RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецька облрада виділила 3,3 млн грн на ремонт театру ляльок

Чернівецька обласна рада виділила понад 3 млн грн на ремонт приміщення обласного театру ляльок.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідне рішення сьогодні було ухвалене на сесії облради.




Гроші підуть на реставраційний ремонт вікон, дверей та покрівлі.

Наразі у приміщенні театру у багатьох кабінетах, в тому числі у глядацькому залі, намокли стіни, часто доводиться навіть відра підставляти. А у столярному цеху стелю, аби вона не впала, підперли. Звісно, це не могло не відобразитися на тому, що у залі, де дітки дивляться вистави, сирість, перед спектаклями приміщення провітрюють. Але загалом, кажуть у театрі, небезпеки для глядачів немає.

Віктор Олійник, головний інженер театру ляльок, відкриває штори, якими у фойє закривають облущені намоклі стіни. Каже, театр у катастрофічному стані. І найбільша проблема- покрівля

Чернівецька облрада виділила 3,3 млн грн на ремонт театру ляльок


- Звісно, що стіни покриті грибком,- коментує Григорій Волинець, директор Чернівецького обласного театру ляльок. –На відкриття театрального сезону ми ці діри у фойє відкривали, хай люди бачать. В інших містах театри ляльок – у відмінному стані. І це - повага до дітей. 360 тисяч гривень власно зароблених ми вклали у ремонт туалетів і гардеробів, зроблили все на достойному рівні. Але є речі, які нам не під силу. Коли я прийшов у театр працювати, було виділено 1, 8 мл гривень департаментом капатільного будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА, але ці кошти не були освоєні, не було документації.

Тоді обласна рада виділила 110 тисяч на нову документацію – йшлося про перекриття даху і заміну вікон та дверей. Два роки минуло і ціни зросли: тепер на це потрібно вже 3,9 мільйона гривень. Випадки відміни вистав у нас вже були. Тільки взимку снігопади – все, скинути сніг не можемо, бо ніхто не полізе на дах, де все прогнило. Ось в таких умовах працють люди. До слова, у 1991 році у театрі було 74 працівники, а зараз - 51.

Зараз і театр і саме приміщення підпорядковуються області.

Чернівецька облрада виділила 3,3 млн грн на ремонт театру ляльок


- У глядацькому залі – 250 місць, -розповідає головний режисер театру Наталія Марків. - І зацікавленість гладача до нас є. Ще у нас є на другому поверсі є мала зала. Зараз тут проводимо репетиції. А могли би тут ставити вистави для 1-2 річних діток, які повноцінну виставу не витримують.

У столярному цеху, який потерпає найбільше, працює художник-декоратор Орест Старащук. Він робить механізми для ляльок та працює над сценографією. У цьому кабінеті вже вісім років стеля підперта, бо перегнили балки. У старих кабінетах працюють і художній та швейній цехи. Незважаючи на умови, люди відадній своїй професій, щиро роблять все, аби діти побачили на сцені найкраще.

Чернівецька облрада виділила 3,3 млн грн на ремонт театру ляльок


- У театрі зараз працює 11 акторів, - продовжує Наталія Марків. - І артисти ледве встигають зробити план. Кожен день по селах їздять із двома-трьома виставами. У нас найменша в Україні трупа, в інших театрах – по 25 акторів.

Чернівецька облрада виділила 3,3 млн грн на ремонт театру ляльок


Довідка.

Чернівецький академічний обласний театр ляльок створений 15 серпня 1980 року. Приміщення театру – це друга кам’яна будівля у Чернівцях. У 1782 році у місті було збудовано "Будинок полковника", саме в цьому приміщення і розташувався театр ляльок.

За часів радянської влади тут був "Будинок політичної просвіти Чернівецького обкому КП України".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Наталка Фещук
28-05-2019, 19:50
Коментарів 0 Переглядів 2 112

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.