RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

5 подій фестивалю Meridian Czernowitz, які варто відвідати цього року

У Чернівцях з 7 по 9 вересня триватиме ІХ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz.

Пропонуємо вашій увазі 5 заходів, які варто відвідати на цьогорічному фестивалі.

5 подій фестивалю Meridian Czernowitz, які варто відвідати цього року


1. Винно-поетичний вечір та презентація нової книжки Ігоря Померанцева "Вы меня слышите?"

7 вересня, 21.00
Центральний палац культури Чернівців


На початку вересня друком з’явиться нова книжка письменника та радіожурналіста Ігоря Померанцева "Вы меня слышите?". До неї увійшли вибрані репортажі, коментарі, переклади, радіоесе та розповіді, що звучали в ефірі й/або були опубліковані в блозі автора. Художнє оформлення видання здійснила Лідія Стародубцева.

Ігор Померанцев народився 1948 року в Саратові. Виріс і навчався у Чернівцях. Працював сільським учителем в Карпатах і ​​технічним перекладачем у Києві. В 1978 р. емігрував із СРСР і того ж року вперше вийшов у ефір ("Радіо Свобода", українська та російська редакції). Біля семи років працював на Бі-бі-сі (Російська служба, 1980-1987). Останні тридцять із лишком років – співробітник "Радіо Свобода" (Лондон, Мюнхен, Прага).

Редактор радіожурналу "Поверх барьеров" та авторських передач "Красное сухое", "Мои любимые пластинки" та ін. Його радіоп’єси "Вы меня слышите?" (із Джоном Шрепнелом), "Любовь на коротких волнах" (із Валентином Гафтом), "Любимцы господина Фабра" (із Сергієм Юрським), "Краткий разговорник для приезжих" (із Іваном Шведовим) звучали на хвилях Бі-бі-сі (World Service), France Culture і Радіо Свобода.

Проза, вірші та есе Ігоря Померанцева перекладені українською, англійською, німецькою, польською, чеською та іншими мовами. Лауреат міжнародного фестивалю теле- і радіопрограм "Эфирная шкатулка" (2011 р.).

5 подій фестивалю Meridian Czernowitz, які варто відвідати цього року


2. Презентація нової книжки Сергія Жадана "Антена"

8 вересня, 20.30
Літній театр


"Антена" – 80 нових віршів, написаних автором упродовж останніх двох років. Невідомо, на чому тримається чутливість "Антени", але це 80 спроб упіймати коливання повітря, вловити перетікання в просторі невидимих радіохвиль, відчути на дотик час, у якому ми живемо, яким ми дихаємо, який ми проговорюємо. Час, кожен доторк до якого лишає опік. Час, у якому приватні щоденникові записи можуть виявитися воєнною хронікою, а біблійні історії – ранковими новинами.

5 подій фестивалю Meridian Czernowitz, які варто відвідати цього року


3. Розмова про заборонені форми любові й новий роман Юрія Андруховича "Коханці Юстиції"

9 вересня, 19.00
Центральний палац культури Чернівців


"Коханці Юстиції" – паранормальний роман, у якому окремі життєписи з притаманною автору композиційно-стилістичною майстерністю об’єднуються в художню цілість і аж волають про восьми-з-половиною-серійну кінематографічну реалізацію. Родинно-побутові і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх і загадкове відокремлення голови, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання. Чого ще треба, щоб читач відчув себе благим і з насолодою усвідомив свою моральну перевагу над нещасними коханцями примхливої Юстиції? Та вже – за старою доброю традицією – й над автором, якому спало на думку увічнити таких пропащих істот.

5 подій фестивалю Meridian Czernowitz, які варто відвідати цього року


4. Презентація нового роману Андрія Любки "Твій погляд, Чіо-Чіо-Сан"

9 вересня, 20.00
Центральний палац культури Чернівців


П’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить. Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї.

5 подій фестивалю Meridian Czernowitz, які варто відвідати цього року


5. Музично-поетичний проект "Літографії" на підтримку однойменного альбому Юрія Андруховича та гурту Karbido (Польща)

9 вересня, 21.30
Центральний палац культури Чернівців


Юрій Андрухович разом з польським гуртом "Karbido" створили п'ятий спільний поетично-музичний проект "Літографії". Цей проект присвячений історії Івано-Франківська. В основу виступу став однойменний цикл із семи віршів Юрія Андруховича, що вперше побачив світ у другій половині 1980-х.

Автори постерів Meridian Czernowitz: Діана Андруник, Віталій Воробйов, Дірк Скіба, Яна Стефанишин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
6-09-2018, 09:35
Коментарів 0 Переглядів 3 132

Теги -

У Раді оборони області вважають, що ворог може активізувати роботу диверсійно-розвідувальних груп і планувати масовані атаки на Великдень

Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час заходу відбувався збір коштів на ремонт авто для артилеристів 80 окремої десантно-штурмової бригади


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.