Салат Гніздо глухаря
Складові:1/2 цибулини
2 огірка
1 пучок салатного листя
3 варені яєчні білки
500 г філе індички
4 картоплини
1 пучок кропу
3 варені перепелині яйця
Соняшникова олія
Майонез
Сметана
Сіль, перець
Спосіб приготування:Цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати соломкою. Листя салату порвати. Білки яєць натерти на тертці. Філе індички відварити до готовності і розібрати на волокна. Картоплю нарізати тонкою соломкою і обсмажити у великій кількості соняшникової олії. Частину відкласти для прикраси готового салату.
Усі інгредієнти змішати. Додати сіль і перець. Заправити майонезом і сметаною до смаку. Прикрасити картоплею і рубаним кропом.
Читайте також: Що приготувати на Новий рік: 4 рецепти найсмачніших закусокСалат "Гранатовий браслет"Складові:300 г курячого філе
1 цибулина
4 картоплини
1 буряк
50 г волоських горіхів
1 великий гранат
Майонез
Сіль
Спосіб приготування:Філе відварити в підсоленій воді до готовності та розібрати на волокна. Окремо відварити картоплю і буряк, а потім натерти овочі на дрібній тертці. Цибулю дрібно порубати і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Додати куряче філе і також злегка обсмажити. Горіхи порубати ножем і змішати з буряком. Гранат почистити і розібрати на зерна. Перш ніж збирати салат, у центр тарілки поставити склянку. По колу, промащуючи кожен шар майонезом, викласти терту картоплю, буряк з горіхами, куряче філе з цибулею. Останній шар – знову буряк з горіхами. Також промазати майонезом, а зверху викласти зерна граната. Прибрати склянку і покласти салат в холодильник на 1–2 г.
Салат з авокадо і лососемСкладові:200 г слабосоленої сьомги
½ склянки рису
1 авокадо
100 г вершкового сиру (наприклад, "Філадельфія")
100 г твердого сиру
2 ст. л. лимонного соку
2–3 гілочки кропу
Сіль, перець
Спосіб приготування:Рис відварити до готовності та остудити. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і очистити від шкірки. М’якоть нарізати кубиками і збризнути соком лимона. Такими ж кубиками нарізати філе сьомги. Для соусу кріп дрібно порубати і з’єднати з вершковим сиром. Додати сіль, перець і перемішати.
Зібрати салат, викладаючи шарами: сьомга, рис, авокадо, соус, сьомга. Зверху присипати тертим твердим сиром і прикрасити за смаком.
Салат "Принцеса"Складові:1 банка натуральної консерви лосося
½ банки консервованої кукурудзи
1 цибулина
5 яєць
150 г твердого сиру
2 яблука
2 ст. л. соку лимона
майонез
Сіль, перець
Спосіб приготування:Консервований лосось відкрити і злити зайву рідину. Рибу розім’яти виделкою. Яйця зварити круто. Злегка остудити, почистити і відокремити жовтки від білків. Жовтки розім’яти виделкою, білки натерти на тертці. Також натерти на тертці сир. Цибулю дрібно порубати. Яблука очистити від шкірки, натерти на тертці та збризнути лимонним соком. Збираємо салат. Викладаємо шарами: лосось, цибулю, жовтки, майонез, яблука, сир, майонез, кукурудза, яєчні білки, майонез. Готовий салат прикрасити слабосоленою фореллю, зеленню і майонезом.
Вегетаріанський салат з руколою і фруктамиСкладові:1 пучок руколи
300 г червоного винограду
3 мандарина
1 гранат
100 г волоських горіхів
2 ст. л. червоного винного оцту
2 ч. л. гірчиці
Оливкова олія
Сіль, перець
Спосіб приготування:Рукколу розібрати на листя. Виноград нарізати на половинки. Мандарини очистити від шкірки, видалити жорсткі волокна і розібрати на дольки. Розрізати вздовж тонкими пластинами. Гранат очистити від шкірки, зерна відокремити. Волоські горіхи крупно нарізати. Для заправки з’єднати винний оцет, гірчицю, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішати. Змішати всі інгредієнти для салату і заправити.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-12-2018, 13:42
0
2 270