Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру


Майже два роки подружжя виготовляє вдома шоколадні цукерки. Замовляють їх переважно друзі та знайомі, а завдяки їм з’являються нові клієнти.
Цукерки роблять із 80-відсоткового шоколаду, додаючи лише масло. Цукру – ні грама. Роблять чотирьох видів: з курагою, чорносливом, асорті-горіхами та з вишнею, настояною на коньяку, пише molbuk.ua.




Цукерки можуть зберігатися два-три місяці

Юрій каже, що у філармонії до його хобі вже звикли. Його дружина Аня працює бухгалтером. Шоколадною справою займаються удвох.
– Якщо є замовлення, то ввечері донечку Єву вкладаємо спати, – каже Аня, – а самі робимо цукерки. Нашому шоколаду ми навіть придумали назву – "Євуся-солодуся", на честь доньки.


«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру

«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру


Ні в Юри, ні в Ані немає спеціальної освіти кондитера чи технолога. Але хочуть потрапити до Львова на майстерклас із виготовлення шоколаду.

– Я вісім років працюю у філармонії, – розповідає Юрій Гавриляк. – Спочатку працював тільки ведучим концертів, маю режисерську освіту. І паралельно встигав працювати у ресторані офіціантом – п’ять років. Два роки тому почали з дружиною робити цукерки. Коли я працював у ресторані, брав там різні рецепти, і ми робили десерти вдома. Також я мав можливість побачити там, як треба працювати із шоколадом. У мами вдома саме була курага, і я кажу: "А давайте зробимо курагу у шоколаді". Якось знайома Юля прийшла в гості до Аниної сестри, і її пригостили цукерками. Юлі дуже сподобався смак, і вона запитала: "А чому ви не хочете це робити на замовлення? Зробіть для мене". Це був наш перший клієнт, а далі все закрутилося.

Пара розповідає, коли з’явилися перші замовники, почали шукати коробки для пакування, аби цукерки мали гарний вигляд.
– Бо ми перші цукерки робили без форми, – зауважує Аня. – І коли в нас з’явилися замовлення, вже соромно було робити будь-як. Пішли купили формочки.
Найбільше замовлення – тисячу цукерок – Аня та Юрій робили для весілля на 250 людей. Упакували 250 коробок по чотири штучки. Майже 10 днів це робили. Цукерки можуть добре зберігатися у холодильнику два-три місяці.

Самі Аня та Юрій цукерки майже не їдять, бо не солодкоїжки.



Шоколад, масло і жодного цукру

– Ми робимо цукерки тільки чотирьох видів, – розповідає Аня. – Пробували й інші види, наприклад, із кунжутом. Та дійшли висновку, що експериментувати не будемо. Робимо курагу в шоколаді, зверху зі стружкою з білого шоколаду. Цукерки з горіхом мають кілька видів горіхів: мигдаль, кеш’ю, фундук, арахіс і фісташки. Вишню настоюємо на коньяку, а четвертий вид – це цукерки з чорносливом, а чорносливі – мигдаль.

Коробки для цукерок виробники-аматори замовляють у Харкові. Є й із прозорим верхом. Запаковують у коробки на різну кількість, і на чотири, і на 12, і на 30.


«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру

«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру


– Цукерки зовсім не шкідливі, – каже Аня. – Працюємо тільки із чорним шоколадом, був бельгійський, тепер німецький беремо. Додаємо масло і все, жодного цукру. Розтоплюємо, витримуємо температуру і заливаємо у форми. Шоколад беремо тільки 80 відсотковий. Наші цукерки беруть навіть для тих, у кого неважка форма діабету. Якщо у шоколаді є понад 80 відсотків какао, але тоді він гіркий. У нас же цукерки і не солодкі, і не гіркі.

Юрій додає, що це все-таки їхнє хобі, а не професійне заняття. Бо основна робота – не шоколад. Цукерки – такий собі додатковий невеликий заробіток.

