RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У залі Чернівецької філармонії нагородили переможців всеукраїнської мистецької програми "Нові імена України".

Як повідомляє кореспондентка molbuk.ua, талановиті музиканти виступили на сцені, а виставку обдарованих художників розмістили у фойє.



У цьогорічній програмі "Нові імена" на обласному рівні взяло участь 105 конкурсантів. Для участі у всеукраїнському огляді-конкурсі було рекомендовано 14 переможців в номінації "музичне мистецтво" та троє у номінації "образотворче мистецтво". 16 квітня у Києві всі 17 учасників показали свої таланти.

Три  гран-прі для Буковини: відзначили переможців програми «Нові імена»


"Всеукраїнський фонд культури майже 30 років тому заснував програму "Нові імена" , - розповіла Валентина Діаковська, голова Ченівецького обласного відділення Українського фонду культури. – Чернівецька область теж доєдналася. За кілька років ми навчилися плідно працювати, дуже авторитетне журі в коледжі мистецтв прослуховує дітей. Юні художники виставляються у Художньому музеї, їх оцінюють визнані художники. У цій програмі потрібно не просто відшукати дитину, яка володіє навичками. А яка має креативність і родзинку".

Три  гран-прі для Буковини: відзначили переможців програми «Нові імена»


Те, які талановиті юні музиканти і художники, можна було переконатися, слухаючи їхній виступ і дивлячись їхні роботи. Приміром, Альона Брижак із Кельменецької художньої школи малює прекрасні картини гуашшю. Анна Гречка зі Сторожинця займається розписом декоративної кераміки. Дівчина представила кілька робіт на тему народних свят.

Три  гран-прі для Буковини: відзначили переможців програми «Нові імена»


Гран-прі у Києві отримали: Богдан Цап (баян), Ілля Бурлака (труба), Іван Керницький (бандура). Всі троє є студентами Чернівецького коледжу мистецтв.
"Я граю на бандурі зі 10-ти років. – розповів Іван Керницький. - Бандуру як український інструмент потрібно відновлювати. Щоб люди бачили, як бандура можу звучати сучасно. Дуже люблю грати джаз".

Три  гран-прі для Буковини: відзначили переможців програми «Нові імена»


Викладачка Івана Ольга Геник додала:

"Таких талановитих дітей як Іван не багато. Його мама у мене навчалася, бандуристка. Він мамин учень. Іван брав участь у багатьох конкурсах, зокрема у конкурсі "Кубок Києва", де грав з оркестром народних інструментів Київської консерваторії. Я позитивно ставлюся до того, що бандура звучить по сучасному".

Три  гран-прі для Буковини: відзначили переможців програми «Нові імена»


Студентка 4 курсу Чернівецького коледжу мистецтв Ірина Дожид грає на саксофоні. В області отримала гран-прі в номінації "оркестрові духові та ударні інструменти, саксофон", в Києві – перше місце.

"Я родом із с. Веренчанка. Закінчила Заставнівську музичну школу, - розповіла дівчина. - Зараз я розумію важкість цього інструменту. Він не є таким жіночим. Але якщо це полюбити, то будете займатися цим все життя. Я з родини музикантів.. Щоб, скажемо так, підрости до саксофона, у музичній школі я чотири роки навчалася на кларнеті. У всіх духових інструментах головне опанувати дихання, бо це основа. Зараз слухаю і опановую джаз зараз. Хотіла би грати і співати у джазовому бенді.

Шостий рік поспіль юних буковинських талантів підтримує ПАТ "Чернівцігаз".

"Допомагаємо нашим буковинським талантам розкритися вже на рівні всеукраїнському. Вони представляють щороку область. Привозять гарні призові місця. Цього року кілька гран-прі. На жаль, дуже складний зараз час і Український фонд культури потребує підтримки. І ми допомагаємо, щоб розвивалися буковинські діти. Коли до нас звертаються з подібними пропозиціями, і ми завжди відгукуємося і це не єдиний наш соціальний проект. Кілька років поспіль надавали стипендії, призи. Цього року ми профінансували поїздку у Київ на фінал всім учасникам", - розповіла Вікторія Голодняк, фахівець зі зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Чернівцігаз".

Три  гран-прі для Буковини: відзначили переможців програми «Нові імена»


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Наталка Фещук
12-05-2019, 10:25
Коментарів 0 Переглядів 2 063

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.