Як смачно законсервувати кукурудзу: три простих рецепти

Новини Чернівців / новини
120 607
0
Як смачно законсервувати кукурудзу: три простих рецепти

Рецепти консервованої кукурудзи — прості і дуже легкі в реалізації. Спробувавши один раз законсервувати улюблений продукт вдома, ви вже не станете купувати консерви в магазині. Дуже відчувається різниця смаку.

Консервована кукурудза з лимонною кислотою

Кукурудзяні качани.

Маринад на півлітрову банку: цукор — 1 ст. л., сіль — половина ч. л., лимонна кислота — третина ч. л.

Качани відварюємо в підсоленій (1 ст. л. на 10 л води) воді 40-50 хвилин. Виймаємо їх і залишаємо остигати. Кукурудзяний відвар залишаємо для заливки.
З качанів врізаємо зерна і зсипаємо їх в стерильні банки. У кожну банку кладемо 1 ст. л. цукрового піску, половинку ч. ложки кухонної солі і третина ч. л. лимонної кислоти.

Відвар доводимо до кипіння і заливаємо вміст банок киплячим маринадним розчином. Прикриваємо кожну банку прокип’яченої кришкою і ставимо стерилізувати 15-20 хвилин.

Закатуємо кришки, ставимо банки вниз кришками і закутуємо чимось теплим для пастеризації. Остиглі консерви переносимо в місце зберігання.

Рецепт консервованої кукурудзи з оцтом

Кукурудзяні качани

Маринаду на 1 л.: кухонна сіль — 1 ст. л. з гіркою, цукор — 1 ст. л. без гірочки, оцет 9 % (на 1 банку 0,5 л) — 2 ч. л.

Качани опускаємо в киплячу воду на 5 хвилин (бланшируємо), виймаємо і охолоджуємо під струменем холодної води. Так збережемо її насичений колір.
Ножем зрізаємо зерна з качана, намагаючись зберегти їх цілісність. Засипаємо зерна в стерильну скляну тару, залишаючи вільний простір приблизно 1 см до країв. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і чекаємо 5 хвилин.

Окремо готуємо маринад на основі солі і цукру (не додаємо оцет) і доводимо його до кипіння.

Зливаємо воду з банок із зернами кукурудзи, в кожну вливаємо по 2 ч. л. оцту і заливаємо киплячим маринадом.

Стерилізуємо протягом 15 хвилин.

Рецепт консервованої кукурудзи з овочами

Кукурудзяні качани, морква, кабачки, перець болгарський червоний, сіль, цукор, яблучний оцет, петрушка, кріп.

Проварюємо кукурудзяні качани у воді протягом 20 хвилин. Відвар не зливаємо, його використовують для маринаду.

Від качанів відокремлюємо зерна і зсипаємо їх в об’ємну ємність.

Моркву, солодкий червоний перець і кабачки нарізаємо маленькими кубиками, порівнянними за розміром з кукурудзяними зернами. Відправляємо в ємність до жовтих зерен і перемішуємо. Отримуємо дуже "веселий" асорті.

На дно кожної півлітрової банки кладемо гілочку кропу і гілочку петрушки, наповнюємо їх отриманим асорті.

Готуємо маринад: у 1,5 л відвару, в якому варили кукурузку, всипаємо 1,5 ст. л. солі і 2 ст. л. цукру. Доводимо маринад до кипіння і додаємо в маринад 2 ст. л. яблучного оцту, знову чекаємо закипання.

Заливаємо овочеве асорті в банках киплячим маринадом, накриваємо кришками і пастеризуем 40 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

09:58
В Україні змінився розмір стажу, необхідного для виходу на пенсію
09:36
"Буковина" виграла два чергових контрольних матчі
09:28
У Чернівцях вшанували пам'ять загиблих за час збройної агресії РФ - фото
09:00
До Києва вранці прибули президентка Єврокомісії та глава Євроради
08:49
У річницю повномасштабного вторгнення Росія запустила по Україні 185 ударних дронів
08:37
На Буковині планують облаштувати оглядові майданчики із найкращими видами на Дністер
08:18
Три роки повномасштабного вторгнення: у Чернівцях запрошують до молитви
08:00
Сьогодні на Буковині попрощаються із двома захисниками
07:45
Перехід двох громад до ПЦУ та прогноз на весну. Головні новини Буковини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 24 лютого не буде світла
07:15
Який сьогодні, 24 лютого, день: кого вшановує церква, що не можна робити
07:00
Погода на Буковині 24 лютого
02:00
Вісім переваг нуту для здоров’я, і випадки, коли варто обмежити його споживання
01:45
Економія чи зайва робота: чи потрібно вимикати бойлер на ніч
01:30
Знадобиться всього два інгредієнти: рецепт корисних бананових млинців
01:15
Морська чи гімалайська: яка сіль найкраща
01:00
Весняна мода 2025: які кольори будуть в тренді серед українок
00:45
Продукт для ідеального сніданку: як правильно зберігати цілі та нарізані авокадо
00:30
Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:15
9 корисних звичок, завдяки яким дім завжди буде чистим та прибраним
23 лютого, 2025
23:58
Помітно покращує стан. Учені розповіли, яку дієту слід обрати за діабету
23:36
Весна феєрично ощасливить лише ці 4 знаки Зодіаку
23:05
Україна розробляє аналог Patriot — Зеленський
22:44
Курський напрямок за інтенсивністю ворожих атак майже наздогнав Покровський – Генштаб
22:23
Чи можна митися при температурі та коли хворієте
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм