«Я – гуцулка з Карпат»: телеведуча Людмила Барбір розповіла про улюблені місця на рідній Буковині

Новини Чернівців / культура, шоу-бізнес
19 598
0
«Я – гуцулка з Карпат»: телеведуча Людмила Барбір розповіла про улюблені місця на рідній Буковині

Раз на рік телеведуча Людмила Барбір завжди приїжджає у рідне село Чорногузи на Вижниччині. Каже, лише рідні Карпати заряджають енергією. Навіть коли була вагітною сином Тарасом, приїжджала на Буковину, йшли із чоловіком у гори, аби дихати гірським повітрям.

В ексклюзивному інтерв’ю "МБ" Людмила Барбір розповіла, як їй вдалося схуднути і чому у неї вдома завжди є гуцульська кухня.



Людмило, як давно ви були на Буковині?

– Намагаюся їздити до рідних у Чорногузи щороку. Цього року була на початку літа. Та вперше не потрапила до мами на день народження у липні. Зазвичай, на той день я нічого не планую, все переношу і їду до рідних. Але привітала маму у прямому ефірі. Коли я у Чорногузах, то проводжу час лише з рідними, мені цього спілкування не вистачає, тому інколи друзі та знайомі у селі ображаються. Моя мама Марія Михайлівна – вчителька початкових класів. Сестра Анна – психолог. У нас з нею дуже тісні стосунки, коли Аня народжувала, я брала у відпустку, аби її підтримати. У Ані троє діток – синочок Михайлик і двійнятка Дениско і Арсенчик. Я їхня хресна мама. Коли Михайлик був у Києві, всі казали, що це наче моя дитина, такий схожий на мене.

Я дуже люблю Виженку, звідки моя бабця. Коли ми з мамою йдемо там у ліс, я знаю всі грибні місця. Це справжній релакс – коли твоє тіло наче розчиняється у лісі. Я обожнюю Карпати. Коли ми їдемо в гори, дорогою я ніколи не розмовляю, насолоджуюся краєвидами. Коли була вагітною, то навіть на останніх місяцях їхали на Вижниччину. Слава Богу, я себе добре почувала. Ми виходили з чоловіком на гору і просто стояли. Я хотіла, щоб син Тарас ще в моїй утробі відчув Карпати, відчув енергію гір. Я люблю і ті Карпати, які далі: Яремче, Манявський скит… У це важко повірити, що я з Карпат, і ще жодного разу не піднімалася на Говерлу, весь час щось було з погодою.

«Я – гуцулка з Карпат»: телеведуча Людмила Барбір розповіла про улюблені місця на рідній Буковині

То ви таки справжня гуцулка…

– І завжди буду нею. Бо знати своє коріння – наш обов’язок, без цього ти стаєш перекотиполем. Знати свій рід – це розуміти себе. Людина без коріння як країна без історії – немає моці, впевненості, тилу, опору. Київ я дуже люблю, живу у столиці вже 20 років. Ще коли навчалася у школі, з мамою разів п’ять була у Києві. І зразу полюбила це місто. Я стала киянкою, я відчуваю це місто, його дух і навіть не уявляю себе в іншому місті. Але довго без Карпат я не можу. Київ і рідні Карпати не можна порівнювати, бо вони однакові мені дорогі. Одного разу до третьої ночі засиділася біля комп’ютера. А тут по телевізору показують фільм "Тіні забутих предків", я не могла заснути, проплакала весь фільм. Тому намагаюся частіше бувати вдома, бо там я відновлююся.

А Чернівці любити, чи буваєте тут?

– Так, звісно. У Чернівцях я зазвичай буваю проїздом. Але завжди знаходжу можливість відвідати резиденцію, зайти в костел у центрі, пройтися Панською вулицею. Дуже любимо з друзями посидіти у "Панській гуральні". Коли мої київські друзі їдуть у Чернівці, завжди мене питають, що ж подивитися у Чернівцях. І я їм розповідаю.

«Я – гуцулка з Карпат»: телеведуча Людмила Барбір розповіла про улюблені місця на рідній Буковині

- Зараз ви танцюєте у "Танцях із зірками". Для чого пішли у цей проєкт? Багато зірок танцюють, аби схуднути…

– Я точно не йшла худнути. У мене хороша фізична форма була завжди. Зараз ще до "Танців" я схудла, бо мала більше фізичних навантажень, щоб була витримка. Спочатку я не збиралася йти на цей проєкт, бо знала, скільки часу це забирає, як посилено треба тренуватися. У цьому проєкті раніше брав участь Руслан Сенічкін. І він мені каже: "Ти маєш піти танцювати, тобі точно буде легше, ніж мені". І так він мені постійно, як то кажуть, "капав". І коли мені запропонували – то я вже фактично була готова. Що ж мене мотивувало? Формат "Сніданку з "1+1" диктує певну поведінку у кадрі, мене звикли бачити стриманою. А тут мені захотілося розкрити свої інші грані. Зараз світ швидко рухається, і бути домогосподаркою, бізнес-леді і губити свою жіночність – це неприпустимо. Незалежно від віку, кілограмів і статусу завжди треба пам’ятати що ти – жінка. Жінки бояться себе змінювати. Для мене було важливо зупинитися і поглянути на себе з іншого боку. Ще до танців я схудла десь на сім кілограмів, бо за пів року здала на чорний пояс з айкі-дзюцу і серйозно до цього готувалася. А коли почалися "Танці із зірками", скинула ще десь чотири кілограми.

