Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Ціна свинини на продуктових ринках Чернівців тримається в межах 140-150 гривень за кілограм філе, а молодої телятини - 150 гривень. Та, незважаючи на таку високу ціну, продавці запевняють, що свіжина розпродується упродовж двох діб - згідно норм цей товар може зберігатися в охолодженому вигляді не довше 48 годин.

Як продають і де зберігають свіжину, продемонстрували продавці й адміністрація ринку "Центральний".

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


У м’ясних павільйонах міських продуктових ринків, коли не зайдеш, виглядає так, ніби завжди багато продавців і мало покупців. А люди заходять сюди здебільшого подивитися і спитати ціни. Разом з тим, м’ясо щодня лежить на відкритих прилавках без холодильників упродовж багатьох годин і виглядає завжди свіжо охолодженим, "старого" чи залежаного м’яса не видно. У чому секрет?

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


Продавець Борис із багаторічним стажем продажу свіжого м’яса на запитання чи розпродується свіжина упродовж дня, лише сміється.
– Зараз мало продавців: шість – вісім людей на павільйон. Кожен має орієнтовно по одній свині, тож 500-600 кілограмів свинини розпродує один павільйон – це дуже мало для такого великого міста. От раніше тут всі столи були закладені м’ясом, продавців – десятки людей, от тоді було багато м’яса. Пригадую у магазині я продавав кілька сотень кілограмів за день. А зараз що? – скептично зазначає чоловік.

На ринку розташовані холодильні камери для м’яса. В середині приміщення потужно дують два великі вентилятори. Градусник показує мінус два градуси. Василь Кавуля, директор ринку пояснює, що наразі у камері не потрібно нижчої температури, бо все м’ясо – на прилавках. М’ясо у холодильнику накривають, щоб не обвітрювалося. Уночі виставляють нижчу температуру – до 5-8 градусів морозу, щоб м’ясо було достатньо холодне, але не замерзло.

– Холодильна камера працює цілодобово, тут встановлена автоматична подача холоду. Відповідно до потрібного режиму, камера сама регулює температуру в середині приміщення, – каже пан Василь. – За якість свіжого м’яса можна не хвилюватися, у нас є лабораторія, яка щодня перевіряє усі частини тушки. Адже свіже м’ясо це не лише філе, є й внутрішні органи, – усе має бути здоровим, інакше воно не потрапить на ринок.

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
8-08-2017, 16:19
Коментарів 0 Переглядів 5387

Новини партнерів:
Мер Чернівців має намір накласти вето на рішення про викуп землі депутатом Чинушем
Олексій Каспрук нагадав, що депутат упродовж кількох років не повертає місту борги за землю біля готелю "Буковина"
Влада Буковини хоче відновити потяги через Молдову
Для сполучення з іншими регіонами України
Aliexpress INT
Aliexpress INT
Популярне Коментують
• Новини
MOYO UA
Забудьте про домашні клопоти разом із технікою Bosch! (на правах реклами)

Продукція магазину відзначається своєю якістю, надійністю, економністю, зручністю, оригінальним дизайном, широким асортиментом, адже Bosch - це бренд номер один у Європі серед виробників великої побутової техніки. Техніка Bosch проходить тисячі перевірок для одного єдиного результату: якості
"Пікантна" хвороба: як легко позбутися геморою у Чернівцях (на правах реклами)
Геморой – пікантна тема, яку ми, жінки, часто замовчуємо, страждаючи роками. Адже не так то й легко поділитися своєю незручною проблемою з подругами чи навіть з мамою або рідною сестрою. А ще важче звернутися до лікаря
Ведучий Антін Сисюк: "Я завжди працюю на результат, і роблю це із задоволенням" (на правах реклами)

Успіх проведення будь-якого заходу: чи то весілля, хрестини, день народження, чи презентація, відкриття або концерт значною мірою залежить від майстерності ведучого.
Швейне підприємство запрошує на роботу (на правах реклами)

Бажано з досвідом роботи, можливість навчання