RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини

Дорогі швейцарські годинники і дешева китайська сільськогосподарська техніка – електронні декларації буковинських високопосадовців вражають різноманіттям.

Перші посадові особи області задекларували не надто високі зарплати, проте мільйони гривень і десятки тисяч іноземної валюти готівкою, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


Виконувач обов’язків голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк подав електронну декларацію за 2018 рік, вказавши загальну суму доходу в розмірі 367,9 тисячі гривень.

Посадовець проживає у Чернівцях у квартирі площею 86 квадратних метрів, а також володіє 50% квартири площею 178 "квадратів".

У декларації чиновника також вказані два транспортні засоби, якими він володіє – Toyota Corola 2010 року випуску і Сhrysler Voyager 1998 року випуску.
Найбільшу частину доходу Павлюка у 2018 році складає його зарплата у Чернівецькій ОДА – 325 тисяч гривень. Ще майже 16 тисяч гривень зарплати він отримав, працюючи за сумісництвом у Чернівецькому національному університеті.

Михайло Павлюк також вказав у своїй е-декларації, що минулого року він позичив 415 тисяч гривень третім особам.

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


Заступник голови Чернівецької ОДА Ігор Богатирець задекларував квартиру площею 63,4 кв м. Посадовець також володіє акціями ВАТ "Нафтохімік-Прикарпаття". Торік він отримав зарплату в розмірі 448 тисяч гривень. Водночас його дружина заробила 161 тисячу гривень.

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


Заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк задекларував квартиру площею 131 кв м і земельну ділянку площею 900 кв м у селі Лівинці Кельменецького району. Посадовець їздить на автомобілі Mitsubishi Pajero Sport 2016 року випуску.

У минулому році чиновник отримав 16 тисяч гривень гонорару від компанії "Київстар" і 373 тисячі зарплати в Чернівецькій ОДА. Водночас його дружина минулого року заробила 10 тисяч гривень зарплати. Гостюк зберігає готівкою 3,75 млн грн, а його дружина – 145 тисяч євро.

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


Заступник голови Чернівецької ОДА Мирослав Заячук задекларував частину квартири площею 72 кв м і гараж у Коровії. Посадовець їздить на автомобілі Volvo 360 1986 року випуску. Минулого року він отримав зарплату в розмірі 124,5 тисячі гривень. Ще 74 тисяч він задекларував як зарплату за сумісництвом у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. На посаді в ОДА Заячук отримав 174 тисячі гривень.

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


У керівника обласної ради Івана Мунтяна минулорічні статки вражають більше. Чиновник минулого року заробив лише 652 тисячі гривень, проте володіє
разом з дружиною п’ятьма земельними ділянками у Чернівецькій області загальною площею приблизно 65 гектарів. Він повідомив у декларації про недобудований житловий будинок площею 650 "квадратів" та будинок відпочинку площею 500 кв м.

Окрім того, Мунтян задекларував швейцарський наручний годинник Perrelet, особливістю якого є рожеве золото і чорний шкіряний ремінець. Дружина Мунтяна задекларувала каблучку з дрібним коштовним камінням і дві шуби.

Іван Мунтян у 2018 році отримав зарплату в розмірі 648 тисяч гривень. Водночас його дружина торік задекларувала 120 тисяч гривень, які вона отримала від зайняття підприємницькою діяльністю. Ще 172 тисячі гривень вона отримала від відчуження нерухомого майна.

У березні 2019 року Мунтян за 97,5 тисяч гривень придбав автомобіль Lexus RX300 2003 року випуску в громадянина Сергія Воробця. Він, між іншим, є батьком Діани Воробець, котра обіймає посаду головного спеціаліста відділу інформаційного забезпечення діяльності облради та доступу до публічної інформації.

Мунтян зберігає готівкою 1,05 млн грн, 87 тисяч доларів та 51 тисячу євро. Водночас його дружина зберігає готівкою 1,7 млн грн, 110 тисяч доларів і 47 тисяч євро.

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


Трохи менші статки у заступниці Мунтяна Інги Маковецької. Посадовиця володіє квартирою площею 120,6 кв м, земельною ділянкою площею 856 кв м, а також двома автомобілями – Chevrolet Aveo 2005 року випуску і Ford Courier 1998 року випуску. На посаді в облраді вона заробила 505 тисяч грн зарплати. Водночас її чоловік задекларував понад мільйонні доходи в минулому році, які він отримав від підприємницької діяльності.

Маковецька зберігає готівкою 20 тисяч євро, а її чоловік – 35 тисяч доларів.

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


Заступник голови Чернівецької облради Віталій Мельничук вказав у своїй декларації квартиру площею 33 квадратні метри у Чернівцях. Із транспортних засобів у чиновника – лише сільськогосподарська техніка Dongfeng. Минулого року він заробив 463 тисячі гривень – це його зарплата. Ще 158 тисяч гривень зарплати задекларувала його дружина.

Хто заробив найбільше: доходи і майно головних посадовців Буковини


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
4-04-2019, 20:16
Коментарів 0 Переглядів 2 987

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.