RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » Солодощі без цукру, яєць та борошна: чернівчанка відкрила успішний бізнес із капіталом у 100 гривень

Солодощі без цукру, яєць та борошна: чернівчанка відкрила успішний бізнес із капіталом у 100 гривень

Цукерки, тістечка і тортики виготовлені без цукру, борошна, яєць і без термічної обробки. 22-річна Анна Міхалевська виготовляє солодощі тільки з натуральних продуктів.

Спочатку дівчина готувала такі смаколики тільки для себе. Зараз в її команді працюють четверо людей, які успішно розвивають бізнес на незвичних солодощах.

Солодощі без цукру, яєць та борошна: чернівчанка відкрила успішний бізнес із капіталом у 100 гривень

Про ідею. Виготовлення цукерок із фруктів, горішків та корисних злаків у домашніх умовах Анна перетворила у бізнес трохи більше півроку тому. На той момент дівчина працювала персональним тренером у спортивному комплексі, стежила за своїм тілом і раціоном.

– Я завжди старалась дотримуватися принципів здорового харчування, правильно розподіляти білок, клітковину і вуглеводи протягом дня, дотримувалася здорових дієт. Та, як і будь-яка дівчина, я часто зривалась. Цілий день я їм здорову їжу і тренуюсь, а під вечір могла з’їсти пів кіло халви, – з посмішкою згадує Анна. – Я зрозуміла, що мене тягне на солодке, але, знаючи склад магазинних смаколиків, я розуміла, що жодної користі для мого організму вони не принесуть, а зроблять так, що всі мої зусилля у залі будуть марними. Я почала в домашніх умовах виготовляти собі цукерки з горішків і фруктів, із часом міняла і змішувала все більше інгредієнтів. Якось я дала це спробувати чоловікові і він запитав "А чому ти це не продаєш?". Тоді я вперше над цим задумалась і вирішила не відтягувати, а зразу діяти. Я вірю у те, що ідею треба втілювати у життя зразу, потім бажання буде не таким сильним, ентузіазм стухне і не буде такої енергії, як на початку.

Солодощі без цукру, яєць та борошна: чернівчанка відкрила успішний бізнес із капіталом у 100 гривень

Про початок та розвиток справи. Стартовий капітал Анни складав 100 гривень. Дівчина купила на ці гроші сухофруктів та наклейки для своєї продукції. Вона одразу приділяла особливу увагу тому, як буде подаватися продукт, стежила за тим, аби він мав "товарний" вигляд. Зараз у неї вісім смаків цукерок за авторським рецептом, подає вона їх у коробочці, всередині якої міститься меню із детальним складом кожної цукерки.

– Блендер і інші технічні потрібні речі у мене були вдома. Я зробила кілька порцій таких цукерок і пропонувала їх своїм друзям, попросила їх, аби вони написали про свої враження в інстаграмі. Так само у себе я виставила фото цих цукерок і розповіла про їхній склад. У перший же день у мене було три замовлення, і так пішло далі, – розповідає дівчина.
Всі замовлення дівчина виготовляла сама в домашніх умовах, та з часом зрозуміла, що не справляється із таким обсягом замовлень і звільнилася з основної роботи. Це сталося менш ніж за місяць після перших її продажів.

– Я стала займатися тільки цим, адже замовлення були постійно і не вистачало часу на те, аби їх виготовити, упакувати та розносити. Тоді мені чоловік сказав, що я маю навчитися підприємництву і зрозуміти, що зараз я виконую роботу працівника, а не власника. Я задумалася над цим, адже через те, що у мене не було вільного часу, я не могла розвиватися, придумувати нові рецепти і види смаколиків. Я найняла на роботу мою хорошу знайому, з якою ми разом вчилися на економістів. Вона дуже відповідальна і любить всяку паперову роботу, на відмінно від мене. Вона була мотивована, адже мала від кожної проданої коробки солодощів свій відсоток. Пізніше ми найняли в команду кондитера, менеджера, який приймає замовлення в інстаграмі, винайняли приміщення, де готуємо. Зараз я тільки власниця, яка отримує від цього бізнесу свій відсоток. Всю роботу я передала в руки подруги, яка з цим добре справляється. Я ж маю час на те, аби розробити певну стратегію розвитку нашого бізнесу і готувати щось нове, – зізнається Анна.

Солодощі без цукру, яєць та борошна: чернівчанка відкрила успішний бізнес із капіталом у 100 гривень

Про плани на майбутнє. Дівчина дуже мріє про власне кафе, де питимуть смачну каву на рослинному молоці і смакуватимуть здоровими десертами.
– Для цього мені потрібен час і гроші, та я не покину цю ідею. Сподіваюсь, через рік-повтора це буде реальністю, і я навіть готова до того, що деякий час я піду "в мінус".

Анна не буде змінювати стратегії, вона й надалі буде розвіювати міф, що солодке не можна тим, хто хоче красиве тіло. Вона буде вдосконалювати свої рецепти і солодощі, популяризувати ці смаколики у мережі та привчати до них чернівчан.

Солодощі без цукру, яєць та борошна: чернівчанка відкрила успішний бізнес із капіталом у 100 гривень
Солодощі без цукру, яєць та борошна: чернівчанка відкрила успішний бізнес із капіталом у 100 гривень
Редактор: diana_vataman
19-09-2018, 23:51
Коментарів 0 Переглядів 19 870

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.