Великі соковиті кавуни можна виростити на Буковині. На власному прикладі це довели мешканці Кіцманщини.
Софія та Юрій Федики, удобрюючи город лише гноєм та поливаючи ягоди щодня, зібрали нечуваний для цієї місцевості врожай кавунів.
– Землю готували до вирощування кавунів та динь, орали город та удобрювали землю, – зізнається Юрій Федик. – Вже навесні посіяли ягоди.
Щодня господарі поливали кожну ягоду, а землю періодично розпушували сапою, прополювали бур’яни.
– Нам пощастило з погодою, – зауважує Юрій Федик. – Цього літа і вологості достатньо, й спекотних днів. Чим не сприятливі умови для росту кавунів?
Для вирощування баштанних культур Федики виділили цілий город.
– Цей город знаходиться неподалік від дому. Та все одно туди мусимо їздити щовечора. Раніше стежили, щоби ягоди мали достатньо вологості, а зараз збираємо урожай, – каже пан Юрій.
Кавуни повиростали, як на півдні України.
– Найбільші кавуни, які виросли в нас на городі, важать приблизно 11 кілограмів, – розповідає господар. – Урожаєм тішимось пів літа. Ягоди ще дозрівають. Зараз кавуни вже менші – по чотири-п’ять кілограмів. Ще й у вересні ласуватимемо цими ягодами.
2-09-2017, 16:00
0
2 715