RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинцям радять, які товари можна придбати дешевше

Зважаючи на брак коштів у багатьох жителів Чернівецької області, пропонуємо зекономити і витратити заощадження на ті товари, які все одно доведеться купувати, але зараз вони коштують дешевше.

Зокрема влітку традиційно знижують ціни на не ходові, не сезонні речі. Наприклад, зимовий асортимент – одяг, спортивне обладнання, дрова, паливні пелети, обігрівачі.

Крім того, зараз, у сезон відпусток, торгівля знижує ціни і на літні товари, наприклад, дешевше можна придбати пляжний асортимент, літні капелюшки, туристичні намети, мангали, барбекю, канцелярські товари.

Канцелярія
Ця група товарів – всесезонна. Родини, у яких ростуть школярі, є постійними клієнтами магазинів канцелярських товарів. Їх зазвичай купують упродовж цілого року, окрім літа. А даремно. Адже зараз канцелярські товари коштують найдешевше. А найдорожче – наприкінці серпня – у вересні. Тож дорослим не варто чекати початку черг та масового змітання з полиць, олівців, пензлів, атласів та зошитів. Такі товари треба купувати вже, якщо їх ще не придбали місяць тому.
Те ж стосується і шкільної форми, спортивних костюмів, білих сорочок, наплічників-ранців. Напередодні вересня всі біжать на ринки, магазини і розкуповують досить дорогий асортимент. Він і без того дорогий, бо бізнес оцінює товар, опираючись на курс валют. Разом із тим, ціни підштовхують ще й покупці, коли масово біжать до прилавків.

Щоразу наприкінці серпня шкільні товари штучно дорожчають. А батькам нікуди діватися, бо треба купити, тож переплачують.

Утім розпродаж канцелярських товарів потрібно добре розглядати. Адже можна натрапити на неякісні або браковані товари, які не вдалося продати раніше. Перш ніж віддати гроші потрібно ретельно помацати і понюхати матеріал, з якого виготовлені канцтовари.

Купувати наперед шкільну форму важче, бо дитина за літо може вирости більше, ніж прораховували батьки. Хоча варіант – штанці на виріст – теж вихід.
Важче з взуттям, бо туфельки на виріст так і можуть пролежати новенькими. А кросівки наперед купити можна, бо ж купуються зазвичай на розмір більший.

Зимовий одяг
У чернівецьких магазинах міжсезонні та зимові куртки, пальта, шуби, намагаються розпродати: пропонують знижки на 30 і навіть до 50 відсотків. Якщо товар якісний, це приваблива пропозиція. За словами продавців, знижки на такий асортимент діятимуть до кінця літа. Спортивне спорядження теж подешевшало – діють знижки 15-20 відсотків на намети і спальники. Часто можна натрапити й на таку акційну пропозицію: "купите термосумку або пікніковий набір – отримаєте акумулятор холоду в подарунок".

Гірські лижі та взуття до них подекуди теж продають дешевше, продавці кажуть, що за закупівельними цінами. Нібито через те, що це моделі попередніх років. Чи справді за такими цінами їх закуповували, невідомо, проте 100-200 гривень знижки є.

Те саме стосується роликів, скейтів разом із набором, а також ковзанів.

Дрова
Дешевше можна придбати дрова для обігріву оселі взимку. Так, Назар, продавець дров хвойних порід пропонує упакування дров більше ніж звичайний складометр – 1х1х1,8 метра за тисячу гривень. Незважаючи на те, що м’які породи дешевші, ніж тверді, й така ціна за хвойні дрова – вигідна пропозиція. Бо минулого сезону, взимку вони коштували щонайменше на 200 гривень дорожче. А на початку наступного сезону ціна виросте ще більше. Більше того, продавець формує колоті дрова у сітки 60х40 сантиметрів, які так цілим, у в’язці можна закидати у твердопаливний котел.

Микола, продавець дров твердої породи, таких як бук, граб у різних виглядах – метрові, кобчики, колені разом із доставкою оцінює товар. Наприклад, за машину кобчиків, об’ємом 7 складометрів просить 5000 гривень. Колоті – дорожче. За словами чоловіка зараз, у липні, ціна підвищилася, порівняно із зимовими місяцями. Бо попит і тепер чималий, дрова жваво розкуповують. Та, однозначно, зараз такий товар можна купити дешевше, ніж через кілька місяців – на початку опалювального сезону. З одного боку, у сезон традиційно більший попити підганяє ціни, а з іншого "субсидії зменшили, не всі їх матимуть, тож люди переходять на дешевший вид палива – на дрова", – аргументує продавець.

Про те, що попит на дрова і зараз великий свідчать оголошення на різних сайтах. Повідомлення за 18 липня про продаж дров через три дні вже не актуальне, – їх продали.

Обігрівачі
У магазинах побутової техніки і на ринках дешевше пропонують водонагрівачі, котли, конвектори, колонки. Зараз це не ходовий товар, проте люди цікавляться і ті, хто робить ремонт або планує встановити нову техніку, робить це саме зараз, влітку.

Діапазон знижок на такий товар доволі розлогий і залежить від типу моделі й технічних характеристик. Щоправда не всі продавці пов’язують такі знижки із літнім сезоном, кажуть, що це акційні пропозиції, які можуть бути і в іншу пору року. Водночас, саме водонагрівачі та колонки та котли зараз пропонують купити дешевше. Наприклад, в одному із магазинів продажу техніки повідомили, що від основної ціни на кілька моделей віднімають від 500 гривень до 1000.
Щоправда на конвектори знижок мало, нібито через те, що цей товар не є дорогим.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Lina
29-07-2017, 16:50
Коментарів 0 Переглядів 2 260

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.