Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Історія успіху: як підприємець з Буковини годує грибами Америку та Ізраїль

За сезон підприємство “Дари Гуцульщини” переробляє понад 20 тонн грибів, а дехто з мешканців заробляє до ста тисяч гривень.

Кооператив "Дари Гуцульщини" заснували 33 мешканці Путили та сусідніх сіл. Керівником обрали Сергія Терена. Кооператив розвивається, а Сергій мріє, що незабаром продукція з Путильщини стане першою в Україні.



Пропонуємо хорошу ціну

Як збирати гриби і їх продавати Сергій знає із власного досвіду.

– Збирав гриби у лісі з батьком, здавав їх посередникам, але вони платили небагато, – розповідає Сергій. – Сушили гриби. У десятому класі я поїхав продавати сушені гриби на базар у Чернівці.

Коли в районі почали діяти проекти ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", я вирішив, що не можна втрачати такої можливості.
Проект передбачав створення кооперації у сільській місцевості. Ми провели загальні збори мешканців сіл. Основна маса людей підтримала думку, що найбільш перспективним для нашого району є збирання і переробка грибів.

Я на зборах підтримав ідею переробки грибів і був зацікавлений нею. Можливо, тому люди й обрали мене головою кооперативу, – каже Сергій.
Від ідеї до реалізації минуло півроку. Кооператив отримав кошти на впровадження проекту. Вже влітку 2015 року почали переробляти гриби, які приносили мешканці.

За день потрібно переробити дві тонни грибів

Першого року кооператив переробив приблизно 12 тонн грибів, у наступні – понад 20 тонн.

“Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції”, – зазначає Сергій.

Роблять гриби мариновані, сушені та морожені. Для цього мають спеціальне обладнання – сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання.
“Продаємо гриби через Інтернет-магазин і відправляємо у різні регіони України. Півлітрова банка маринованих грибів коштує сто гривень, сушені гриби, фасовані у півлітрову пластикову банку, – від 50 гривень. Уклали контракти із торговельними українськими мережами. Також маємо контакти з фірмами, які продають нашу продукцію за кордон. Тож наші гриби їдуть до Канади, Америки, Ізраїлю, Польщі та Італії”, - каже Сергій.

Роботи в кооперативі вистачає, особливо у сезон.

– Найважче у сезон встигати переробляти продукцію, – зізнається Сергій. – Іноді за добу нам привозять дві-три тонни грибів. Їм потрібно дати лад, щоби не зіпсувалися. Потім цю продукцію потрібно реалізувати, щоби члени кооперативу отримали прибуток. Взимку також є робота – фасуємо гриби.

Заробіток — понад тисячу гривень на день

Сергій Терен задоволений, як розвивається підприємство.

– Ми працюємо лише три сезони, і я впевнений, що через кілька років – будемо найкращими із переробки грибів в Україні, – каже Сергій. – Знаю, що американцям дуже подобається українська продукція. Нам розповідали люди, якщо на полиці супермаркетів у США бачать товари з України, одразу купують їх.

Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів.
Завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
29-01-2019, 17:36
Коментарів 2 Переглядів 10797

Hаписав: ло, Коментарів: 0, Новин: 0, 21 лютого 2019 22:19
В новині:
Чому довго так фото!

Hаписав: Панас, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 березня 2019 16:03
В новині:
Поважна праця приносить поважні користи. Щасливо в дальших змаганнях!

«Ми не заразні»: коли з’являться результати аналізів на коронавірус сім’ї з Буковини
У Чернівецькому обласному лабораторному центрі МОЗ повідомили, коли з’являться результати аналізів на коронавірус
У Чернівцях слідчий поліції вимагав 500 доларів хабара
Правоохоронець вимагав 500 доларів від чоловіка за непритягнення до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків
Буревій на Буковині зняв дахи зі шкіл, ринку і житлових будинків - фото
На Кіцманщині знесло дах шкільної їдальні, у Сторожинці уламки даху розбили вікна критого ринку
Популярне Коментують
• Новини












загрузка...
Приватне виробничо-торгове підприємство Burovik: «Копаємо криниці за 1 день у м. Чернівці і області»*

Підприємство Burovik копає криниці в Чернівцях і на околицях міста вже 10 років. І на їхньому рахунку понад 10 000 викопаних криниць і 1000 вигрібних ям та 100% тільки задоволених клієнтів.
Кембриджські іспити: розкіш чи необхідність? Чому вони стали такі популярні? Чи варто їх складати? Які перспективи та переваги?*

Не варто зволікати та відкладати на потім, запишіться у групу підготовки до Кембриджських іспитів у нашому центрі підготовки просто зараз!
Тут смачно, як у мами! Ресторан сімейної кухні і піцерія "Mama’s pizza" запрошує чернівчан*

Все ще роздумуєте, куди піти на вихідних? Годі ламати голову – для спокійних сніданків, ситних обідів та затишних вечерь обирайте Mama’s pizza. І повірте, ви не пошкодуєте, бо тут – "Смачно, як у мами!"
Боїтеся стоматологів і зубного болю? Без паніки! Головний лікар-стоматолог сімейної стоматології О.С.А. Світлана Островська розповіла, як боротися із такими страхами*

Що таке страх? Звідки береться? Чи варто з ним боротися і чи потрібно взяти його собі на користь? Головний лікар-стоматолог сімейної стоматології О.С.А. Світлана Островська дала відповіді на ці запитання