RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чернівчанка живе з пересадженою печінкою вже 14 років


40-річна чернівчанка Лідія Порфірюк встановила своєрідний рекорд України, проживши найдовше з пересадженою печінкою. Донором стала її молодша сестра Марина, яка згодом вийшла заміж і народила двох дітей. І цей випадок теж унікальний.

– Свій день народження я святкую двічі, бо двічі народилася на світ, – усміхається вродлива жінка. – 9 грудня 2003 року мені зробили операцію з пересадки печінки. Дякую Богові за кожен прожитий день, за кожну прожиту годину. Сама дивуюся, що вже минуло понад 14 років. Я ніколи – ні перед операцією, ні після неї – не запитувала лікарів, скільки житиму. Не скаржуся, навіть якщо погано, - каже пані Лідія.

Ліда з чоловіком Іваном не могли дочекатися народження донечки. Але на шостому місяці вагітності в молодої жінки виявили цироз печінки. Тоді вона втратила дитину. А могла втратити і життя. Було їй тільки 25 років. Врятувати Ліду могла операція з пересадки печінки. Її погодилися зробити в Національному інституті хірургії і трансплантології імені Шалімова. Гроші – 176 тисяч гривень – виділила Чернівецька міськрада. Потрібен був донор. Мама не могла ним стати, бо перенесла онкологічну операцію. Тоді молодша сестра вирішила: "Я віддам Ліді частину своєї печінки".

– Я намагалася переконати Марину, що цього не треба робити, бо їй ще виходити заміж і народжувати дітей, – пригадала Ліда. – Але вона сказала, що не зможе жити, якщо я помру. На той час це була тільки друга операція з трансплантації печінки в Україні. Робила її бригада з 30 лікарів. Тривала операція майже добу. Коли я прийшла до тями й розплющила очі, на мигах попросила дати мені папір і ручку. Написала перші три букви імені сестри "Мар". Лікар зрозумів і сказав, що з Мариною все гаразд, вона лежить у сусідній палаті. Моє ліжко підвезли до скляної перегородки, і я побачила сестру. Вона усміхнулася і помахала мені рукою. Стало легше на душі. Важко було відходити після операції, вчитися заново ходити і жити. Але біля мене постійно була моя сім’я: мама, чоловік, сестра. Я тоді сказала Іванові: "Якщо ти хочеш розлучитися зі мною, то я зрозумію". А він запитав: "А якби це трапилося зі мною, то ти би залишила мене?" Я відповіла, що ні. А він: "Тоді чому я маю тебе залишати?" Кожній людині Бог дає щось добре. Мені він дав гарного чоловіка. Іван допомагає мені в усьому. Щомісяця мені потрібні чималі кошти на ліки. Якщо три-чотири дні не прийму їх, то почнеться відторгнення печінки, і можу померти. Марині теж дуже пощастило з чоловіком. Вадим знав, що вона віддала мені частину своєї печінки, але одружився з нею.

– Почуваюся дуже добре, печінка повністю відновилася. Про це свідчить те, що я виносила і народила двох здорових дітей, – запевнила 37-річна Марина Перебиковська. – У лікарні після трансплантації мені сказали, що зможу народити дитину через п’ять років, а я завагітніла через півтора. Всі були шоковані. У 2006 році народився Сашко, а в 2012-му – Софійка. Я щаслива, що і сестру врятувала, і двох дітей народила.

Однак зараз у Ліди знову виникли проблеми зі здоров’ям. Під час чергової перевірки в інституті їй сказали, що потрібна повторна пересадка печінки.
"Марина не може вдруге поділитися своєю печінкою. Оскільки в Україні важко знайти донора, то я вирішила їхати до Білорусі, де проводять такі операції і куди звертається багато українців, – розповіла Ліда. – Рідні скинулися – хто скільки міг. Гроші приносили друзі, знайомі, сусіди. Я звернулася по допомогу до Міністерства охорони здоров’я України, надіслала туди необхідні документи. Мені виділили на операцію 150 тисяч доларів. Але потрібні ще будуть гроші на відновлення. Я вже обстежилася в клініці, яка знаходиться в Мінську. Мені призначили лікування від гепатиту С. Я пройшла повний курс хіміотерапії, який обійшовся у 1100 доларів".

Зараз Ліда перебуває в мінській клініці, де проходить повторне обстеження.

"Зі мною поїхала сестра Марина, бо самій важко це все пережити, – у Ліди тремтить голос. – Після обстеження мене поставлять на чергу. Доведеться залишитися тут і чекати на донора. Надіюся, що все буде добре. Є чимало випадків, коли людям вдруге пересаджують печінку і вони живуть. Я теж хотіла би ще пожити. Побачити, як ростуть племінники, що замінили мені моїх ненароджених дітей, погуляти на їхніх весіллях. Бог добрий, він допоможе. І тоді я тричі відзначатиму свій день народженн", - каже пані Лідія.

Для тих, хто хоче допомогти

Р/р 4149499106634478 "ПриватБанк" Порфірюк Лідія Василівна.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-05-2018, 23:30
Коментарів 1 Переглядів 9 971

Hаписав: DR MALATHI, Коментарів: 0, Новин: 0, 9 грудня 2022 10:58
В новині:
УВАГА!!!

WhatsAp +971545539609.
Електронна адреса: drmalathi91@gmail
Телеграма: +971545539609

Ласкаво просимо до MANIPAL HOSPITAL, де трансплантують нирку. Якщо у вас проблеми, вам потрібні гроші, щоб погасити великий борг? Як зібрати гроші на термінові потреби? Зачекайте, чому б вам не подумати про продаж нирки за дуже хорошу ціну ($400 000), перша оплачується перед операцією через сумніви щодо справжнього донора, я доктор Малаті з MANIPAL HOSPITAL India. Ми є в кожному куточку світу. США, Малайзія, Японія, Китай, Греція, Туреччина, Нігерія, Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Гана тощо. ПРИМІТКА:- * Донор повинен бути клінічно здоровим. * Для донорства органів необхідно мати групи B+ і O+. * Маса тіла донора не менше 35. * Донор не повинен палити та вживати алкоголь. Ви можете зв’язатися з нами протягом 24 годин, і ми будемо обслуговувати вас краще, будь ласка, зв’яжіться з нами через

WhatsAp +971545539609.
Електронна адреса: drmalathi91@gmail.com
Телеграма: +971545539609

З повагою доктор Малаті frowning


Для потреб хлопців із протезами нижніх кінцівок спеціально переобладнали автомобіль
Акцію зі збору коштів на придбання військовим підрозділам територіальної оборони області FPV-дронів тривала десять днів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Стрічку знімали впродовж 10 днів у Карпатах та на кількох локаціях у Чернівцях


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Стрічку знімали впродовж 10 днів у Карпатах та на кількох локаціях у Чернівцях

"Контінентал Фармерз Груп" стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю. Першими сівалки зайшли на поля Компанії в Чернівецькій області. Загалом ріпак планують вирощувати на всіх кластерах "Контінентал" на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ Компанії на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.