Нові сорти виноградів та експериментальні господарства: на Буковині виноградарі обмінювалися досвідом
Останньої неділі червня, у селі Рідківці, члени асоціації виноградарів та виноробів Буковини зібралися на виїзне засідання, аби не лише обмінятися досвідом, але і підвести певні підсумки своєї роботи за рік та поділитися один із одним своїми здобутками. У виноробів таким здобутком є виготовлення вина.
Як передає кореспондент molbuk.ua, "Асоціація виноградарів та виноробів Буковини" перетворюється на впливову структуру, що активно пропагує відродження традицій вирощування винограду та виробництва вина.
{reklama}
За неквапною розмовою вдавалося поєднувати корисне із приємним. Соціальні мережі, велика географія заробітчан дозволяють значно розширити перелік сортів винограду, що віднаходять свою приписку на Буковині - це неабияк розширює і генетичний фонд та впровадження раніш не знаних для Буковини технологій догляду та вирощування.
Так, можливо, у нас ще немає багатогектарних плантацій, але вже зараз є окремі господарі, що доглядають за сотнями пагонів та експериментують із десятками сортів. Таке подвижництво та напрацювання досвіду стане вельми корисним для майбутніх значно потужніших виробників.
Ярослав Волощук – член НСЖ України.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад