Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру


Майже два роки подружжя виготовляє вдома шоколадні цукерки. Замовляють їх переважно друзі та знайомі, а завдяки їм з’являються нові клієнти.
Цукерки роблять із 80-відсоткового шоколаду, додаючи лише масло. Цукру – ні грама. Роблять чотирьох видів: з курагою, чорносливом, асорті-горіхами та з вишнею, настояною на коньяку, пише molbuk.ua.




Цукерки можуть зберігатися два-три місяці

Юрій каже, що у філармонії до його хобі вже звикли. Його дружина Аня працює бухгалтером. Шоколадною справою займаються удвох.
– Якщо є замовлення, то ввечері донечку Єву вкладаємо спати, – каже Аня, – а самі робимо цукерки. Нашому шоколаду ми навіть придумали назву – "Євуся-солодуся", на честь доньки.


«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру

«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру


Ні в Юри, ні в Ані немає спеціальної освіти кондитера чи технолога. Але хочуть потрапити до Львова на майстерклас із виготовлення шоколаду.

– Я вісім років працюю у філармонії, – розповідає Юрій Гавриляк. – Спочатку працював тільки ведучим концертів, маю режисерську освіту. І паралельно встигав працювати у ресторані офіціантом – п’ять років. Два роки тому почали з дружиною робити цукерки. Коли я працював у ресторані, брав там різні рецепти, і ми робили десерти вдома. Також я мав можливість побачити там, як треба працювати із шоколадом. У мами вдома саме була курага, і я кажу: "А давайте зробимо курагу у шоколаді". Якось знайома Юля прийшла в гості до Аниної сестри, і її пригостили цукерками. Юлі дуже сподобався смак, і вона запитала: "А чому ви не хочете це робити на замовлення? Зробіть для мене". Це був наш перший клієнт, а далі все закрутилося.

Пара розповідає, коли з’явилися перші замовники, почали шукати коробки для пакування, аби цукерки мали гарний вигляд.
– Бо ми перші цукерки робили без форми, – зауважує Аня. – І коли в нас з’явилися замовлення, вже соромно було робити будь-як. Пішли купили формочки.
Найбільше замовлення – тисячу цукерок – Аня та Юрій робили для весілля на 250 людей. Упакували 250 коробок по чотири штучки. Майже 10 днів це робили. Цукерки можуть добре зберігатися у холодильнику два-три місяці.

Самі Аня та Юрій цукерки майже не їдять, бо не солодкоїжки.



Шоколад, масло і жодного цукру

– Ми робимо цукерки тільки чотирьох видів, – розповідає Аня. – Пробували й інші види, наприклад, із кунжутом. Та дійшли висновку, що експериментувати не будемо. Робимо курагу в шоколаді, зверху зі стружкою з білого шоколаду. Цукерки з горіхом мають кілька видів горіхів: мигдаль, кеш’ю, фундук, арахіс і фісташки. Вишню настоюємо на коньяку, а четвертий вид – це цукерки з чорносливом, а чорносливі – мигдаль.

Коробки для цукерок виробники-аматори замовляють у Харкові. Є й із прозорим верхом. Запаковують у коробки на різну кількість, і на чотири, і на 12, і на 30.


«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру

«Найприємніше – запах шоколаду»: сімейна пара у Чернівцях робить шоколадні цукерки без цукру


– Цукерки зовсім не шкідливі, – каже Аня. – Працюємо тільки із чорним шоколадом, був бельгійський, тепер німецький беремо. Додаємо масло і все, жодного цукру. Розтоплюємо, витримуємо температуру і заливаємо у форми. Шоколад беремо тільки 80 відсотковий. Наші цукерки беруть навіть для тих, у кого неважка форма діабету. Якщо у шоколаді є понад 80 відсотків какао, але тоді він гіркий. У нас же цукерки і не солодкі, і не гіркі.

Юрій додає, що це все-таки їхнє хобі, а не професійне заняття. Бо основна робота – не шоколад. Цукерки – такий собі додатковий невеликий заробіток.

– Це приносить заробіток, як кажуть, на дрібниці, – зауважує Аня. – Ціна немаленька – одна цукерка вартує 12 гривень. Але ми майже не робимо націнку, бо дуже собівартість дорога. Всі горіхи – це 600-700 гривень за кілограм.

