RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівчанин створює футбольний клуб за європейськими стандартами

У місті з’явився новий футбольний клуб – ФК "Чернівці". Його зареєстрував Сергій КОРОЛЬОВ, який планує створити повноцінний клуб з власною школою підготовки футболістів.

Сергій взяв в оренду поле у парку Шевченка, яке відновлює для занять. Тренер Сергій Ільїн набирає групу 12-річних вихованців.

– Мій син почав займатися футболом у Києві (там ми жили). Зараз перебралися до Чернівців, де він хотів продовжити заняття, – каже С.Корольов. – Пішов у ДЮСШ № 1. Але я прийшов на тренування і побачив, що тут відбувається зовсім не те, що у київській спортшколі. Плану тренування немає, індивідуальної роботи з дітьми також, насамперед у плані підготовки майбутнього професійного гравця. Потім ми побували у моїх друзів в Італії у футбольній академії клубу серії В "Брешія". Коли я побачив у центрі міста цю "машину" – поля, басейни, медичний центр – зрозумів, що в Італії у юного гравця є всі можливості до розвитку. Згодом дізнався чимало про методику тренувань, тамтешні стандарти роботи тренерів з дітьми. Тоді й захотів, щоби таке було і у нас.

Сам Сергій футболом не займався. Та він має багато знайомих серед тренерів і в Чернівцях, де виріс і закінчив школу, і у футбольних академіях київського "Динамо" й донецького "Шахтаря", і за кордоном.

Каже, що і в Чернівцях є багато тренерів, які знають свою справу і можуть навчити дітей грати у футбол. Але у наших спортшколах підлітків не виховують професійних спортсменів з належною дисципліною, ставленням до футболу, спрямованістю на результат і відповідною мотивацією.

– Наприклад, Юрій Крафт – досвідчений тренер, виховав не одне покоління футболістів, постійно стежить за новими методиками роботи. Але коли грошей на розвиток школи немає, повезти команду на турнір дуже дорого, навіть м’ячів бракує, не кажучи вже про мізерні зарплати, – працювати важко. Так от у нього забрали кількох перспективних хлопців і не лише жодної компенсації не сплатили школі за роки роботи з цими футболістами, але й не подякували. Тому тренери не мають мотивації. В Європі ж це відпрацьовано: команди беруть молодих гравців, натомість виплачують школі компенсацію. Ці кошти йдуть на преміювання тренерів, які виховали футболіста, і на розвиток школи. Я наслухався і надивився, як працюють футбольні академії, як тренери підходять до роботи з талановитою молоддю, і вирішив спробувати у нас,– каже Сергій.

Сергій Корольов зареєстрував футбольний клуб "Чернівці" і зараз займається створенням команди. Погодився працювати тренер Сергій Ільїн, набирає групи 12-, 14- і 16-річних вихованців.

Поле у парку більше схоже на город, грошей на нього немає. Сергій Корольов взяв його в оренду. Для юних футболістів буде передбачено час для тренувань, але на полі будуть займатися також і школярі. У перспективі планується повноцінний клуб, який гратиме для початку у товариських матчах, а далі виступатиме і в офіційних змаганнях.

"Я не хочу братися за вже існуючий клуб, бо маю на меті виховувати юних гравців з самого початку як професійних футболістів з відповідним ставленням до своєї роботи", – каже чоловік.

Перш за все Сергій Корольов береться виділити власні кошти та залучити інвесторів, а з часом бачить перспективу у співпраці з футбольними клубами Європи. Насамперед ідеться про використання їхнього досвіду у тренуванні, а з часом – і про перехід наших гравців туди.

– Це має бути цивілізована співпраця, вигідна для обох сторін,– каже С.Корольов. – Я вже мав попередні розмови з деякими клубами Італії та Чехії, вони виявили зацікавленість. Адже перехід готового сформованого гравця обходиться у величезні суми, які не завжди є окупними. Наприклад, наш Ярмоленко перейшов у "Боруссію" за 25 мільйонів євро. А щоб повноцінно увійти в команду, навчитися чути інших гравців на полі, йому може знадобитися і півроку. Тому клубу вигідно взяти талановитих юнаків за значно менші гроші, прививати їм командний дух, підготувати до гри. Так, у футбольних академіях європейських клубів якийсь час був великий наплив юних африканців. Але розчарування не забарилося – небагато з них "заграло". Виявилося, що у них інша ментальність: отримавши перші гроші, багато африканців переставали працювати. Тому інтерес до юних українських талантів, які є європейцями, спостерігається. До того ж, кордони зараз умовні, світ став близьким, і знайти партнерів в Італії чи Німеччині дуже просто. Конкретний приклад – чернівчанин Стас Багіров, який грав за "Буковину" у 2016 році, підписав контракт з італійською командою "Падова".
Редактор: Igor
9-09-2017, 12:27
Коментарів 0 Переглядів 10 057

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.