RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Перший місяць роботи нової Ради: як працювали і голосували мажоритарники від Буковини

Чи відвідують депутати усі засідання, чи голосують проти фракції та що пишуть на своїх сторінках у Facebook.

29 серпня відбулося перше засідання Верховної Ради 9-го скликання, а на початку вересня призначила уряд і почала ухвалювати перші законопроекти.



Про нове скликання парламенту кажуть, що воно працює в режимі "скаженого принтера". А як працюється депутатам-мажоритарникам від Чернівецької області?

Як відвідують засідання та голосують парламентарі, а також чи звітують вони про свою роботу в ЗМІ та соцмережах — читайте далі.

У тексті використано дані аналітичної системи Rada4you від Громадянської мережі "ОПОРА"

Відвідуваність і голосування проти фракції

Олена Лис, 201 округ

Відвідуваність засідань: 100%
Голосування проти фракції: 14 разів (2,6%)

Максим Заремський, 202 округ

Відвідуваність засідань: 100%
Голосування проти фракції: 11 разів (2%)

Георгій Мазурашу, 203 округ

Відвідуваність засідань: 100%
Голосування проти фракції: 19 разів (3,5%)

Валерій Божик, 204 округ

Відвідуваність засідань: 99%
Голосування проти фракції: 20 разів (3,7%)

За що найчастіше голосують, а що не підтримують?

Дається взнаки, що усі мажоритарники Чернівецької області є членами фракції "Слуга народу", адже голосують вони практично однаково.

Найчастіше підтримують законопроекти, що спрямовані на покращення інвестиційної привабливості (зростання позиції України у рейтингу Doing Business), про антикорупційну, судову та екологічну реформи, євроінтеграцію в економічній сфері, національну безпеку та оборону, мирне врегулювання в ОРДЛО і деокупацію Криму, протидію російській агресії, ремонт автошляхів, реформування енергетичного та фінансового секторів.

Найменше депутати підтримують державну підтримку української культури та оподаткування акцизом авто на іноземній реєстрації.

А як з активністю в медіа?

Найбільш медійним серед буковинських мажоритарників виявився Георгій Мазурашу. Він і особисту сторінку у Facebook веде, і на ефірах місцевих та загальнонаціональних телеканалів з’являвся. Щоправда, офіційна партійна сторінка мовчить з 19 липня.

На особистій сторінці депутат як звітує про свою діяльність в окрузі, так і публікує новини і прямі трансляції спортивних подій у Чернівцях. Навіть спілкувався зі своїми підписниками у прямій трансляції.

Що ж до телебачення, то найчастіше Георгій Мазурашу з’являвся в ефірі телеканалу "Чернівецький промінь", що пов’язують із секретарем Чернівецької міської ради Василем Проданом. Ставши депутатом Верховної Ради, Мазурашу тричі був гостем прямих ефірів або героєм сюжетів цього телеканалу — 9 серпня, 27 і 30 вересня.

Перший місяць роботи нової Ради: як працювали і голосували мажоритарники від Буковини

Мазурашу в ефірі каналу NewsOne / скрін з YouTube

Також обранець з 203 округу взяв участь в ток-шоу на телеканалі NewsOne (який пов’язують з Віктором Медведчуком) та у спортивній програмі на UA: Перший.

Дещо менш активними в медіа були Олена Лис, Максим Заремський та Валерій Божик.

Олена Лис комунікувала через свої сторінки у Facebook — особисту та партійну. Переважно, це були пости про роботу в окрузі: зустрічі з виборцями, чиновниками, освітянами і медиками. Зокрема, з мером Олексієм Каспруком, ректором ЧНУ ім. Юрія Федьковича Романом Петришиним, директором департаменту ЖКГ Володимиром Бешлеєм, та начальником управління освіти Чернівецької міськради Сергієм Мартинюком.

Сьогодні були на виїзді в дитячому протитуберкульозному санаторії "Садгора" по запиту голови ініціативної групи Чобан...Опубліковано Слуга Народу - Лис Олена - Округ 201 Пʼятниця, 27 вересня 2019 р.

На телебаченні протягом першого місяця роботи депутаткою Олена Лис не була.

Валерій Божик був активним як в Facebook (лише на особистій сторінці, партійна неактивна з липня), так і на радіо і телебаченні. Депутат від 204 округу був гостем прямого ефіру і героєм новинного сюжету на телеканалі "Чернівецький промінь", а також взяв участь у ранковій програмі на радіо "Буковинська хвиля".

Зустріч з мешканцями Заставнівського району. Розмова була досить відвертою - більше з’ясовували не хто винен, а що робити далі для того, щоб район процвітав.Опубліковано Божиком Валерієм Четвер, 26 вересня 2019 р.

У Facebook депутат пише про свою депутатську діяльність у парламенті, роботу в комітеті та на окрузі.

Максим Заремський не був гостем ефірів на радіо і телебаченні, проте веде свою сторінку у Facebook. Партійна сторінка, як і у деяких інших колег, неактивна після парламентських виборів.

Депутат публікує дописи про свою роботу в сесійній залі, комітетах та 203 окрузі, від якого був обраний.

Замість висновку

Чернівецькі мажоритарники, як й інші депутати від президентської партії "Слуга народу" поки працюють в напруженому і продуктивному режимі. Відвідують майже всі сесійні засідання, працюють в комітетах та на округах. Спілкуються з виборцями у соцмережах і традиційних медіа.

Цього місяця депутати від монокоаліції працювали в турбо-режимі, кілька разів засиджувалися допізна в сесійній залі. І чернівецькі депутати не виняток. Та як довго "слуги народу" будуть демонстративно продуктивними? Бо навіть один з героїв сьогоднішнього тексту, Валерій Божик, у вже згаданому інтерв’ю "Буковинській хвилі" висловив сподівання, що надалі депутати будуть працювати не в турбо-режимі, а в менш напруженому темпі.

Василь Бурега — політолог-початківець, автор проекту HEADLINE

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: burega
2-10-2019, 19:28
Коментарів 0 Переглядів 2 612

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.