RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Хлопці працюють якісно і без страху»: чернівчани повернулись із фронту й розповіли про настрої бійців

"Кіборг" Валерій Краснян та учасник антитерористичної операції Микола Вишневський, які нещодавно повернулися зі сходу, куди вони відвезли допомогу бійцям АТО, напередодні Дня захисника України розповіли кореспонденту molbuk.ua про життя на фронті і настрій бійців на передовій.

Валерій Краснян ("Барс") з Глибокої пройшов найгарячіші точки на сході України. Він у складі добровольчого батальйону "Айдар" воював у Щасті, Веселій Горі, Савур-Могилі. Довелося навіть відчути запах вмитого кров’ю Іловайська та захищати донецький аеропорт. Нині ж буковинець зі своїм товаришем Миколою Вишневським відправились до побратимів, які захищають Україну на першій лінії фронту.

"Це вже не перший вантаж"

"Це вже не перший вантаж, який ми відправляємо на фронт. І в політиці ще залишились нормальні люди. За допомоги одного з чернівецьких нардепів ми змогли спорядити для хлопців повну "фуру" продуктів, - розповідає він. - Також звернулися до небайдужих людей у Чернівцях – теж допомогли: купили цигарок, згущенку, печива. Зібралися, сіли й поїхали. 23 тонни овочів – картоплі, буряка, капусти, моркви та цибулі".

База, на якій дислокуються бійці, знаходить за 100 кілометрів від передової фронту. "Барс" каже – хлопці, не зважаючи на різні виклики, готові боронити свою державу.

"На базі проводяться тренування, учасники війни піднімають власну кваліфікацію, - каже "Барс". - Відкрили табір "Чорна січ" - там тренують юнацтво.
Валерій розповів, що бійці на фронті, на відміну від людей, які перебувають на мирній території України, не особливо захоплюються політикою. Кажуть, їх головне завдання – захищати країну. "А політики хай собі гризуться між собою", - каже "Барс".

У батальйоні служать бійці різного віку – від зовсім юних і до пенсіонерів.

"Наймолодшому зараз 21 рік. Позивний "Шило", він сирота, без батька. Сам з Вінничини. Волонтери і бійці допомагають його матері. А ми, в свою чергу, хочемо допомогти йому із здобуттям освіти. Дуже хороший хлопець, уже досвідчений боєць, прийшов у батальйон, коли йому було лише 16", - розповів Валерій Краснян.

А ось найстаршому - аж 76 років.

"Це наш хороший боєць - "Дєд" з Донбасу. Нещодавно на "передку" був поранений у ногу. Не зважаючи на солідний вік, він дуже адекватно воює. Був на передовій 2,5 роки. Пише вірші про війну, про ситуацію в державі", - каже "Барс".

"Це бойові пацани, які з перших днів на війні"

Ветеран АТО, доброволець Микола Вишневський у буремні роки початку війни на сході ніс службу на сході України. Тепер 64-річний боєць активно допомагає своїм побратимам, які нині стоять на захисті Вітчизни.

"Бійці сьогодні працюють і виконують спеціальні завдання. Вони це роблять з неймовірним запалом та ентузіазмом, - каже пан Микола. - Це бойові хлопці, які з перших днів на війні, тому свої навики та досвід використовують у найбільш відповідальній роботі".

"Поки я перебував з хлопцями у казармі, при мені надійшло прохання одного з підрозділів ЗСУ надати штурмову групу на підтримку. Хлопці почули. Командир ще команди не дав, а вони вже почали збиратися. Тому що розуміють, що треба. І взяли зброю – таке враження, ніби взяли лопати і пішли копати картоплю! Вони пішли на роботу, яку вони вміють робити професійно, якісно і без страху", - розповів М. Вишневський.

13 жовтня, напередодні Дня захисника України буковинці з Заставнівської волонтерської сотні повезуть ще одну партію харчів для українських військових на сході.

«Хлопці працюють якісно і без страху»: чернівчани повернулись із фронту й розповіли про настрої бійців
«Хлопці працюють якісно і без страху»: чернівчани повернулись із фронту й розповіли про настрої бійців
«Хлопці працюють якісно і без страху»: чернівчани повернулись із фронту й розповіли про настрої бійців
«Хлопці працюють якісно і без страху»: чернівчани повернулись із фронту й розповіли про настрої бійців


Фото надані Валерієм Красняном.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
12-10-2018, 16:57
Коментарів 0 Переглядів 2 372

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.