У Чернівцях сьогодні відбувся Фестиваль борщу.
Як пеоредає кореспондент molbuk.ua, студенти училища представили декілька видів страви, яку гості фестивалю могли скуштувати та проголосувати за найсмачніший.
"Це свято відбувається у рамках проф-орінтаційної роботи, щоб учні шкіл міста могли тактильно доторкнутися до нашої професії, зокрема до професії кухаря. Щоб вони могли побачити і спробувати самим зліпити вареники", - сказала викладач спецдисциплін Інесса Горук.
"Цей фестиваль ми організовуємо вже багато років. Ми проводимо цей фестиваль, а також багато інших майстер-класів для того, аби познайомити учнів шкіл з нашим училищем та показати, чим ми багаті. Не потрібно усім бути лікарями чи кухарями, чи вчителями. Ми хочемо, щоб та людина, яка хоче стати кухарем чи кондитором, побачила, що це дійсно її професія. Це наше головне завдання. Зокрема наш студент Анатолій Чорней був на змаганнях з кулінарного мистецтва у Литві та був признаний найкращим кондитером цього турніру. Тому ми хочемо знайти тих людей, які будуть мати бажання у нас вчитися і далі працювати у системі ресторанного господарства", - розповів директор училища Микола Кирилюк.
Студенти першого курсу приготували традиційний борщ "Український", "Львівський", "Флотський", "Селянський". Та кожен учасник фестивалю наголошував, що саме їхній борщ найсмачніший.
"Наш Львівський борщ відрізняється від традиційного відсутністю капусти. Також до цього борщу додаються сосиски", - сказала майстер виробничого навчання Оксана Костинюк.
"У борщ "Флотського" додається копчене мясо і усі інгредієнти нарізаються кубиками. Він дуже смачний та ситний", - каже студентка першого курсу Інна.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-02-2019, 16:39
0
2 655