Чистота і акуратність – на першому місці

Процес виготовлення цукерок триває три-чотири години. Аня розповідає:
– Чорнослив і курагу піддаємо термообробці, заливаємо кип’ятком. Горіхи треба нарізати. Чорнослив треба нашпигувати горішками. Підготувати форми, щоб вони були сухі. Потім топимо а шоколад, заливаємо у форму. Дві-три години цукерки застигають у холодильнику. І далі – пакуємо у коробки. Робимо все обоє. Хіба Юра трішечки головний.

Юрій додає: "Вдома на кухні вже маємо спеціальний куточок. Виділили таке місце, а також поличку у холодильнику. Весь посуд, у якому готуємо, дезінфікуємо, поверхню, на якій готуємо – теж. Працюємо у фартушках та рукавичках. Маємо спеціальний посуд.
– Найважливіше – чистота й акуратність, це на першому місці, – додає Аня.

Юрій розповідає, що у філармонії до нього завжди жартують: "А коли принесеш цукерки?"
– На роботі колеги знають, що я можу робити все, – каже. – Немає різниці, на сцені чи у кабінеті. Я – заступник директора філармонії з фінансів та господарської частини. Мої співробітники теж замовляють у нас цукерки.

На запитання, що найбільше подобається у процесі виготовлення шоколадних цукерок, відповідають:
– Найбільше подобається запах. Коли шоколад топиться, запах по всій квартирі. Коли робимо цукерки, не маємо звички попробувати чи з’їсти.

Подружжя Юрія та Ані Гавриляків зізнається, що в майбутньому хотіли би своє шоколадне хобі зробити бізнесом.

Наталія Фещук
Фото автора

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
12-10-2019, 10:32
Коментарів 2 Переглядів 5768

Теги -
Hаписав: Микола, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 жовтня 2019 14:43
В новині:
А Ви впевнені, що "бельгійський", "німецький" шоколад без цукру?

Hаписав: ум, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 жовтня 2019 23:16
В новині:
Цитата: Микола
А Ви впевнені, що "бельгійський", "німецький" шоколад без цукру?

Вони не додають свій цукор. Чи ви просто прискіпатись хотіли?

Поліція відреагувала на інцидент з побиттям відвідувача ресторану в Чернівцях
Відомості про інцидент внесли до ЄРДР, за цим фактом відкрито кримінальне провадження
Хто такий Ілля Самушко, якого призначили керівником Буковинської митниці
Що відомо про Іллю Самушка, якого призначили керувати оновленою митною структурою на Буковині
Популярне Коментують
• Новини




























Неудобне ЛГБТ, Дєдушка на взльоті, а Йван – в аппазіції. Блог Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень
З царствієм Божим – у царствіє власті. Блог Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень
Послухати музику і… замерзнути. Блог Галини Олійник
Про "дубар" у приміщенні органного залу
загрузка...
Хочеш стати класним перукарем - навчайся у кращих. Школа краси "Slava Studio" запрошує на навчання. *

Slava studio – це Школа краси, яка уже 15 років успішно займається підготовкою майстрів різного профілю – перукарів, манікюрниць, візажистів.
ТОВ «УкрПожБуд» розкаже, як ефективно встановити пожежну сигналізацію, відеонагляд, охоронну систему.*

З метою популяризації систем безпеки та ознайомлення з протипожежними заходами 19 листопада об 11.00 на базі факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім. Юрія Федьковича за адресою: вул. Рівненська 16, корпус 8, ауд. 206, "УкрПожБуд" проводитиме науковий семінар
Світлана Островська: "Якщо ти перестаєш вдосконалюватись - можеш іти з професії стоматолога" (на правах реклами)

Чого бояться стоматологи і як їм живеться? Про це та інші скелети в шафі стоматології розповіли власниця клініки О.С.А. Світлана Островська та її донька – лікар-стоматолог Анастасія Воронова.
У вас росте маленький художник? Запишіть його в художню студію «Камея» (на правах реклами)

У дитячій художній студії образотворчого мистецтва "Камея" діти можуть навчатися малюванню, розвивати свої вміння, удосконалювати навички з різних технік цього виду мистецтва.
Юрій Сотничук перший у Чернівцях відкрив приватну медичну практику сімейного лікаря, запрошує пацієнтів (на правах реклами)

Юрій Сотничук став першим сімейним лікарем у Чернівцях, який відкрив приватну медичну практику сімейного лікаря і розповів про її особливості.