RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кохання крізь війну і полон: зворушлива історія про бійця з Буковини

Буковинцям Павлові Юрбашу та Іванні Несторяк довелося пройти дуже нелегкий шлях, аби врешті бути разом.

Павло та Іванна – із сусідніх сіл Путильщини. Познайомилися вони другого червня 2014 року на весіллі, де і почалася їхня історія кохання. Відтоді вже не уявляли себе окремо, а тільки разом.

– Ми познайомилися на весіллі. Це був день мого народження. Відтоді ми почали наше спілкування, - каже Іванна.

Через місяць після знайомства Павло зізнався Іванні, що йде служити в АТО. Йому тоді було 18 років.

Під час служби Павло та Іванна постійно спілкувалися по телефону. І навіть якщо Павло не міг розмовляти, він завжди повідомляв через смс про те, що передзвонить пізніше.

Та, коли вкотре у 2016 році Іванна подзвонила до Павла – телефон був вимкнений. Вона декілька разів набирала номер, але жодної відповіді не було.

– Він зазвичай завжди відповідав. І якщо не було часу на розмови, то писав, що передзвонить пізніше. Та якось набираю його номер, а телефон вимкнений. Я телефонувала декілька разів, але марно. Наступного дня мені подзвонили Павлові друзі з передової, але нічого не говорили про нього, – пригадує Іванна.

– Мені ніхто не казав, у чому справа, до самого вечора. Лише ввечері я дізналася, що Павло потрапив у полон, – каже дівчина.

Рідні дуже хвилювалися за Павла, але підтримували одне одного.

Читайте також: Звільнений з полону буковинець розповів про своє життя після визволення

– Було важко. Ми усі переживали, але оскільки сім’я у нас велика, то підтримували одне одного, тому й подолали всі перешкоди. Його сестра дуже підтримувала, ми завжди зустрічалися, спілкувалися. Я знайома з батьками Павла, він знайомий із моїми батьками. Його мама дуже мене підтримувала, – продовжує Іванна.

Іванна тоді навчалася у медуніверситеті і паралельно працювала. Було важко, зате вона не мала часу, аби опускати руки та засмучуватися.
Іванна розповіла, що цих півтора року єдиним джерелом інформації від Павла були листи.

– Півтора року ми з Павлом листувалися. Він завжди писав, що в нього все добре. Звичайно, він не міг писати інакше, адже всі листи перечитували перед відправленням. Він про це не любить говорити, тому я і не розпитую більше, – каже Іванна.

27 грудня 2017 року Павла звільнили з полону, а 29-го він вже приїхав до Чернівців.

– Ми разом з його друзями, волонтерами зустріли його у Чернівцях. Не передати словами, що ми в той момент відчували – емоції переповнювали. Він приїхав із величезним букетом червоних троянд. Той момент неможливо описати словами, – ділиться Іванна.

За підтримки волонтерів та небайдужих у березні 2018 року Павло та Іванна отримали путівку на відпочинок до Єгипту.

– Я спочатку познайомилася з батьком Павла на похороні бійця, якого хотів врятувати Павло, через що і потрапив у полон. А вже краще ми роззнайомилися з Іванною та Павлом тоді, коли він повернувся. Ми зустріли його у Чернівцях. Хотіли його підтримати, тому у волонтерки Марії Філіпчук з’явилася ідея подарувати путівку на відпочинок. Ми хочемо висловити вдячність усім, хто долучився до цього, – розповіла волонтер Галина АБРАМ’ЮК.

"День мого народження – наша особлива дата"

Цьогоріч у свій день народження Іванна була на роботі. Усі друзі були зайняті, а у Павла зламалася машина. Іванна була засмучена і навіть не підозрювала, що усе це навмисно, аби влаштувати їй сюрприз.

– Я телефонувала друзям, але усі були зайняті, нікому не виходило зустрітися. А у Павла зламалася машина. У мене був дуже поганий настрій, я була засмучена та зла на всіх. Прийшла додому, але раптом мій брат сказав, що ми маємо поїхати, щоб допомогти Павлові відремонтувати машину, – каже Іванна.

Та, їдучи нібито на допомогу, брат Іванни змінив маршрут і поїхав на околицю міста.

–Дивлюся, ми їдемо кудись за місто, і мені стало дивно. Раптом дівчина брата закрила мені очі. Коли ми вийшли з машини я побачила вечірні освітлені Чернівці, столик із квітами, серце зі свічок та великі літери, з яких було викладено: "Виходь за мене". Там були всі його друзі, які допомагали влаштувати цей сюрприз. У мене слів забракло – це було неймовірно. День мого народження став для нас символічним та особливим, – ділиться Іванна.

Наразі Іванна та Павло дату свого весілля ще не визначили…

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-06-2018, 20:06
Коментарів 0 Переглядів 5 048

Теги -

26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, однієї з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики

Інформацію перевіряють відповідні служби
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.