RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Доступне розмитнення «євроблях» і високі пенсії: що обіцяють кандидати 203 округу на Буковині

Кандидати у народні депутати на виборчому окрузі №203 з центром у Новоселиці дають своїм виборцям обіцянки здебільшого соціального характеру або такі, що стосуються покращення інфраструктури регіону.

Як повідомляє molbuk.ua, про це йдеться у передвиборчих програмах кандидатів, які оприлюднені на сайті ЦВК.



Самовисуванець Іван Попеску в разі обрання нардепом обіцяє впровадити "дієву децентралізацію влади з передачею на місця більше повноважень та фінансових ресурсів для підтримки та розвитку соціальної інфраструктури". Серед його обіцянок також – відкриття міжнародних пункти пропуску Дяківці, Красноїльськ та ін.

Кандидат Мірча Беженар у своїй програмі вказав, що "представляючи інтереси громади буковинського краю в українському парламенті, зможе виконати делеговані завдання з гідністю та ентузіазмом".

"Загалом підтримую процеси децентралізації влади, об’єднання громад. Адже це як свідчить досвід, дозволить залишати в регіонах значні кошти, які можна буде спрямувати на ремонт та будівництво шкіл, медичних закладів та дитячих садків, установ культури та соціального захисту населення, будівництва автошляхів краю, а також забезпечить програму захисту дітей та їх розвитку, дасть змогу забезпечити гідну старість людям похилого віку, та вирішить питання лікування та реабілітації бійців АТО", – йдеться у програмі кандидата.

Чинний нардеп Григорій Тіміш обіцяє запроваджувати механізми співпраці органів влади й громадян на місцевому рівні, допомагати громадам залучати гроші на розвиток інфраструктури, а також "брати до уваги потреби молоді виборчого округу". Серед обіцянок кандидата – підтримувати міжетнічний та міжконфесійний діалог.

"Буковина завжди залишалася прикладом для всієї України у плані міжкультурного діалогу, відповідно давайте всі разом боротися проти негативних стереотипів і протидіяти провокаціям", – повідомив Тіміш у своїй програмі.

Кандидат Микола Герман планує "налагодити ефективну співпрацю з мешканцями Глибоцького, Герцаївського та Новоселицького районів в Чернівецькій області". Серед його обіцянок для розвитку округу – залучення інвестицій з метою створення нових робочих місць, працевлаштування молоді, жінок та сиріт; зміцнення матеріальної бази шкіл та дошкільних закладів та реконструкція й будівництво сільських доріг.

Кандидат у нардепи Петро Панчук у своїй програмі зазначив, що автомобіль має стати не розкішшю, а засобом пересування. Він обіцяє вирішити проблему із розмитненням автівок з іноземною реєстрацією.

"Сукупні платежі по розмитненню автомобілів не повинні перевищувати 15% ринкової вартості автомобіля, учасники ООС, АТО інваліди мають мати пільги, кожному повинна гарантуватись можливість розстрочення 50% усіх платежів терміном до 1 року", – зауважив Панчук у програмі.

Підприємець Іван Семенюк, який також балотується у нардепи на цьому окрузі, має намір сприяти розвиткові малого та середнього бізнесу. Крім того, в його намірах – розвивати туристичну галузь, сільське господарство, а також сприяти зменшенню податкового навантаження.

Кандидат у нардепи Юрій Продан обіцяє зробити реальною процедуру відкликання виборцями народного депутата, який не виконує свої обов’язки. Крім того, він планує створити умови для економічного зростання регіонів.

А претендент на мандат Михайло Гросу обіцяє зарплату не менше 15 тисяч гривень, а пенсію – 5 тисяч. Він вважає за необхідне також повернути допомогу батькам при народженні дитини: першої - 50 тис грн, другої – 100 тис грн і третьої та наступних – 150 тис грн.

Водночас кандидат у нардепи Михайло Танас обіцяє пенсії в розмірі не менше 6 тис грн, а зарплати – 9 тисяч. Серед обіцянок кандидата – наближати перспективу вступу України в НАТО, розвивати українську економіку та зупинити реванш прокремлівських політиків.

Представник партії "Європейська солідарність" Євген Романюк виступає за завершення війни, підтримка розвитку галузі медицини та створення доступної освіти.

"Я іду в парламент, бо лише наша команда зможе продовжити шлях до ЄС та не допустить проросійського реваншу в Україні", - зауважив кандидат.



Кандидат від "Батьківщини" Артур Мунтян заявив у програмі, що в разі обрання його нардепом, він вимагатиме ухвалення про імпічмент президента. Водночас, за його словами, всі зміни та реформи в країні мають проводитися за прикладом "Нового курсу України", який був презентований Юлією Тимошенко.

Представник партії "Опозиційна платформа - За життя" Михайло Жар обіцяє скасувати "антиконституційні, дискримінаційні закони про мову, освіту та перейменування церкви". Він також вказав у своїй програмі пункт про зменшення тарифів на газ для населення України до 3800–4000 грн за тис. куб. м.

Кандидат від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу обіцяє якісні дороги до всіх населених пунктів округу. Серед його обіцянок – відкриття міжнародного пункту пропуску "Дяківці", будівництво берегоукріплень і дамб поблизу річок Прут і Серет.

Про капітальний ремонт доріг у програмі зазначив також представник "Самопомочі" Руслан Майданський. Він обіцяє перемогти корупцію, збільшити пенсії та змінити правову й судову системи.

Кандидат Юрій Присняк обіцяє провести реальну судову реформу з прийняттям закону про вибори суддів.

А передвиборча програма кандидата Івана Попадюка складається з тих самих пунктів, з якими йдуть на вибори інші представники партії "Свобода" – захист України від реваншу, усунення олігархів тощо.

Представниця партії Ігоря Смешка Єлизавета Пушко-Цибуляк вказала у програмі необхідність створення сприятливих умов для ввезення обладнання, товарів із-за кордону спростивши механізм їхнього розмитнення, зменшення додаткового навантаження на малий і середній бізнес. Також вона обіцяє боротись із скороченням дитячий садків, шкіл та медичних закладів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
15-07-2019, 09:46
Коментарів 0 Переглядів 1 497

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!