«Я – гуцулка з Карпат»: телеведуча Людмила Барбір розповіла про улюблені місця на рідній Буковині

Але чи це для вас не забагато навантажень, адже щодня прокидається дуже рано для "Сніданку"?

– Я дуже серйозно поставилася до цього. Перша за все для мене важливе моє здоров’я. Через роботу у мене недосипання, бо щодня прокидаюся о 04.00, і це впливає на організм. За своїм харчуванням я стежила завжди. Але постійне обмеження – це стрес для організму. Тому я можу з’їсти піцу, бургер, тортик, просто знаю, що наступний день буде розвантажувальним. Я дозволяю собі їсти, що хочу. Не так давно я пішла до лікарів – ендокринолога та дієтолога, здала всі аналізи, аби знати, що відбувається з організмом. Хочу покращити своє самопочуття, бо відчувала втому. Лікарі сказали, що я стежу за своїм здоров’ям, все добре, але низький гемоглобін і не вистачає заліза. Мені призначили крапельниці. Так, ми маємо стежити за здоров’ям і випереджувати хвороби. Мені відкоригували харчування, мені не можна вживати глютен, він заважає засвоюватися залізу. Тому зараз булочки для мене – табу, а я собі інколи дозволяла їх їсти.

А який вигляд має ваш графік після "Сніданку"? Йдете додому спати?

– Ні. О 09.30 після програми у нас прямі ефіри з глядачами у соцмережах. Після того готуємо новий ефір, ми постійно у чаті на зв’язку, плануємо теми, обговорюємо їх. Потім у мене тренування. Займаюся з дитиною, Тарас ходить на дуже багато гуртків – бойові мистецтва, робототехніка, англійська. Зараз він йде у 1 клас, тому повно справ. Раніше 23.00 ніколи не лягаю спати. Сплю по 3-4 години. Вже звикла.

За освітою ви – акторка, чи знімаєтеся зараз у кіно?

– Коли почала працювати у "Сніданку", мені не можна було зніматися у кіно. Мене хотіли сформувати і зробити впізнаваною саме як телевізійну особистість. Коли сказали, що можна, знялася у кількох фестивальних фільмах, в одному – з Остапом Ступкою. Була участь у "Ментовських війнах", озвучувала багато мультфільмів. Зараз проходила багато кастингів у кіно. Запрошували також у театр, але грати там поки не можу собі дозволити, бо це багато репетицій, гастролі.

«Я – гуцулка з Карпат»: телеведуча Людмила Барбір розповіла про улюблені місця на рідній Буковині

Ваш чоловік – тренер з бойових мистецтв. Ви на тренуваннях познайомилися?

– Ми спочатку познайомилися, зустрічалися, а коли Ігор розказав про бойові мистецтва, мені це сподобалося. Зараз Ігор – один із моїх тренерів. Ці види мистецтва – це певна філософія, своєрідне зняття стресу. Я займаюся вже майже 10 років, тренуюся по кілька разів на тиждень.

А яка Людмила Барбір на кухні? Любите готувати?

– Я люблю і вмію готувати. Та на Західній Україні немає жінки, яка би не вміла готувати. Гуцульські страви у нас вдома завжди: гриби у сметані, копчені реберця, печеня… Гуцульські страви ми вдома дуже любимо. А якщо у мене немає часу приготувати, це може і чоловік. Ігор чудово готує. Мені з ним пощастило.

Наталія Фещук

Довідка

Людмила Барбір народилася 30 листопада 1982 року в селі Чорногузи Вижницького району. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, за фахом – актриса театру і кіно.

Працювала у театрах, озвучувала мультфільми. Знімалася у серіалах "За все тобі дякую", "Мухтар", "Дві сторони однієї Анни", "Жіночий лікар"
З 19 серпня 2013 року в парі з Русланом Сенічкіним веде ранкове шоу "Сніданок з 1+1" на телеканалі "1+1". Ведучою "Сніданку з 1+1" стала за результатами глядацького голосування.

Заміжня, виховує сина Тараса.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
22:00
У 4 знаків Зодіаку починається нове життя. Вони відродяться з попелу
21:36
Правила без винятків: 7 речей, які ніколи не варто прати в гарячій воді
21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм