Останньої неділі червня, у селі Рідківці, члени асоціації виноградарів та виноробів Буковини зібралися на виїзне засідання, аби не лише обмінятися досвідом, але і підвести певні підсумки своєї роботи за рік та поділитися один із одним своїми здобутками. У виноробів таким здобутком є виготовлення вина.
Як передає кореспондент molbuk.ua, "Асоціація виноградарів та виноробів Буковини" перетворюється на впливову структуру, що активно пропагує відродження традицій вирощування винограду та виробництва вина.
За неквапною розмовою вдавалося поєднувати корисне із приємним. Соціальні мережі, велика географія заробітчан дозволяють значно розширити перелік сортів винограду, що віднаходять свою приписку на Буковині - це неабияк розширює і генетичний фонд та впровадження раніш не знаних для Буковини технологій догляду та вирощування.
Так, можливо, у нас ще немає багатогектарних плантацій, але вже зараз є окремі господарі, що доглядають за сотнями пагонів та експериментують із десятками сортів. Таке подвижництво та напрацювання досвіду стане вельми корисним для майбутніх значно потужніших виробників.
Ярослав Волощук – член НСЖ України.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram