RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

За європейські кошти у Чернівцях модернізують школи і дитсадки

У Чернівцях триває реалізація проекту "Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери" від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО).

Сьогодні, 1 листопада, відбулася робоча зустріч членів Групи реалізації проекту. Під час неї обговорювався хід закупівлі за контрактами № 1 "Капітальний ремонт ЗНЗ №22", № 2 "Капітальний ремонт ДНЗ №№№18, 20, 15 та 10" та №3 "Капітальний ремонт ДНЗ №№№26, 52, 8. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 04.12.2017.

"Ми сподіваємось, що участь в тендері візьмуть місцеві підрядні організації, які на високому рівні виконають необхідні роботи, - сказав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. - Ми поставили перед собою амбітні цілі, поставили за мету змінити якість життя чернівчан, вивести на абсолютно інший якісний рівень умови перебування дітей в дитячих дошкільних закладах та закладах освіти, відвідувачів – в медичних закладах, в яких впроваджуватимуться заходи з енергоефективності. Завдяки нашим партнерам ми знайшли фінансування на роботи по енергозбереженню в 33 закладах бюджетної сфери. В кожній установі плануються різні роботи – від реставрації систем опалення, утеплення стін і горищ, підлог та освітлення, заміни вікон та дверей до реставрації вентиляційних шахт, що значно поліпшить і якість повітря, і освітлення і принесе значну економію коштів. Будемо створювати нові сучасні, європейські умови для чернівчан".

"Понад 100 подібних проектів ми реалізовуємо по всій Україні, - повідомив керівник Проекту від НЕФКО, старший радник Північної Екологічної Фінансової Корпорації Ронні Нільсон. - І в кожному з проектів є певні труднощі, але в Чернівцях ми побачили готовність і бажання якнайшвидше реалізувати проект , який принесе суттєві результати в сфері енергоефективності та покращенні умов життя тисяч чернівчан".

Довідково:

Мета проекту"Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці": впровадження енергоефективних заходів в муніципальних будівлях міста Чернівці, зменшення енергоспоживання в будівлях та викидів СО2, зниження вартості експлуатації інженерних систем.
Проект включає модернізацію 36 громадських будівель у 33 закладах, а саме: 15 дитячих садочків (ДНЗ № 2, 3, 5, 8, 10, 15,17, 18, 20, 23, 26, 27, 35, 43, 52); 16 шкіл, ліцеїв та гімназій (ЗОШ № 3, 4, 8, 11, 22, 24, 27, 28, 37, ліцеї № 2, 3, 4, гімназії № 3, 6, 7); КМУ "Міська лікарня №1" ( вул. Герої Майдану, 226); Поліклініці №1 (вул. А. Шептицького, 20).
Зазначений проект фінансується за рахунок кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), за підтримки фонду E5P (Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та довкілля) та коштів міського бюджету. Загальна сума інвестицій: 9 млн. євро., з яких 5 млн.євро – кредит, 3 млн.євро – грант і 1 млн.євро – частка міської ради.

Очікувані результати проекту:

модернізація 36 громадських будівель у 33 бюджетних установах міста;
позитивний вплив від впроваджених заходів відчують 14 тисяч учнів та їх вчителів, а також 23 тисячі пацієнтів;
щорічна економія мінімум 601 742 євро на рік;
скорочення викидів CO2 до 3 400 тон (в порівнянні з нормами);
добробут користувачів будівель;
підвищення рівню комфорту; покращення якості повітря та скорочення кількості захворювань;
демонстраційний ефект для інших міст України;
підвищення рівня обізнаності населення;
покращення атмосфери для навчання;
мотивація місцевого ринку будівельних компаній;
підвищення рівня продуктивності та професіоналізму.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Igor
1-11-2017, 16:57
Коментарів 0 Переглядів 2 475

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.