RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Бачила себе у бізнесі з 16 років ". Чернівчанка відкрила інтернет-магазин незвичної флористики


Букети – не тільки з квітів. Таїсія робить композиції із фруктів, овочів, цукерок, макарун, м’яса, сиру та випивки. Дівчина займається цим активно тільки третій місяць, проте її Інтернет-магазин "Composition" вже став дуже популярним у Чернівцях.

Про ідею. Таїсія Кулюк за освітою – юрист. Дівчина каже, що ідея займатися флористикою у неї виникла рік тому, ще під час навчання. Все почалося із побаченої в Інтернеті картинки незвичного фруктового букета.

– Переглядала стрічку Instagram і натрапила на дуже гарний букет. Він був оформлений із фруктів, у цікавій коробці, все дуже логічно трималося купи. Тоді мені захотілося самій спробувати щось таке зробити, – розповідає Таїсія.

Перший свій фруктовий букет дівчина створила у подарунок подрузі на весілля.

– Я хотіла для неї щось особливе. Тоді я думала, як зробити так, щоб нічого не розпалося і щоб все було гарно. Подруга дуже була здивована такому букету. На тому ж весіллі до мене підходили люди і питали, де я таке знайшла, де ж таке можна купити. Того ж вечора у мене з’явилися перші замовлення на оформлення букетів, та я це робила тихо, ніде не афішувала. Спрацювало "сарафанне радіо". До речі, є люди, які не люблять живих квітів. Саме для таких створюю екзотичні "м’ясні" квіти чи фруктові композиції, – ділиться Таїсія.

Про початок бізнесу. Ще будучи студенткою вона зрозуміла, що не буде працювати юристом. Не побоялася ризикнути і спробувати те, що їй подобається.
– Я себе у бізнесі бачила ще з дитинства, вже у 16 років про це думала і намагалася себе реалізовувати у різних сферах. Зазвичай, це були продажі. Активно займатися флористикою я почала тільки цього літа. До того я експериментувала, вдосконалювалася. Замовлення були, і на них я вчилася. Бували випадки, що букет не тримався купи, що овочі-фрукти падали, доводилося по декілька разів переробляти все. Та для мене це був досвід. Я тоді брала гроші тільки за самі продукти і матеріали, – розповідає підприємець.

Таїсія каже, що в Інтернеті досить мало інформації про такі букети, тож їй довелося самій придумати схему, за якою робити м’ясні, фруктові та овочеві букети.

– Це складно, адже вони важкі, і не всі тримаються. Я довго йшла до того, аби моя схема "запрацювала". Тепер я кожен букет "трушу" – все тримається міцно. Також довелося вчитися, які фрукти з якими поєднувати, які овочі пасують одне до одного, як зробити так, аби вони трималися якомога довше свіжі.
Для відкриття такого бізнесу Таїсії капітал не був потрібен. Каже, працює тільки із завдатком, який витрачає на закупку потрібних продуктів. Єдине, що їй потрібно було придбати для цього "хобі" – холодильники, аби завжди тримали букети у холоді.

– Їх у мене три, величезних. Завжди перед тим, як віддати букет, тримаю його у холодильнику, аби все було свіже. Якщо замовлення у мене на ранок, я не роблю букет звечора, а встаю посеред ночі. Хочу, аби все було свіжіше. За свіжість продуктів відповідаю, купую все тільки перед тим, як виконати замовлення. Купую малими порціями щодня, – розповідає Тая.

Вона каже, що фруктово-овочеві букети також можуть довго стояти, але краще ними помилуватися трохи і з’їсти, аби не втратити продукти.
Зараз дівчина виконує щонайменше 18 букетів на тиждень. Повертатися до юриспруденції не планує, бо ця робота їй приносить і дохід, і задоволення.
Букети дівчини важать від 2 до 7 кілограмів. Ціни – від 300 гривень на фруктові і від 400 на м’ясні.

– Це все – ручна робота, на кожну композицію витрачаю більше години, це у найкращому випадку. Все треба прикрасити гарно, а ціни на м’ясо і екзотичні фрукти і так немалі. Окрім цього, витрачаю багато на транспорт. Всі букети розвожу на своєму авто, у якому постійно має бути ввімкнений кондиціонер, – пояснює вона.

Зараз Таїсія працює тільки в Інтернеті, навчилася все робити сама, активно веде соціальні мережі, робить гарні фото, аби добре розрекламувати продукт.

Про плани. Відкривати магазин такої флористики Таїсія поки що не планує.

– Це дорого, і не знаю, чи доречно. Я все можу робити вдома, адже працюю ледь не цілодобово, у потрібний та зручний для мене час. Також не бачу сенсу виготовляти букети наперед і ставити їх у вітрині на продаж – це не квіти.

У найближчих планах дівчини – виготовлення цікавих подарунків ручної роботи. Запустити цей проект планує перед новорічними святами.

"Бачила себе у бізнесі з 16 років ". Чернівчанка відкрила інтернет-магазин незвичної флористики
"Бачила себе у бізнесі з 16 років ". Чернівчанка відкрила інтернет-магазин незвичної флористики
"Бачила себе у бізнесі з 16 років ". Чернівчанка відкрила інтернет-магазин незвичної флористики


Діана ВАТАМАН
Редактор: diana_vataman
4-11-2017, 18:09
Коментарів 0 Переглядів 8 142

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.