RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Літніх таборів стає менше: зараз функціонує лише 8 таборів відпочинку

В області цього року працює вісім таборів, чотири з них є приватними. Ціна коливається від 3,7 до 7 тисяч гривень. Ще кілька років тому список літніх державних таборів налічував 17 об’єктів.

Зникати літні табори почали поступово, пише molbuk.ua.



Причина традиційна – недостатнє фінансування, вважає власниця приватного табору "Буковинське орлятко" Наталя Дембіцька. Її табір на ці літні зміни майже заповнений, незважаючи на те, що ціна трохи вища за ціну в інших таборах.

"Коли 17 років тому я починала, було 17 оздоровчих літніх таборів для дітей. На жаль, їхня кількість зменшується, – каже Наталя. – Тривалий час путівки у дитячі табори в області були найдешевшими в Україні. Я завжди була не згодна з цим. У кошторисах на ці путівки були закладені суми на різні витрати, але не було жодної копійки на розвиток закладу, на поновлення інвентаря, на ремонті роботи. Я одна закладала це у вартість путівки. Тому моя путівка була дорожчою. Завжди вважала, що це призведе до зменшення кількості таборів. Так і сталося, деякі табори через нестачу фінансування не змогли підготуватися до відкриття".
На зміну державним таборам приходять приватні літні заклади відпочинку для дітей. Та досить часто дитячими таборами їх можна назвати умовно, бо утворюють на базі відпочинкових комплексів. Часто їх не вносять у державний реєстр дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на сайті Мінісоцполітики.

Якщо табір не внесений до цього реєстру, перевіряти його ніхто не може. Ціни теж немалі, у деяких – понад десять тисяч гривень.

"У нас були хороші табори "Золотий колос" у селі Панка, "Лісова казка" у Новодністровську – їх уже немає. Але з’являються інші табори. Але я би у такому випадку говорила про їхню законність. Якщо їх немає у державному реєстрі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на сайті Мінсоцполітики, то вважаю, працюють незаконно",- каже Наталя.

В управлінні молоді та спорту ОДА запевняють, що кількість таборів не зменшуватиметься. Але деякі і надалі ставатимуть приватними.

"Зараз не заповнений повністю пансіонат лікування матері та дитини "Зелені пагорби", що у Виженці. Частину приміщення Фонд держмайна продав, наступного року продадуть інші приміщення – і він стане приватним", - , – каже заступник начальника управління молоді і спорту ОДА Артур Боштан.

Є інформація, що ОДА виділила кошти на реконструкцію табору спортивного спрямування на 220 місць і він почне функціонувати наступного року. Тож поки не очікуємо, що кількість таборів буде зменшуватися.

Літні табори для дітей:
*оздоровчо-виховний заклад "Буковинка" (Репужинці) – 3,7 тис. грн;
*дитячий оздоровчий табір "Буковинське орлятко" (Глибочок) – 6,9 тис. грн;
*дитячий пансіонат "Вербиченька" (Давидівка) – 4,2 тис. грн;
*дитячий оздоровчий табір "Вогник Буковини" (Валя Кузмин) – 4,2 тис. грн;
*дитячий оздоровчий заклад "Водограй"(хутір Гільча, Банилів Підгірний) – 5,4 тис. грн;
*дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Дністер плюс", (Брідок) – 4,6 тис. грн;
*оздоровчо-виховний заклад "Лунка" (Красноїльск) – 3,7 тис. грн;
*дитячий заклад оздоровлення і відпочинку "Юність" (Берегомет) – 4,9 тис. грн.



Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Леськова
7-07-2019, 13:07
Коментарів 0 Переглядів 1 340

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.