RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто найшвидше зустрічає Новий рік: хронологія святкування у різних країнах світу

Святкування Нового року розпочинається у карликовому Королівстві Тонга в Тихому океані і завершується через 25 годин - на Гаїті й Самоа.

Першими Новий рік зустрічають мешканці острова Кірітіматі, що входить до складу островів Різдва (Республіка Кірібаті), а також жителі міста Нукуалофа (столиця Королівства Тонга). Обидва місця знаходяться в Океанії.



+0.15 - Острів Чатем (Нова Зеландія), віддалений від основних островів Нової Зеландії, знаходиться у спеціальному часовому поясі і є другим місцем на Землі, куди приходить Новий рік.

+1.00 - Потім Новий рік зустрічають Нова Зеландія (Велінгтон, Окленд та ін.) і полярники з Південного полюсу в Антарктиді

+2.00 - Наступними святкують Новий рік мешканці крайнього сходу Росії (Анадир, Камчатка), островів Фіджі і деяких інших тихоокеанських островів (Науру, Тувалу та ін.)

+2.30 - Острів Норфолк (Австралія)

+3.00 - Частина східної Австралії (Сідней, Мельбурн, Канберра) та деякі тихоокеанські острови (Вануату, Мікронезія, Соломонові острови та ін.)

Австралія. У Сіднеї влаштовують грандіозне свято. У новорічну ніч усе місто схоже на чудово прикрашену ялинку, гілки якої прогинаються під вагою усіх прикрас. Небо над Сіднеєм виблискує численними салютами та феєрверками, які видно з відстані 16-20 кілометрів від міста.

Після святкової ночі австралійці часто відправляються куди-небудь на природу.

+3.30 - Південна Австралія (Аделаїда)

+4.00 - Штат Квінсленд в Австралії (Брісбен), частина Росії (Владивосток) і деякі острови (Папуа-Нова Гвінея, Маріанські острови)

+4.30 - Північні території Австралії (Дарвін)

+5.00 - Японія і Корея

В Японії Новий рік святкується 1 січня. Обов'язковим є звичай проводів Старого року, що включає організацію прийомів і відвідини ресторанів. У момент початку нового року японці починають сміятися. Вони вірять, що сміх принесе їм успіх у році, що приходить. У першу новорічну ніч прийнято відвідувати храм. У храмах відбивають 108 ударів у дзвін. З кожним ударом, як вважають японці, йде все погане, що не повинно повторитися в Новому році. Серед новорічних аксесуарів величезною популярністю користуються амулети на щастя – граблі. Кожен японець вважає за необхідне їх придбати, щоб під Новий рік було чим загрібати щастя. Бамбукові граблі – кумаде – роблять розміром від 10 см до 1,5 м і прикрашають багатим розписом. У будинках на видному місці встановлюють рисові коржики, поверх яких кладуть мандарини, що символізують щастя, здоров'я і довголіття.

+6.00 - Китай, частина Південно-Східної Азії і території Австралії, що залишилися

Китайський Новий рік святкується між 17 січня і 19 лютого, під час новолуння. Вуличні процесії – найбільш захоплююча частина свята. Тисячі ліхтарів запалюються під час процесій, щоб освітити шлях у Новий рік. Китайці вважають, що новий рік оточений злими духами. Тому вони відлякують їх хлопавками і петардами. Іноді китайці заклеюють вікна і двері папером, щоб не впускати злих духів. Новий рік у Китаї – свято строго сімейне, і кожен китаєць прагне провести його в колі рідних. Ввечері останнього дня року кожна родина у повному складі збирається у вітальні на святкову вечерю. Під час цієї вечері, що проходить під знаком єдності роду, і перш за все єдності його живих і покійних членів, його учасники їдять страви, які спочатку підносять духам предків. Одночасно члени родини дістають можливість пробачити один одному старі образи. Після закінчення трапези ніхто не лягає спати, щоб не впустити своє майбутнє щастя. Нічні пильнування на Новий рік так і називалися "оберігати рік".

+7.00 - Індонезія і решта Південно-Східної Азії

+7.30 – М’янма

+8.00 - Бангладеш, Шрі-Ланка і частина Росії (Новосибірськ, Омськ)

+8.15 - Непал

+8.30 – Індія

В Індії Новий рік святкується по-різному. В одній з частин країни свято вважається відкритим, коли буде уражений палаючою стрілою паперовий змій. У північній Індії жителі прикрашають себе квітами рожевих, червоних, фіолетових, або білих відтінків. Матері південної Індії кладуть солодощі, квіти і невеликі подарунки на спеціальну тацю, а вранці нового року дітей із закритими очима підводять до таці.



