У Чернівцях сьогодні в обласному краєзнавчому музеї відбувся майстер-клас із виготовлення корисних сніданків "Кранчі з любов’ю".
Як передає кореспондент molbuk.ua, "сонячні" кухарі готували граноли та пригощали корисним сніданком гостей заходу.
"Ми дуже раді і вдячні тим, хто сьогодні прийшов на наш майстер-клас. Важливо, щоб ми пам’ятали про людей з інвалідністю та допомагали їм. Сьогодні ми готували три види граноли: ягідна, шоколадно-горіхова і тропічна. Всього ми ми маємо 4 види граноли і продаємо у двох розмірах: 250 та 500 грам. Ще ми готуємо ще джеми, фруктові чіпсита фруктові чаї. Звичайно, що людям з інвалідністю складно дається приготування. У них приготування тієї ж граноли забираємо більше часу, ніж у нас з вами. Тому ця гранола удвічі смачніша, бо зроблена з любов'ю, докладаючи чимало зусиль", - каже керівник денного центру для молоді з інвалідністю Валерія Мартенюк.
Готувати корисні сніданки центр розпочав чотири місяці тому - проект "Інклюзивна кухня".
"Наразі у нас є 10 людей з інвалідністю, яких ми навчаємо готувати корисну продуктцію. Центр функціонував для того, аби ми мали можливість творчо розвиватися. Але ми зрозуміли, що нам цього замало, необхідно рухатись далі, аби молодь відчувала себе потрібною, важливою, корисною. Саме тому ми вирішили готувати", - каже Валерія Мартенюк.
Гранолу готували, додаючи до сухофруктів та горіхів йогурт. Кухарі-початківці радо готували гранолу, з великою обережністю додавали рівно стільки інгредієнтів, скільки їм рекомендував технолог.
Під час приготування, вихованці центру пригощали гостей майстер-класу гранолою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-04-2019, 20:46
0
1 890