– Це приносить заробіток, як кажуть, на дрібниці, – зауважує Аня. – Ціна немаленька – одна цукерка вартує 12 гривень. Але ми майже не робимо націнку, бо дуже собівартість дорога. Всі горіхи – це 600-700 гривень за кілограм.

Чистота і акуратність – на першому місці

Процес виготовлення цукерок триває три-чотири години. Аня розповідає:
– Чорнослив і курагу піддаємо термообробці, заливаємо кип’ятком. Горіхи треба нарізати. Чорнослив треба нашпигувати горішками. Підготувати форми, щоб вони були сухі. Потім топимо а шоколад, заливаємо у форму. Дві-три години цукерки застигають у холодильнику. І далі – пакуємо у коробки. Робимо все обоє. Хіба Юра трішечки головний.

Юрій додає: "Вдома на кухні вже маємо спеціальний куточок. Виділили таке місце, а також поличку у холодильнику. Весь посуд, у якому готуємо, дезінфікуємо, поверхню, на якій готуємо – теж. Працюємо у фартушках та рукавичках. Маємо спеціальний посуд.
– Найважливіше – чистота й акуратність, це на першому місці, – додає Аня.

Юрій розповідає, що у філармонії до нього завжди жартують: "А коли принесеш цукерки?"
– На роботі колеги знають, що я можу робити все, – каже. – Немає різниці, на сцені чи у кабінеті. Я – заступник директора філармонії з фінансів та господарської частини. Мої співробітники теж замовляють у нас цукерки.

На запитання, що найбільше подобається у процесі виготовлення шоколадних цукерок, відповідають:
– Найбільше подобається запах. Коли шоколад топиться, запах по всій квартирі. Коли робимо цукерки, не маємо звички попробувати чи з’їсти.

Подружжя Юрія та Ані Гавриляків зізнається, що в майбутньому хотіли би своє шоколадне хобі зробити бізнесом.

Наталія Фещук
Фото автора

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
12-10-2019, 10:32
Коментарів 2 Переглядів 7671

Теги -
Hаписав: Микола, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 жовтня 2019 14:43
В новині:
А Ви впевнені, що "бельгійський", "німецький" шоколад без цукру?

Hаписав: ум, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 жовтня 2019 23:16
В новині:
Цитата: Микола
А Ви впевнені, що "бельгійський", "німецький" шоколад без цукру?

Вони не додають свій цукор. Чи ви просто прискіпатись хотіли?

Скалецька закликала жителів Долинян не цькувати сім’ю, що повернулась із Китаю – відео
Глава МОЗу запевнила, що у мешканців села не мають підстав для того, щоб піднімати паніку
У Чернівцях з підозрою на коронавірус госпіталізовано двох пацієнтів, які приїхали з Італії
У обох пацієнтів – пневмонія, а експрес-тести на грип у них негативні
У суді пояснили, чому Мунтяна не відсторонили від посади голови Чернівецької облради
Суд вирішив, що ризик приховання або знищення доказів у справі не пов’язаний із перебуванням підозрюваного на посаді голови Чернівецької обласної ради
Популярне Коментують
• Новини












загрузка...
Приватне виробничо-торгове підприємство Burovik: «Копаємо криниці за 1 день у м. Чернівці і області»*

Підприємство Burovik копає криниці в Чернівцях і на околицях міста вже 10 років. І на їхньому рахунку понад 10 000 викопаних криниць і 1000 вигрібних ям та 100% тільки задоволених клієнтів.
Кембриджські іспити: розкіш чи необхідність? Чому вони стали такі популярні? Чи варто їх складати? Які перспективи та переваги?*

Не варто зволікати та відкладати на потім, запишіться у групу підготовки до Кембриджських іспитів у нашому центрі підготовки просто зараз!
Тут смачно, як у мами! Ресторан сімейної кухні і піцерія "Mama’s pizza" запрошує чернівчан*

Все ще роздумуєте, куди піти на вихідних? Годі ламати голову – для спокійних сніданків, ситних обідів та затишних вечерь обирайте Mama’s pizza. І повірте, ви не пошкодуєте, бо тут – "Смачно, як у мами!"