RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Малюю серцем: екс-чернівчанка відкрила благодійну виставку

Екс-чернівчанка Юлія Косівчук презентувала виставку-аукціон "Ангели з міста добра".

Повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Різнокольорові ангели і веселі малюки, що випромінюють добро. Їх у "Вернісажі" близько тридцяти.

"Дітки просили підписатися у книжечках"

"Усе почалося з того, що я у соціальній мережі побачила пост благодійниці Марти Левченко про те, що необхідно зібрати кошти на лікування Яночки, яка бореться із раком. Ми з тоді не були знайомі особисто, але дуже хотіла допомогти дівчинці, – каже Юлія Косівчук, авторка робіт. – Тоді намалювала картину і виставила у соціальну мережу. Її купили. Створити цю виставку у "Вернісажі" задумали з Мартою вдвох, а всі виручені кошти з продажу картин передам її підопічним. У нас з нею ще багато ідей, і я довіряю цій людині".

Авторка каже, що половина з виставлених робіт – це ілюстрації до книги у співавторстві з благодійницею "Мама, в якої зламалась пружинка": "Половину домалювала, щоб презентувати повноцінну виставку. Багато відвідувачів підходили і дякували мені за роботи, дітки просили розписатися у книжечках. Від цього дещо ніяковіла. Кожен із присутніх міг купити будь-яку роботу за встановлену собою ж ціну. Крім картин, можна у такий самий спосіб було придбати збірку поезій "Помаранча".

"Це не перші мої роботи – створила першу картину ще 2006 року. На полотні тоді зобразила чорняву дівчинку у капелюсі і дуже багато котів навколо. Знайомі казали, що вона була схожою на мене. Малювання не покинула і продовжувала творити. Тоді мені здавалося, що у світі бракує добра і чогось яскравого. Пізніше вже з’явився попит на роботи – люди почали замовляти", – додала Юлія Косівчук.

Художниця зараз мешкає у США, хоча народилася і виросла у Чернівцях, у Садгорі. "У 2004 році я вийшла заміж теж за чернівчанина, який довго вже перебував в Америці. Не хотіла покидати Україну, бо це моя земля. В Америці модно виставляти картини у кафе, ресторанах. Там є багато моїх. Часто навіть дарую їх друзям. Деякі з них стали моїм фанатами і можуть відкрити свою галерею. Та й взагалі дарую їх просто так людям, бо вважаю, що у кожного має бути свій ангел".

"За кордоном ми з чоловіком продовжуємо займатися благодійністю і стараємось допомагати воїнам, кожного місяця перераховуючи кошти. Вважаю, що це наш обов’язок, бо живемо далеко від дому. Це наш свідомий вибір. Там, далеко від батьківщини, більшість людей з України теж стараються допомогти, чим зможуть", – розповідає мисткиня.

"Творю те, що спаде на думку і від серця"


Кольорових ангелів Юлія розмальовує найчастіше акварельними фарбами: "Роблю і вкраплення акрилу, бо він має насичені кольори. Також додаю і кольорові гелеві ручки, щоб підкреслити деякі лінії. Багато досвідчених художників питають мене про техніку, хвалять, а мені навіть соромно сказати, що не маю спеціальної освіти. Творю те, що спаде на думку і від серця".

"В Америці є чудова приказка: "Якщо ти поклонишся Всесвіту, то він зробить те саме тобі у відповідь", яка часто зі мною спрацьовує на всі 100 відсотків. Добро завжди віддається сторицею. Я ніколи не беру гроші за своїх ангелів. Пишаюсь, що вони розлітаються по інших країнах: Індії, Японії, Китаю, Австралії, Нові Зеландії, Польщі, Єгипту, Італії та багатьох інших. Багато людей хочуть творити добрі справи, їм приємно віддавати гроші на благодійність, а натомість отримують картини. Мої герої – ангели – це добро", – каже Юля.

Малюю серцем: екс-чернівчанка відкрила благодійну виставку

Малюю серцем: екс-чернівчанка відкрила благодійну виставку

Фото зі сторінки Юлії Косівчук у Facebook

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
21-07-2018, 18:00
Коментарів 0 Переглядів 2 058

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.