україною. Вони мене також запрошували у Київ.

У власному гурті "Zapal band" Андрій із товаришами грають найрізноманітніші композиції – світові хіти, українські народні пісні у власному аранжуванні.

Знімали на тлі спресованих стосів соломи

– Гурт ми створили можна сказати спонтанно, – додає Андрій. – Ми почали грати на вулиці Кобилянської у Чернівцях. Спочатку в дуеті з гітаристом, щоб трішки підзаробити. А коли наступного дня нас запросили на інтерв’ю на радіо, зрозуміли, що це щось серйозніше. Додали ударні, точніше кахон, це перкусійний інструмент родом із Перу.

Має форму паралелепіпеда з шістьма дерев’яними площинами, по яких долонями вистукують ритми. Виступали на корпоративах, весіллях. А потім на відому композицію Миколи Леонтовича "Щедрик" зняли відео. Режисером і оператором був Олександр Ткачук. Ми поїхали в одне фермерське господарство області і там знімали на фоні спресованих стосів соломи.



Окрім музики, кращий студент ЧНУ намагається час від часу займатися у спортзалі, грає у шахи, любить подорожувати. Пише влані твори, перший із них - "Семантика".



Наталія Фещук

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Наталка Фещук
24-11-2019, 17:58
Коментарів 0 Переглядів 4 575

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!