RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Історія успіху. Як студентка з Чернівців стала популярною завдяки іграшкам м’яких котиків

22-річна Лоретта Чернописька навчається в університеті та працює архітектором і дизайнером, а у вихідні дні займається пошиттям м’яких іграшок і розписом стін.

Матеріали купувала на "секонді"

Про ідею. Шити дівчина вміє з дитинства, але першу іграшку своїми руками зробила на другому курсі у подарунок. Це був м’який котик.

– Я котолюб, безмежно люблю свою кішку Зефірку. Шити вмію з дитинства, мені мама показувала, і я це перейняла. В школі я ще додатково почала ходити на курси шиття, щоб вміти для себе щось більше. На третьому курсі спробувала вперше пошити іграшку у подарунок для людини, яка також обожнює котів. Вийшла м’яка, як подушка, – розповідає Лоретта.

Про початок справи, розвиток та стартовий капітал. Дівчина сфотографувала результат, вигадала назву своєї іграшки – "Мотану", що з румунської означає "кіт", і виставила в Інстаграм.

– Я створила сторінку спеціально для своїх робіт, спрацювало сарафанне радіо і після першої ж іграшки почали замовляти ще котиків у подарунок, здебільшого дівчатам. Я їх на початку продавала по 80 гривень, рахувала тільки те, що вклала у матеріали, – ділиться Лоретта.

Для того, аби іграшки були бюджетними, вона купувала матеріали у секонд-хенді. Тут вона придбала і подушку, вдома її попрала, а наповнювач подушки став наповнювачем для перших котиків ручної роботи. У секонді Лоретта купувала і тканини для іграшок. Зазвичай це були сорочки з натуральної тканини із цікавим принтом, які продавалися на вагу.

– Це – мій особистий кіт, я його змайструвала спеціально для себе. Він у минулому був чиєюсь сорочкою, – з усмішкою розповідає дівчина, показуючи червоного кота у клітиночку і з серцем у руках.

Історія успіху. Як студентка з Чернівців стала популярною завдяки іграшкам м’яких котиків


Крої для іграшок майстриня брала з інтернету, з часом почала малювати їх сама.

– Коти були моєю фішкою, тож їх замовляли у різних варіаціях: кіт-супермен, кіт Саймон, з мультика, кіт-пірат…

Шиє іграшки з дитячих малюнків

Пізніше у дівчини почали замовляти інші роботи: вона зшила двосторонню іграшку з "Маленького принца", боа-слона, декілька плюшевих пандочок, іграшки-подушки, коали та інші. Лоретта зшила для своєї подруги, яка колекціонує жирафів, таку іграшку. Також вона шиє іграшки, які намалювали діти, повторює їх до дрібних деталей.

– Я тільки рада новим цікавим замовленням, чомусь незвичному. Чесно, не так "кайфую" від самого процесу шиття, адже він буває нуднуватим, як від готового результату і від реакції людей. Тим паче, якщо людина замовляє конкретну авторську іграшку, і я знаю, що її будуть любити.

З часом дівчина почала купувати плюшеві тканини для іграшок та різні деталі для них, наповнювач. Свої роботи вона продає не тільки через інтернет, а й на ярмарках хенд-мейду.

– Одного разу я брала участь у Петрівському ярмарку. Було важко до нього готуватись, адже треба було виготовити більше іграшок, а тільки на виготовлення однієї я витрачаю цілий день. Вклала у матеріали до 500 гривень. На ярмарку продала 10 іграшок по 250 гривень, тож мала прибутку дві тисячі, – ділиться дівчина.

Про плани. Оскільки Лоретта працює в архітектурній майстерні, де часом їй підкидають роботу із розпису стін, часу на іграшки у не лишається дедалі менше. Вона розмалювала стіни декількох закладів громадського харчування у Чернівцях, офіси, дитячі кімнати, зі своїми одногрупниками розмалювали розважальну кімнату у ЦНАПі.

Історія успіху. Як студентка з Чернівців стала популярною завдяки іграшкам м’яких котиків


– Я люблю розписувати стіни і не відмовляюсь від цікавих замовлень, адже це для мене також додатковий заробіток. Та планую розвивати далі мого "Мотану" і виготовляти унікальні іграшки, щоб люди впізнавали, що вони мої. Навіть емблемку вигадала: буква "М" з вусиками. Хочу робити такі іграшки, які подобатимуться в першу чергу мені, тоді їх любитимуть інші. Думаю, як закінчу університет, у мене буде більше часу на всі мої роботи і хобі, – каже дівчина.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
29-07-2018, 11:54
Коментарів 0 Переглядів 6 047

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.