Сьогодні у пабі "Репаблік" відбулася презентація португальської кухні.
Як повідомляє кореспондент molbuk.ua було презентовано 15 став із морепродуктів: щупальця восьминога, декілька видів риб, каракатиця, креветки, мідії тощо.
Як наголосили організатори заходу, особливого смаку цим стравам додає те, морепродукти постачають із Португалії.
"Наша фірма сама імпортує та транспортує морепродукти з Португалії до України. Ми всі знаємо, де знаходиться Португалія і знаємо, що її береги омивають води холодного атлантичного океану. Риба, яка виросла в тій воді має самодостатній смак. Коли я побував в Португалії і побачив різномаіття риби,її приготування, подачі, я захотів, аби чернівчани теж це відчули та побачили.Адже чернівчани - це досить вибаглива публіка, які розуміються у делікатесах, і бачать їх якість здалеку. До того ж португальська кухня не тільки смачна, але й корисна. До прикладу, португальці вірять, що риба-шабля унеможливлює виникнення раку шлунку", - розповів директор фірми "Фіор" Володимир Покальський.
Також на презентації були страви з бакаляу - португальська тріска. У Португалії, як кажуть, існує більше 365 способів приготування бакаляу, по одному на кожен день року; інші говорять, що є 1001 спосіб. Незалежно від точного числа, Бакаляу є найпоширенішим інгредієнтом португальської кухні. Бакаляу часто подається з картоплею.
На презентації вона теж була у дуеті з картоплею у солодкому соусі, що давало страві неаби-який смак.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-09-2018, 20:49
0
2 150