RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Суддя-«колядник» Зварич звинуватив «чернівецьких» у фальсифікації його справи

Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич заявив, що він зібрав докази фальшування справи, за якою він був засуджений, і до нього причетний ряд посадовців та суддів, які працювали в Чернівецькій області.

Про це суддя-"колядник" повідомив у інтерв’ю виданню "Гордон", пише molbuk.ua



Зокрема, він сказав, що 11 років поспіль "скрупульозно, помаленьку збирав докази фальшування справи і виклав їх у своїй заяві до суду".

"Це маленька атомна бомба, яка от-от вибухне в нашому цікавому суспільстві", – повідомив Зварич.

"У моїй заяві сформульовано та викладено факти проти злочинної організації, на вершині якої Ющенко, Медведько, Кузьмін, Пшонка, Наливайченко, Онопенко. Це вершина піраміди, нижче – судді, прокурори і слідчі ГПУ та СБУ. Усі, включно з Матіосом, який на той час очолював управління СБУ у Львівській області, та головою Апеляційного суду Чернівецької області Олексієм Черновським", – додав колишній суддя.

Він звернув увагу на те, що Матіос, Онопенко та Черновський свого часу працювали у Чернівцях.

"На початку я не міг зрозуміти, як вони пов’язані, але тепер цей пазл склався: вони, так би мовити, "чернівецькі", – сказав Ігор Зварич.

Він вважає, що "усі вони разом і кожен окремо фальшували справу" проти Зварича.

"Це я можу чітко зараз заявляти з відкритим забралом, не боячись, що хтось із них мені заявить, що я брешу. Упродовж цих років вони й не заявляли. Але, нарешті, я зібрав докази", – сказав Зварич.

Водночас, на запитання журналіста, що Ігор Зварич називає "доказами", які начебто зібрали проти нього, колишній суддя сказав:

"Мене було засуджено на підставі доказів у кримінальній справі, яких ані я, ані суд в очі не бачили. Навіть у нашій державі, щоб засудити, треба мати хоча б якийсь мінімум доказів. Законно зібраних. Наприклад, щоб прослуховувати телефон або вести таємну відеозйомку – потрібне судове рішення. А в ті роки для цього вимагали постанову чи рішення голови апеляційного суду (наразі це робить слідчий суддя)".

Він продовжив, що у кримінальній справі щодо Зварича впродовж багатьох років належних судових рішень не було.

"Тоді система пішла легким шляхом. Із поданих мною до суду доказів вбачається, що начальник УСБУ Львівщини Матіос домовляється з головою Апеляційного суду Чернівецької області Черновським про фальшування листа до Оболонського районного суду міста Києва, яким було "узаконено" дії співробітників СБУ щодо голови Львівського апеляційного адміністративного суду Зварича. Але самих рішень суду на проведення прослуховування та відеоспостереження ніхто не бачив. Навіть більше, їх не було й у матеріалах справи! З’ясувалося, їх не існувало взагалі", – заявив Зварич.

Він додав, що під час суду захисник Зварича постійно звертали увагу судді на це.

"Я свого часу хотів ознайомитися із цими рішеннями, але мені заборонив той же голова Апеляційного суду Чернівецької області. Я ніяк не міг розуміти: чому саме до Чернівців звернулися слідчі по судове рішення на проведення таємних дій щодо мене? Чому вони не звернулися, наприклад, до Одеси, Харкова тощо?", – повідомив Ігор Зварич.



Як відомо, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти Зварича за звинуваченням у хабарництві у грудні 2008 року. У ході обшуків у кабінетах і квартирах судді та його колег правоохоронці виявили та вилучили 1 млн доларів і 2 млн гривень.

Зварич заявив, що збирався передати гроші, знайдені в його кабінеті, церкві, щоб допомогти малозабезпеченим, а гроші, знайдені в кабінетах його колег, за словами Зварича, нібито призначалися на ремонт приміщення суду, де він працював.

У вересні 2011 року Зварича за одержання хабарів та інші злочини засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади судді та посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки з конфіскацією майна.

1 липня 2015 року постановою начальника Менської ВК-91 Ігорю Зваричу надано дозвіл на проживання разом з членами його сім'ї в смт. Макошине, де розташована колонія.

У грудні 2015 року президент Петро Порошенко підписав закон "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання", відповідно до якого суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений в слідчих ізоляторах, як два дні відбуття покарання.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
24-09-2019, 11:16
Коментарів 0 Переглядів 2 424

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.