RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Щоби запастися на зиму овочами та фруктами, чернівчанам потрібно витрати понад дві тисячі гривень


На чернівецьких ринках сезон закупівлі овочів на зиму. Щось подорожчало, порівняно з минулим роком, а деякі овочі навіть подешевшали.

Вибір овочів, фруктів на гуртовому ринку, що на вулиці Зеленій чималий. А ось значного напливу покупців не спостерігається.

Картопля у фермерів коштує від трьох гривень

Найбільше зараз продають картоплі. Ціна від 3 гривень до 4 гривень. Продавці розповідають, що картоплю везуть зі Снятина та Волині. Радять купувати зараз, бо ціна дешевшою не буде. Навпаки, у будь-який момент може зрости.
– Купуйте картоплю – дешевше вже не буде, – переконує мене жінка продавець і показує мішки з картоплею за чотири гривні кілограм. – Картоплю привезли із Снятина. Її там купуємо по 3,2 гривні. Фермери цін знижувати не планують. Такою ціна буде у найближчі тижні. Та й нема багато гарної картоплі. Ті, хто посадив ранню, мають гарну велику картоплю. А ті, хто посадили пізніше, мають дрібну картоплю. А загалом ціна, порівняно з минулорічною, не дуже змінилася. Того року продавали картоплю за 3–3,5 гривні. Цього року усього на 50 копійок дорожче.

Вся цибуля привезена з Херсону

Усю цибулю, яку продають на ринку, привозять із Херсону. Цибуля малого розміру 4 гривні, середнього 5-5,5 гривні, досить велика 6 гривень. Салатну цибулю білого та фіолетового кольорів продають за 10 гривень кілограм.

– Минулого року ціна на цибулю була від 3 до 4 гривень, – розповідає продавець Тетяна. – А потім за кілька місяців вона різко підстрибнула до 10 гривень. У листопаді навезли цибулі з Польші, яка була дорожчою, і це одразу вплинуло на її ріст.

Цікавлюся у продавця, чи варто ще зачекати із закупівлею овочів, можливо, ще подешевшають.
– Можете зачекати кілька днів, але не думаю, що ціна буде нижчою. Зараз цибулю продаю за 5 гривень, того тижня ціна була в 5,5 гривні, – розповідає продавець Тетяна. – Вся цибуля, яка є на ринку, привезена з Херсону. Нашу не продають, бо вона не стоїть так довго, як херсонська.
Пані Тетяна рекламує буряки і моркву, які продає і теж радить їх купувати зараз. Ці овочі також привозять переважно з Херсона. Буряк 5,5-6 гривень. Морква 6,5-7 гривень, а кілька днів тому коштувала 7-8 гривень.

– Якщо говорити про минулорічні ціни, то буряк так і коштував, а ось морква минулого року була значно дорожча. Ціни навіть сягали 10-12 гривень, бо моркви було мало, – розповідає Тетяна.

Продавці передбачають, що буряк, морква з листопада почнуть поступово дорожчати, і до нового сезону ціна виросте на 20 відсотків через витрати на зберігання.

На десерт взимку можна запастися яблуками та грушами. Яблука гуртом зараз на ринку можна придбати за 10 гривень. Груші невеликого розміру пропонують за 10 гривень, більшого розміру від 15 гривень.

Ціни на фрукти теж не знизяться, бо навіть падані яблука на сік садоводи цьогоріч продавали по шість гривень за кілограм. Ті, фермери, які мають холодильники, яблука не продають восени, коли найдешевша ціна. Адже зараз ціна виробника становить 8-9 гривень. Садоводи кажуть, що продаж почнуть у грудні, коли ціна підвищиться на 25 відсотків. Виробники передбачають, що продаватимуть фрукти за ціною від 15 гривень. Тож на ринках вони взимку теж значно додадуть у ціні.

Скільки коштують запаси на зиму

Щоби повноцінно і недорого харчуватися взимку, сім’ї з чотирьох людей потрібно витратити на закупівлю овочів та фруктів 2500 гривень.

Картопля 200 кг. по 4 грн/кг – 800 грн.

Цибуля 50 кг. по 5 грн/кг – 250 грн.

Морква 40 кг. по 6,5 грн/кг – 260 грн.

Буряк 30 кг по 5,5 грн/кг – 165 грн

Яблука 60 кг по 10 грн/кг – 600 грн.

Груші 30 кг по 15 грн/кг – 450 грн.

Загалом 2525 грн.
Редактор: diana_vataman
7-10-2017, 22:10
Коментарів 0 Переглядів 1 951

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.