+9.00 - Пакистан, Узбекистан, Туркменістан, Киргизстан і частина Росії (Єкатеринбург, Уфа).

+9.30 - Афганістан

+10.00 - Вірменія, Азербайджан, частина Росії (Самара), деякі острови в Індійському океані.

+10.30 - Іран

+11.00 - Частина східної Азії, частина Африки, частина Росії (Москва, Санкт-Петербург).

+12.00 - Східна Європа (Румунія, Греція, Україна та ін.), Туреччина, Ізраїль, Фінляндія, частина Африки.

Фінляндія. Фінські родини збираються біля повного різноманітних страв новорічного столу. Дітвора чекає від Йоулупуккі, так звуть фінського Діда Мороза, велику корзину подарунків. У новорічну ніч фіни ворожать, щоб дізнатися своє майбутнє.

У Греції Новий рік - це день святого Василя. Святий Василь був відомий своєю добротою, і грецькі діти залишають свої черевики біля каміну в надії, що святий Василь наповнить черевики подарунками.

+13.00 - Західна і Центральна Європа (Бельгія, Італія, Франція, Угорщина, Швеція та ін.), частина Африки.

Італія. Як тільки розпочався Новий рік, італійці поспішають позбавитися від речей, які вже "відслужили своє". В Італії зберігся звичай приносити у перший ранок року, що наступив, чисту воду з джерела, оскільки вважається, що вода приносить щастя.

Франція. Ще перед Різдвом французи вішають над дверима будинків гілку омели, вірячи в те, що вона принесе успіх наступного року. Окрім того, французи прикрашають весь будинок квітами, обов'язково ставлять їх на стіл. У кожному будинку прагнуть розмістити макет, що зображає сцену народження Христа. За традицією, хороший господар-винар у новорічну ніч повинен чокнутися з бочкою вина, привітати її зі святом і випити за майбутній урожай.

+14.00 - Нульовий меридіан (Грінвіч), Великобританія, Португалія, частина Африки

Великобританія. Про Новий рік в Англії віщає подзвін. В англійців є традиція, щоб випустити старий рік з будинку, вони перед подзвоном відкриваю задні двері будинків, а потім відкривають вхідні, щоб впустити новий рік. Новорічні подарунки у сімейному колі англійців роздають за старою традицією - шляхом жеребу.

+15.00 - Азорські острови

+16.00 – Бразилія

Бразилія. У новорічну ніч жителі Ріо-де-Жанейро виходять до океану і приносять Богині Моря Йєманжі подарунки. Традиційно бразильці вбираються у білий одяг, що символізує прохання про мир, адресоване богині Моря. Віруючі приносять богині всілякі дари: квіти, парфюмерію, люстерка, ювелірні прикраси. Подарунки кладуться в маленькі човники і посилаються в море на знак подяки за минулий рік і як прохання про захист у наступному році.

+17.00 - Аргентина і частина східної частини Південної Америки

+17.30 - Острів Ньюфаундленд (Канада)

+18.00 - Східна Канада, багато островів Карибського басейну, частина Південної Америки

+19.00 - Східні частини Канади (Оттава) і США (Вашингтон, Нью-Йорк), західна частина Південної Америки.

США. У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувається традиційний урочистий спуск знаменитої Кулі, що виблискує тисячами неонових лампочок.

+20.00 - Центральні частини Канади та США (Чікаго, Х'юстон), Мексика і більшість країн Латинської Америки.

+21.00 - Частина Канади (Едмонтон, Калгарі) і США (Денвер, Фенікс, Солт-Лейк-Сіті)

+22.00 - Західні частини Канади (Ванкувер) і США (Лос-Анджелес, Сан-Франциско)

+23.00 - Штат Аляска (США)

+23.30 - Маркизські острова як частина Французької Полінезії

+24.00 - Гавайські острови (США), Таїті і острови Кука

+25.00 - Мешканці держави Самоа зустрічають Новий рік останнім.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
31-12-2018, 10:37
Коментарів 0 Переглядів 3 832


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!