RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Черговий скандал: у кінотеатрі Миколайчука якісні будматеріали замінили дешевшими

Автори проекту реконструкції кінотеатру імені Миколайчука у Чернівцях заявили про припинення співпраці з підрядником і замовником цих будівельних робіт.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив архітектор Ярослав Бойко, пише molbuk.ua



Він зазначив, що таке рішення було прийняте його командою проектантів у зв’язку з непорозумінням із підрядником та замовником.

"Як ви знаєте, у нас з вами був шанс реалізувати перший в місті сучасний кіномистецький центр, який названо на честь нашого земляка, відомого кіноактора та сценариста Івана Миколайчука.

Ми взялись за цей проект з ентузіазмом і бажанням зробити те, чим можна пишатись.

Наприкінці 2015 року, в найкоротші строки, ми виготовили проектну документацію щодо реконструкції кінотеатру.

Черговий скандал: у кінотеатрі Миколайчука якісні будматеріали замінили дешевшими


Пам’ятаю ті дні та ночі: команда працювала, вкладаючи в нього свій професіоналізм та душу. Потім, наш проект схвалили на містобудівній раді. Спільними зусиллями нам вдалось захистити та обгрунтувати застосування сучасних та якісних матеріалів. Згодом ми отримали позитивний звіт державної будівельної експертизи.

Весь цей процес був тяжким і водночас приємним, адже ми отримували задоволення від думки, що в нашому місті з’явиться сучасний та комфортний кіномистецький центр.

Хто б не хотів бути дотичним до такого проекту?

Але, на початку 2016 року, після проведення тендеру та обрання підрядника на будівельні роботи, почались проблеми там, де їх не мало б бути. Строки виконання робіт, і подекуди їхня якість, залишали бажати кращого.

Від нас постійно вимагали вносити зміни в проект лише через те, що Підрядник хотів використовувати інші матеріали ніж ті, які були зазначені в проекті.
На жаль, нетактовні дії Замовника та Підрядника в напрямку зміни проектних рішень шляхом спрощення форм і конструкцій, заміни красивих та якісних матеріалів на банальні та непрактичні в експлуатації стали скоріше правилом ніж винятком.

Спочатку, нам намагались це обґрунтовувати необхідністю зменшити вартість проекту, але згодом почали змінювати проектні рішення та втілювати їх без попереднього погодження з автором проекту.

Ми завжди були готові до діалогу. І в тих випадках, де було можливо змінити проект для зменшення витрат бюджету (грошей платників податків) та без втрати його архітектурної цінності, ми погоджувались і вносили зміни в найкоротші терміни.

Черговий скандал: у кінотеатрі Миколайчука якісні будматеріали замінили дешевшими


Однак, ми були і залишаємося принциповими щодо неможливості внесення до проекту тих змін, які знецінять кіномистецький центр архітектурно та естетично, зробивши з сучасного мистецького простору чергову будівлю в найкращих традиціях "постсовка".

Впродовж трьох років ми боролись за реалізацію того проектного рішення, яке було представлено місцевій громаді.

Однак, сили виявились нерівними. Наша команда більше не здатна протистояти на диво злагодженій взаємодії Підрядника та Замовника. Контроль Підрядника щодо виконання робіт згідно проекту знаходиться поза нашими можливостями. Наші заперечення та пропозиції залишились без належної реакції. Натомість, ми отримали погрози та висловлювання "чому ми взагалі з вами повинні щось погоджувати?"

І дійсно: навіщо погоджувати з проектантом зміни до проектної документації; навіщо дотримуватись норм закону і виконувати роботу якісно, якщо її можна виконати аби як?

29 листопада 2018 року на нами було зафіксовано, що Підрядник почав виконувати вкладання керамплитки на підлогу у вестибюльній групі приміщень всупереч проекту. На наші застереження та записи в журналі авторського нагляду ні Замовник, ні Підрядник жодним чином не відреагували.
В таких умовах, ми не вважаємо за можливе продовжувати нашу співпрацю із Замовником та Підрядником.

Ми щиро вдячні за підтримку всім хто її надавав. Таких людей було багато.

Також, я вдячний нашїй творчій команді: ви зробили для цього проекту багато і мені було приємно працювати разом з вами.

Просимо вибачення в тих людей, чиї сподівання нам не вдалось виправдати.

Маємо надію, що ситуація зміниться і реконструкція кінотеатру буде здійснена належним чином"
, - йдеться у дописі Ярослава Бойка.



Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
2-12-2018, 13:36
Коментарів 0 Переглядів 6 284

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.